Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Σκηνές στο κέντρο της Ρώμης...χιλιάδες στη διαδήλωση ενάντια στη λιτότητα!




...μετά τα επεισόδια στην πορεία κατά της λιτότητας...Σκηνές έστησαν στην Πόρτα Πία, σε κεντρικό σημείο της ιταλικής πρωτεύουσας, τη νύχτα προς Κυριακής εκατοντάδες διαδηλωτές που ...είχαν πάρει μέρος στην πορεία κατά της λιτότητας -η οποία αμαυρώθηκε από έντονα επεισόδια.
Μετά τον «πόλεμο», μεταξύ ομάδων με την αστυνομία, ο οποίος κράτησε μέχρι το βράδυ, η νύχτα κύλησε σχετικά ήρεμα...
Αναρτήθηκε από nonews-NEWS 
Εβδομήντα χιλιάδες είναι, σύμφωνα με τους οργανωτές, οι συμμετέχοντες στην διαδήλωση των ιταλικών κινημάτων που μάχονται, μεταξύ των άλλων, τις πολιτικές λιτότητας, την προώθηση των τρένων υψηλής ταχύτητας και ζητούν περισσότερα δικαιώματα για πρόσφυγες και μετανάστες.

Ζωντανή εικόνα από τη Ρώμη, μέσω τηςLaRepubblica - Το hashtag στο Twitter είναι το #19o (παραμένει ωστόσο δύσκολη η πρόσβαση, λόγω υπερφόρτωσης) - Και δύο βίντεο

Μερικές φωτογραφίες, ενημέρωση σε εξέλιξη:
Τελευταία ενημέρωση, 9.25 μ.μ.: Όπως φαίνεται και στη ζωντανή εικόνα μέσω της LaRepubblica οι διαδηλωτές στήνουν σκηνές σκοπεύοντας να κάνουν πράξη την ολονύχτια διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Υποδομών.

8.15 μ.μ.: Μια ενδεικτική φωτογραφία από τη μεγάλη σημερινή διαδήλωση που ολοκληρώθηκε πριν λίγο, ωστόσο μεγάλες ομάδες διαδηλωτών παραμένουν σε διάφορα σημεία της πόλης:







Και ακόμα:





Που στο twitter συνοδεύεται από τη φράση Black Block, brigatta Barbapapa !



7.25 μ.μ.: Σύμφωνα με το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ:

Συγκρούσεις σημειώθηκαν πριν από λίγο μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών της Ρώμης. Μια ομάδα νεαρών συμμετεχόντων στην διαδήλωση κατά της λιτότητας φόρεσε άσπρες μάσκες των «πειρατών του Διαδικτύου» Anonymous, αλλά και μαύρες μάσκες, και πέταξε μπουκάλια, μολότοφ, πέτρες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τους μασκοφόρους διαδηλωτές, χρησιμοποιώντας κλομπ.



Η φωτ. από τη La Repubblica:







Και μια από τη μεγάλη διαδήλωση:









7.15 μ.μ. (ώρα Ελλάδας): Πρόκληση νωρίτερα από τους νεοναζί της CasaPound που στάθηκαν σε σημείο κοντά στη διαδήλωση και πέταξαν πέτρες πάνω από τα ιταλικά ΜΑΤ που τους «φρουρούσαν», προς τη διαδήλωση - δείτε σχετικό βίντεο σε λίγο. Πρόθεση των διαδηλωτών είναι να φτάσουν ως το υπουργείο Υποδομών και να μείνουν εκεί τη νύχτα.

Δείτε και από το ξεκίνημα της διαδήλωσης: Δύο βίντεο από τη μεγάλη διαδήλωση στη Ρώμη: «Θα κατασκηνώσουμε έξω από το υπουργείο»







Κατά τις 4 ώρα Ελλάδας, στην Plazza San Giovanni





Casa e reditto per tutti: Σπίτι και μισθό για όλους





Oι... κύριοι με τα καδρόνια και τα κράνη είναι νεοφασίστες που παρατάχθηκαν με το γνωστό προκλητικό τρόπο, η διαδήλωση δεν τσίμπησε στην πρόκληση.








Σύμφωνα με τη φρασεολογία του ΑΠΕ:


Μέχρι αυτή την στιγμή, δεν έχουν σημειωθεί επεισόδια. Τα μέσα ενημέρωσης, όμως, τονίζουν ότι η πιο «κρίσιμη φάση» ταυτίζεται με το πέρασμα της πορείας έξω από το ιταλικό υπουργείο οικονομικών και την Τράπεζα της Ιταλίας. Μετά την απέλαση πέντε Γάλλων, χθες, η διεύθυνση της αστυνομίας της Ρώμης έκανε γνωστό ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο εντοπίσθηκαν άλλα εννέα άτομα που έφεραν σε σακίδια ξύλινα και σιδερένια δοκάρια και τους απαγορεύθηκε η συμμετοχή στην διαδήλωση που βρίσκεται σε εξέλιξη.


«Δεν είμαστε βίαιοι, θέλουμε απλώς να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Κάποιοι θέλουν να μας παρουσιάσουν ως ταραξίες » δηλώνουν, στο μεταξύ, μέλη του κινήματος No Tav, που προσπαθούν να αποτρέψουν την δημιουργία της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας η οποία θα συνδέει το Τορίνο με την γαλλική πόλη της Λυών.


Συνολικά, έχουν κινητοποιηθεί πάνω από πέντε χιλιάδες αστυνομικοί και τα μέτρα φύλαξης είναι ιδιαίτερα αυξημένα σε «ευαίσθητους στόχους» όπως το κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, την Γερουσία και την βουλή της Ρώμης. Πολλά καταστήματα του κέντρου της Ρώμης, σήμερα το απόγευμα, αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά, με κατεβασμένα τα ρολά.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου