Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

arrivederci .... Lucio Dalla

Απεβίωσε - σε ηλικία 69 ετών - το πρωί της Πέμπτης στην Ελβετία, ο γνωστός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικόςΛούτσιο
Ντάλλα.Υπέστη καρδιακή προσβολή σε ξενοδοχείο του Μοντρέ της Ελβετίας, όπου το βράδυ της Τετάρτης είχε δώσει συναυλία., προτού συνεχίσει για Ζυρίχη, Βασιλεία, Γενεύη και Λουγκάνο.
«Ήταν ευτυχισμένος, ήρεμος. Δήλωνε πολύ συγκινημένος που βρισκόταν στα μέρη που είχε επισκεφθεί σε ανάλογη περιοδεία 30 χρόνια πριν» δηλώνει ο Ρομπέρτο Σέρο, φίλος του Ντάλα, ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που μίλησε τηλεφωνικά μαζί του.
Ο ιταλός τραγουδοποιός πριν από δυο εβδομάδες είχε πάρει μέρος, με το τραγούδι «Νανί» και τον νεαρό τραγουδιστή Πιερντάβιντε Καρόνε, στο ιταλικό φεστιβάλ τραγουδιού του Σαν Ρέμο.
«Ο θάνατος είναι μόνο το τέλος της πρώτης πράξης», είχε δηλώσει ο ίδιος πρόσφατα στη RAI.
Σοκ και συγκίνηση στην Ιταλία για τον ξαφνικό θάνατο του καλλιτέχνη, ο οποίος βρίσκεται πίσω από από τις πιο σημαντικές στιγμές της ιταλικής μουσικής σκηνής.
Ο τραγουδιστής Ρον (στενότατος φίλος του Ντάλλα) δήλωσε «συντετριμμένος» από την είδηση του θανάτου του. Το μόνο που μπόρεσε να πει στους δημοσιογράφους είναι ότι «δεν καταφέρνει να το πιστέψει, διότι, χθες το βράδυ είχαν μιλήσει στο τηλέφωνο και όλα ήταν μια χαρά».
Ο θάνατος του είναι πρώτη είδηση στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αποχαιρετούν με αφιερώματα τον καλλιτέχνη, ενώ οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων εκφράζουν τη θλίψη τους, μιλώντας για τις αναμνήσεις και τις συγκινήσεις που τους προσέφερε. Ο Ντάλλα γεννήθηκε το 1943 στη Μπολόνια και την Κυριακή θα γινόταν 69 ετών.
«Πιάτσα Γκράντε», «Προσοχή στον λύκο» είναι μόνον ελάχιστοι από του τίτλους των μεγάλων επιτυχιών του Λούτσιο Ντάλλα, ο οποίος επηρέασε, με την παρουσία του, πενήντα χρόνια καλλιτεχνικού γίγνεσθαι στην Ιταλία, αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.


















Ήταν ο συνθέτης του διάσημου τραγουδιού Caruso, το οποίο ερμήνευσε μεταξύ άλλων και ο Λουτσιάνο Παβαρότι και ο Αντρέα Μποτσέλι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου