Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: ΑΠΟ ΜΕΣΟ ΛΑΪΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΟΧΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΓΑΠ!

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!
ΤΡΕΜΟΥΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΕ - ΗΠΑ, ΤΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!
Την προώθηση των διαδικασιών για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος αποφάσισε τελικά το Υπουργικό Συμβούλιο, η συνεδρίαση του οποίου ξεκίνησε με 2,5 ώρες καθυστέρηση (20:30 αντί 18:00) και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Τετάρτης.
Το δημοψήφισμα σχεδιάζεται να διεξαχθεί ως το τέλος του χρόνου και το ερώτημα θα αφορά την αποδοχή ή όχι της αποικιοκρατικής δανειακής σύμβασης.
Το εξωφρενικό μάλιστα, είναι ότι ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το δημοψήφισμα να διεξαχθεί πριν ολοκληρωθεί στο σύνολό της η εκπόνηση της δανειακής σύμβασης. Δηλαδή, ο λαός θα τοποθετηθεί χωρίς να γνωρίζει όλες τις ανατριχιαστικές πτυχές τηςαποικιοκρατικής δανειακής σύμβασης που αν εφαρμοστεί θα μετατρέψει τη χώρα σεευρωπροτεκτοράτο!

Η επιμονή του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στην πάσει θυσία διεξαγωγή δημοψηφίσματος,αποτελεί μια αγωνιώδη κίνηση τόσο του ιδίου όσο και του στενού κύκλου του, με αποκλειστικό σκοπό την προσωπική τους πολιτική επιβίωση.

Ήταν προφανές εδώ και μήνες, πως η προσφυγή σε βουλευτικές εκλογές, θα οδηγούσε το ΠΑΣΟΚ σε μιαπρωτοφανή εξευτελιστική εκλογική κατάρρευση, ανοίγοντας αυτομάτως ζήτημα ηγεσίας στο κόμμα.Έτσι, ο ΓΑΠ ελπίζει να διασώσει τον εαυτό μέσω του δημοψηφίσματος, ποντάροντας τόσο στον εκβιασμό των υπολοίπων κομμάτων του αστικού τόξου (ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ κλπ) αλλά και στον εκφοβισμό του λαού με τους "μπαμπούλες" της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ.

Σε ότι αφορά τα αστικά κόμματα αυτά είναι σε πραγματικά πολύ δύσκολη θέση καθώς σε περίπτωση διεξαγωγής δημοψηφίσματος θα πιεστούν από διάφορα κέντρα (εγχώρια και ξένα) να πάρουν ανοιχτά θέση υπέρ της δανειακής σύμβασης ή να καλέσουν σε αποχή το λαό με απώτερο σκοπό να αμφισβητηθεί η "νομιμότητα" και εγκυρότητα του διαφαινόμενου "ΟΧΙ" του δημοψηφίσματος.




ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΑΘΥΤΑΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ήταν κάθε άλλο παρά ομαλή, παρά το γεγονός ότι στα πρακτικά η απόφαση για το δημοψήφισμα βαφτίστηκε "ομόφωνη".

"Ενστάσεις" διατύπωσαν οι τρεις δελφίνοι Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιάννης Ραγκούσης.

Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση του Α. Λοβέρδου, διερωτήθηκε πως μπορεί να γίνει δημοψήφισμα με ένα θεμελιώδες ερώτημα που θα δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα 30 χρόνια και επιφυλάχθηκε για την τελική του τοποθέτηση, αφού πρώτα γνωστοποιηθεί το ερώτημα. Η τοποθέτηση που κινείτο σε παρόμοιο μήκος κύματος με τους "αντάρτες" (Μ. Αποστολάκη, Β. Παπανδρέου, Ε Καϊλή κλπ) και ουσιαστικά αποτυπώνει τον τρόμο των κυρίαρχων κύκλων σε Ελλάδα και ΕΕ γύρω από το διαφαινόμενο "ΟΧΙ" τουελληνικού λαού!


"Υπέρ" της πρότασης ΓΑΠ τάχθηκαν οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χρήστος Παπουτσής, Δημήτρης Ρέππας, Πάνος Μπεγλίτης και Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ - ΗΠΑ - ΕΕ ΤΟ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΟ "ΟΧΙ"!

Από την αρχή οι κυρίαρχοι κύκλοι στην Ελλάδα αλλά κυρίως στο εξωτερικό (ΕΕ - ΗΠΑ) αντέδρασαν οργισμένα απέναντι σε μια δημοψηφισματική διαδικασία που μάλλον θα καταλήξει, εφόσον διεξαχθεί, στη νίκη ενός περήφανου "ΟΧΙ" του λαού που θα σαρώσει την τρόικα και τους ντόπιους εντολοδόχουςτης!


Το "ΟΧΙ" αυτό, θα οδηγήσει στην αυτόματη κατάρρευση της ευρωζώνης και στο βύθισμα της ΕΕ σε μιαάνευ προηγουμένη κρίση.

Από την άλλη η Αριστερά έχει την ευκαιρία και την ιστορική ευθύνη να προβάλει το δικό της "ΟΧΙ", το οποίο ουσιαστικά κρύβει μέσα του πολλά "ΝΑΙ" για μια θετική ελπιδοφόρα προοδευτική πορεία της χώρας, έξω από την ευρωζώνη και τα μνημόνια και χωρίς το βραχνά του δημοσίου χρέους (διαγραφή - στάση πληρωμών)!


Για αυτό και σήμερα στις Κάννες στο περιθώριο του G-20, οι Μέρκελ - Σαρκοζί - Ρομπέι - Μπαρόζό - Γιούνκερ και Λαγκάρντ, θα προσπαθήσουν να μαζέψουν τον ΓΑΠ...

Ενδεικτική του πανικού των κυρίαχων κύκλων ήταν και η τελευταία δήλωση του επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ, ο οποίος παρομοίασε το δημοψήφισμα με "ζαριά".


Νέα συνεδρίαση της ΚΟ

Στο Υπουργικό αποφασίστηκε, επίσης, να συνεδριάσει εκ νέου η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο τις πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση ως τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, σύμφωνα με τις προτάσεις που θα καταθέσουν οι βουλευτές.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου έγινε αναλυτική συζήτηση για τις ραγδαίες εξελίξεις στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μετά την ανεξαρτητοποίηση της κ. Αποστολάκη, ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Όπως είπε ο κ. Μόσιαλος η κυβέρνηση εμφανίστηκε ενωμένη και τόνισε ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα, ερωτηθείς για τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σχολίασε «προς τι η αγωνία τους; Δεν ήθελαν τη δανειακή σύμβαση και τώρα θέλουν να εγκριθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου