Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

MOODY'S: ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ!!! ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΠΗΓΑΔΙ ΚΑΤΟΥΡΗΣΑΜΕ;

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's πρότεινε να καταργήσουν οι ΗΠΑ το νομοθετικό όριο του κρατικού χρέους προκειμένου να μειώσουν την αβεβαιότητα μεταξύ των κατόχων ομολόγων.
ΚΛΙΚ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ & VIDEO




Οι ΗΠΑ είναι μία από τις λίγες χώρες όπου το Κογκρέσο θέτει ανώτατο όριο στο κρατικό χρέος, με αποτέλεσμα να δημιουργείται "περιοδική αβεβαιότητα" σχετικά με την ικανότητα της κυβέρνησης να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, δήλωσε σε έκθεσή της ο Moody's.
Όπως δήλωσε ο αναλυτής του οίκου Στήβεν Χες, "θα μειώναμε την εκτίμηση μας για τους πιθανούς κινδύνους εάν η κυβέρνηση μετέβαλε το πλαίσιο διαχείρισης του κρατικού χρέους ώστε να ελαφρύνει ή να εξαλείψει αυτή την αβεβαιότητα".
Σημειώνεται πως ο Moody's προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα πως θα μείωνε την άριστη (ΑΑΑ) πιστοληπτική διαβάθμιση των ΗΠΑ εάν η κυβέρνηση καθυστερούσε την εξυπηρέτηση του χρέους της, αυξάνοντας έτσι την πίεση στους Ρεπουμπλικάνους και τον Λευκό Οίκο προκειμένου να καταλήξουν σε μία συμφωνία για τον Προϋπολογισμό.
Ο διεθνής οίκος ανέφερε πως υπάρχουν άλλοι τρόποι για τη συγκράτηση του χρέους και πρότεινε την εξέταση του παραδείγματος της Χιλής - όπου ένας δημοσιονομικός κανόνας περιορίζει το ύψος του ελλείμματος και κατ' επέκταση του χρέους - η οποία θεωρείται η πιο υγιής δημοσιονομικά χώρα της Λ. Αμερικής.

ΠΡΕΖΑ TV
18-7-2011






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου