Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Προς τον Πρόεδρο της θνήσκουσας Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε ,
Επειδή η έννοια της Δημοκρατίας αφορά στο σύνολο των πολιτών της χώρας , αλλά και σε καθέναν απ’ αυτούς ξεχωριστά , παίρνω το θάρρος  να σας απευθύνω την παρακάτω επιστολή .
Προ έτους λίγο προ της υπογραφής της δανειακής σύμβασης με την τρόϊκα ,σας ακούσαμε να λέτε ότι η χώρα μας πλέον έχει φθάσει να βρίσκεται ¨ στο χείλος της αβύσσου ¨ . Κάποιοι το θεώρησαν ένα λογοτεχνικό σχήμα, οι περισσότεροι όμως άρχισαν να αγωνιούν για τις δύσκολες μέρες που θα ακολουθούσαν, δηλαδή την
οικονομική εξαθλίωση μεγάλων κοινωνικών στρωμάτων ,την αύξηση της ανεργίας , τη φυγή  στο εξωτερικό νέων επιστημόνων αποδυναμώνοντας έτσι το υπάρχον –κοινωνικό και επιστημονικό – δυναμικό της χώρας , το αυξημένο κόστος ζωής , την υποβάθμιση της ποιότητας και του επιπέδου την κοινωνικών παροχών στους τομείς υγείας και παιδείας , τις κοινωνικές αναταραχές και την αυξημένη εγκληματικότητα λόγω ανέχειας. Δεν γνωρίζαμε όμως συνθήκες και καταστάσεις που εσείς από την θέση σας γνωρίζατε.

Στον χρόνο που μεσολάβησε δεν διαπιστώσαμε μονάχα αυτά . Μάθαμε για συνανθρώπους μας που αυτοκτόνησαν κατεστραμμένοι οικονομικά αφήνοντας ορφανές οικογένειες . Βιώσαμε την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων στο όνομα της ανταγωνιστικότητας . Είδαμε τη απαξίωση του ονόματος της χώρας στη διεθνή σκηνή – για πρώτη ίσως φορά στη νεώτερη Ελληνική ιστορία – και γίναμε αποδέκτες χλευαστικών και ατιμωτικών σχολίων από ντόπιους ευτραφείς πολιτικούς, ξένους αξιωματούχους και μεγάλο μέρος του διεθνούς τύπου. Είδαμε ζητιάνα την Αφροδίτη της Μήλου κ. Πρόεδρε  μπροστά στο πωλητήριο του Παρθενώνα . Είδαμε να αμφισβητούνται ευθέως τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα και το κυβερνόν πολιτικό κατεστημένο να σκύβει δουλοπρεπώς το κεφάλι φοβούμενο να προασπίσει τα δικαιώματα της χώρας, την αξιοπρέπεια και την τιμή των πολιτών της. Ακούσαμε για ωμές εξωτερικές παρεμβάσεις στην εσωτερική πολιτική σκηνή και σε πολιτικούς παράγοντες του τόπου ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με αυτούς. Είδαμε τις προσπάθειες διαφωνεί στρέβλωσης ή φίμωσης κάθε αντίλογου και εναλλακτικών προτάσεων για την έξοδο από την κρίση.   Είδαμε τέλος να έρχονται στην δημοσιότητα σχέδια μυστικών υπηρεσιών που απεργάζονταν τη φυσική εξόντωση ή τον εκφοβισμό του εκλεγμένου πρώην πρωθυπουργού της χώρας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σχέδια των μεγάλων χρηματοοικονομικών παραγόντων της Εσπερίας.
              

Είδαμε όμως στο διάστημα αυτό κύριε Πρόεδρε, κάποιους «ιδιώτες» από εμάς να μεταμορφώνονται σε ενεργούς πολίτες. Είδαμε να εμφανίζονται σπίθες αμφισβήτησης σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και μεγάλο μέρος του πνευματικού κόσμου της χώρας να αφυπνίζεται .  Αγαπήσαμε τη γλώσσα μας, χαμογελάσαμε ,μιλήσαμε ευγενικά στον συμπολίτη μας. Νοιώσαμε μια αύρα να ξεχύνεται από το Σύνταγμα στις άλλες πλατείες της χώρας, που ξεχειλίζοντας από αγανάκτηση διεκδικεί κοινωνική δικαιοσύνη και επανακαθορισμό των πλαισίων λειτουργίας ενός πιο αντιπροσωπευτικού, ανθρώπινου και δίκαιου δημοκρατικού πολιτεύματος.
κ. Πρόεδρε,
Ένα περίπου χρόνο μετά, πληροφορούμενοι τους όρους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που ψηφίστηκε πρόσφατα συνειδητοποιούμε πια τι γνωρίζατε τότε , που εμείς οι απλοί πολίτες αγνοούσαμε . Διαβήκαμε το κατώφλι της αβύσσου μιας και βρισκόμαστε τουλάχιστον υπό οικονομική και δημοσιονομική κατοχή σύμφωνα με ομολογία κορυφαίου υπουργού. Η εκχώρηση της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας της χώρας έγινε υπό τα χειροκροτήματα 155 χειραγωγούμενων πολιτικών ανδρείκελων. «Γη και ύδωρ» ζήτησαν, και τους τα παραχώρησαν.
Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με όσα προβλέπονται σ’ αυτό, μοιάζει με άνευ όρων συνθηκολόγηση και αποτελεί πράξη εθνικής μειοδοσίας που κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι θα κληθούν για να λογοδοτήσουν.
κ. Πρόεδρε η ιστορία αυτό διδάσκει.
Η χώρα μας επέστρεψε ίσως κατά μία εκδοχή σε σκοτεινούς χειμώνες της ιστορίας της, τους οποίους εσείς κ. Πρόεδρε σαν νεαρός αγωνιστής βιώσατε.
Κ. Πρόεδρε, πρώτε Πολίτη της χώρας,
Κατέβα στις πλατείες μαζί με τους άλλους συμπολίτες σου. Νιώσε τον παλμό τους, ενώσου μαζί τους. Εκπροσωπείτε μία χώρα, ένα έθνος & ένα λαό και όχι μια επιχείρηση που ονομάζεται «Ελλάς». Εκπροσωπείτε όλους  τους πολίτες αυτής της χώρας και όχι μόνο τους ψηφοφόρους ενός κόμματος. Συνεπώς πρέπει να διασφαλίσετε τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών της και όχι των τοκογλύφων δανειστών  που τα επιβουλεύονται .
Σταθείτε στο ύψος των ιστορικών ευθυνών σας κ. Πρόεδρε.
Τιμείστε με την στάση σας τον πατριωτισμό και ηρωισμό των συναγωνιστών σας  Μ. Γλέζου και Λ. Σάντα. Σταθείτε στο ύψος του δικτάτορα που υπερασπίστηκε όταν έπρεπε την τιμή και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, συσπειρώνοντας και τον φυλακισμένο από το καθεστώς του μεγάλο του πολιτικό και ιδεολογικό αντίπαλο. Μην επιτρέψετε να γίνει το όνομά σας και η γενιά μας λέξη ύβρεως και ατίμωσης από τις γενιές και τους ιστορικούς του μέλλοντος.
κ. Πρόεδρε,
Μην νομιμοποιήσετε την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας . Αποκηρύξτε όσους ξεπουλάνε τη χώρα με μνημόνια και δανειακές συμβάσεις. Υπερασπιστείτε την τιμή και αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού και της ιστορίας του. Όσο για εμάς τους απλούς πολίτες παλεύουμε μέσα από τις αδυναμίες μας, τουλάχιστον για το ελάχιστο: να μάθουμε στα παιδιά μας να αγωνίζονται για το δίκαιο, να έχουν το θάρρος της γνώμης τους, να αναζητούν την αλήθεια και να αγαπούν τον τόπο ώστε να συνεχίσουν τον αγώνα μας.
Κλείνω με τα λόγια του στρατηγού Μακρυγιάννη στους άνδρες του: «γι’ αυτές τις πέτρες πολεμήσαμε και χύσαμε το αίμα μας. Μη καταδεχτείτε να τις πουλήσετε όσα τάλιρα κι αν σας τάζουν οι ξένοι».

Έλληνας πολίτης, πατέρας 2 μελλοντικών ανέργων.
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙA  ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ BLOG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου