Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ντεμιρτάς: Άφαντοι οι Ερντογάν και Νταβούτογλου ενώ η χώρα κατρακυλά στον εμφύλιο πόλεμο!

«Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της χώρας είναι άφαντοι. Θα νόμιζε κανείς ότι θέλουν να δουν τη χώρα να κατρακυλά στον εμφύλιο πόλεμο ώστε να μπορέσουν να πουν "Δείτε πόσο πολύτιμο είναι το AKP"», δήλωσε ο συμπρόεδρος του HDP. 
Ο συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού, αριστερού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς, κατηγόρησε τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και Αχμέτ Νταβούτογλου αντίστοιχα, για ηθελημένη ακινησία σε σχέση με την βία του τελευταίου διαστήματος στη νοτιοανατολική Τουρκία. Στην περιοχή κατοικεί η μεγάλη πλειοψηφία της κουρδικής μειονότητας στην Τουρκία.
Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις στην μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, Ντιγιάρμπακιρ, την Τρίτη, μετά τη δολοφονία του ηγέτη ισλαμικής ανθρωπιστικής οργάνωσης.
Η βία ακολουθεί την ιστορική πρώτη είσοδο φιλοκουρδικού κόμματος στην τουρκική Εθνοσυνέλευση με συμπαγή κοινοβουλευτική ομάδα 80 βουλευτών, γεγονός που στοίχισε ταυτόχρονα την αυτοδυναμία στο ισλαμοσυντηρητικό κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). «Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της χώρας είναι άφαντοι. Θα νόμιζε κανείς ότι θέλουν να δουν τη χώρα να κατρακυλά στον εμφύλιο πόλεμο ώστε να μπορέσουν να πουν "Δείτε πόσο πολύτιμο είναι το AKP"», δήλωσε ο κ. Ντεμιρτάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου