Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Το Σκάνδαλο σε ΝΕΡΙΤ - ΔΤ, ή ο Δούρειος ίππος;

Η υπόθεση Champions League αποτέλεσε τον Δούρειο Ίππο για την ομάδα των Καψή - Σαμαρά - Βενιζέλου ώστε να αποκτήσουν θέσεις, δύναμη και εξουσία αρχικά στην Δ.Τ. και στην Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ., μετέπειτα. Είναι το σημείο 0 (μηδέν) για πρόσωπα και πράγματα.
Ας αρχίσουμε όμως, από κάτι εξ΄ίσου εντυπωσιακό, 13 μήνες μετά την 11η Ιουνίου του 2013, και ας σταματήσουμε τον χρόνο στον Ιούλιο του 2014.
Το απίστευτο και όμως πραγματικό είναι η αγορά, εκ νέου, του Champions League, από την Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ. αυτή την φορά, το οποίο η Ε.Ρ.Τ. είχε αγοράσει για την τριετία 2012 - 2015. γόρασαν το ίδιο προϊόν 2 φορές;
Πάντως, η δημοσιογράφος Ματίνα Παπαχριστούδη μας ενημερώνει, όπως διαβάζουμε στο παρακάτω έγγραφο, ότι η Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ. πλήρωσε και πρόστιμο.






Η απόφαση του Δ.Σ. της Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ. στις 03.07.2014 έχει κενά, άξια διερεύνησης από την δικαιοσύνη. Από ποιον φορέα αγόρασαν τα δικαιώματα για την περίοδο 2014 – 2015, ξέχασαν να αναφέρουν.

Η εταιρεία ΤΕΑΜ και μόνο έχει το δικαίωμα πώλησης του προϊόντος. Το πήραν «αέρα» από το ΥΠ.ΟΙΚ.;

Αυτό αποτελεί αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος των ιδιωτικών καναλιών, καθώς, διενεργήθηκε διαγωνισμός για τα δικαιώματα της περιόδου 2014 - 2015. Άλλωστε, το προϊόν δεν αγοράζεται για ένα έτος , αυτό συνέβη για πρώτη φορά παγκοσμίως, αλλά μόνο για 3 χρόνια.









Η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. στις 23.09.2011 αποφάσισε να διεκδικήσει τα δικαιώματα της 3ετίας 2012 – 2015 του Champions League.
Το 2011, στην Ε.Ρ.Τ. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με Πρόεδρο τον Γιώργο Παπανδρέου, και στην Ε.Ρ.Τ. του 2015 με κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. και Πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα, διευθύνων σύμβουλος είναι το ίδιο πρόσωπο: ο κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ !!!!



Τελικά στην ζωή κανείς δεν χάνεται. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ. Πέτρος Μάης, εξουσιοδοτήθηκε από το Δ.Σ. της Ε.Ρ.Τ. στις 21.03.2013 για την εκταμίευση δόσης, ύψους € 2.700.000 .



Η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. αντιμετώπισε προβλήματα με την σύμβαση του Champions League, καθώς, η αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας με πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά, κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, ότι η σύμβαση αξίας 32,4 εκατομμυρίων ευρώ για 3 χρόνια ήταν σκανδαλώδης.

Το Δ.Σ. της Ε.Ρ.Τ. συγκάλεσε διοικητικό συμβούλιο παίρνοντας αποφάσεις ότι όλα ήταν προς την σωστή κατεύθυνση, όπως θα διαβάσετε και στα έγγραφα.

Έφτασαν μάλιστα έως την Ελβετία, σε Έλληνα δικηγόρο, για να του αναθέσουν εάν και εφόσον μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερους όρους.

Τελικά δεν έγινε τίποτα τότε, εκτός από το να κλείσει στη συνέχεια η Ε.Ρ.Τ..









Ο άνθρωπος που οραματίστηκε την κάθαρση στην Ε.Ρ.Τ. από πλευράς Ν.Δ., τον Οκτώβριο του 2011, ήταν ο Σίμος Κεδίκογλου.
Ναι, σωστά διαβάσατε, αυτός που έστειλε την υπόθεση στην Βουλή και τον Εισαγγελέα.
Ο Εισαγγελέας δεν απέδωσε ευθύνη σε κανέναν.




Ας επιστρέψουμε στην πεζή πραγματικότητα του Champions League που, δεν είναι άλλη, από τα συμβόλαια.
Στην αρχή είδαμε την Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ. να αγοράζει την περίοδο 2014 - 2105, παγκόσμια πρωτοτυπία, είπαμε.

Τον Μάιο του 2014 η διοίκηση της Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ. αγνόησε την απόφαση του Σ.τ.Ε. και του Σωτήρη Ρίζου και μετέδωσαν τον τελικό του Champions League ανάμεσα στην Real M. και Atletico M. Άλλωστε και το ΥΠ.ΟΙΚ. που πλήρωνε για λογαριασμό της καταργηθείσας Ε.Ρ.Τ. το Champions League, δικό τους «μαγαζί» το θεωρούσαν.











Στην εισαγωγή μας μιλήσαμε για Δούρειο Ίππο και μοίρασμα θέσεων και εξουσίας, που έγινε από την ομάδα του Παντελή Καψή. Συνεπώς, δεν θα μπορούσαν και οι προσλήψεις στην Δ.Τ. (Αύγουστος 2013), να μην γίνουν με το πρόσχημα του Champions League.




Το λαχείο για το μοίρασμα των θέσεων και της εξουσίας στο αθλητικό τμήμα και όχι μόνο, ήταν ο αγώνας της προκριματικής φάσης του Champions League ανάμεσα σε ΣΑΛΚΕ - ΠΑΟΚ. Αρχές Αυγούστου, έκλεισαν το παιχνίδι δημοσιογράφοι και παραγωγοί σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς.
Με τους κωδικούς της καταργηθείσας Ε.Ρ.Τ. φυσικά και χωρίς να έχουν σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, έγιναν οι προνομιακοί συνομιλητές των υπουργικών γραφείων και όχι μόνο.



Ποιος πληρώνει για τον αγώνα ΣΑΛΚΕ – ΠΑΟΚ (Αύγουστος 2013), αναρωτιέται ο δημοσιογράφος του REAL FM Βασίλης Κουφόπουλος, ενώ η δημοσιογράφος από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ Ντορίτα Λουκίσσα μας ενημερώνει ότι υπήρχε «μαύρη» εργασία στην Δ.Τ.

Εθελοντές ήταν τελικά, όπως είπε στην ομιλία του στην Βουλή το καλοκαίρι του 2013 ο αρχηγός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξης Τσίπρας.
Οι «εθελοντές» επιβραβεύτηκαν και με το παραπάνω, αφού πρώτα έπιασαν δουλειά, και μετά πέτυχαν στον διαγωνισμό.












Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ως αντιπολίτευση τον Αύγουστο του 2013 έφερε το θέμα στην Βουλή με κείμενο υπογεγραμμένο από 50 βουλευτές του.
Να θυμάστε, ότι η άγνωστη έως τότε ομάδα του Παντελή Καψή «έπαιξε αέρα», διαχειρίστηκε δηλαδή, συμβόλαιο αξίας 32,4 εκατομμυρίων ευρώ με πολιτική εντολή στο «μιλητό», ήτοι, χωρίς έγγραφα μεταβίβασης ή παραχώρησης.
Γιατί απλά, από νομικής πλευράς, ούτε μεταβιβάζεται ούτε παραχωρείται.

Χρησιμοποίησαν το συμβόλαιο της Ε.Ρ.Τ., έκλεισαν τον αγώνα ΣΑΛΚΕ - ΠΑΟΚ, και μοίρασαν θέσεις και αξιώματα.





Δημόσια τηλεόραση δεν υπήρξε ποτέ, ο καθένας δούλευε για την «πάρτη» του, την θέση του και τα φράγκα του. Αποτέλεσμα ήταν να ανεβάσουν τον Ολυμπιακό στα κάγκελα και να αναγκάσουν τον υπεύθυνο Κώστα Καραπαπά να μιλάει για Τουρκία, Καζακστάν και δημοσιογράφους που πανηγυρίζουν στο μόρφωμα της Δ.Τ.




Μόνο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ διαβάσαμε ότι η Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ. εξασφάλισε τα δικαιώματα του Champions Leagueγια την περίοδο 2015 - 2018. Η επίσημη απόφαση δεν δημοσιεύτηκε ποτέ στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όπως ορίζει ο νόμος.

Με ποιο κόστος; Πόσους αγώνες; Kαι από πού αγόρασαν τα δικαιώματα; Μόνο η εταιρεία TEAM μπορεί να διαθέσει το προϊόν, εφόσον προηγηθεί διαγωνισμός.



Η Δημόσια Τηλεόραση, όπως και αν ονομάζεται, είναι δημόσια περιουσία, είναι δημόσιο αγαθό και ανήκει στον κόσμο. Οι ενέργειες είναι γνωστές, όπως και τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν. Στοιχεία υπάρχουν λοιπόν.

Το ερώτημα λοιπόν είναι:

Aυτά θα πέσουν στην θάλασσα και θα τα ξεπλύνει το «κύμα», ή θα υπάρξει πολιτική βούληση για κάθαρση και θα αποδοθεί δικαιοσύνη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου