Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

«ΕΦΟΔΟΣ» ΑΔΕΔΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΑΔΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ! ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ!

ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 07/03 ΣΤΙΣ 11:30 - ΣΤΑΔΙΟΥ 24
ΑΓΡΙΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥΣ!ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΑ ΗΔΗ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΑ ΤΑΜΕΙΑ!
Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής στο «κούρεμα» των ομολόγων από τους μεγάλους πιστωτές, η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού ΟικονομικώνΕυ. Βενιζέλου και του υπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, εκβιάζει τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων να δεχθούν μείωση53,5% στην ονομαστική αξία των ομολόγων που κατέχουν.
«ΕΦΟΔΟΣ» ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΑΔΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ! ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ !

Παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του ΤΕΑΔΥ ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, από αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ, με βασικό αίτημα να εξαιρεθούν από το «κούρεμα» τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων. Η αντιπροσωπεία απαίτησε να μην πάρει απόφαση το Δ.Σ. για το κούρεμα των ομολόγων του ταμείου, καθώς δεν έχει κανένα δικαίωμα να παίζει με τα χρήματα των ασφαλισμένων.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε αρχικά στα γραφεία του ΤΕΑΔΥ στην οδό Όθωνος, αλλά καθώς το διοικητικό συμβούλιο μεταφέρθηκε σε άλλο χώρο στην οδό Σταδίου 24, η αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ μετέβει εκεί. Μπροστά στις διαμαρτυρίες των εργαζομένων, και παρά το ότι ζήτησαν να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση, ο πρόεδρος του Δ.Σ. την ανέβαλε για αύριο Τετάρτη στον ίδιο χώρο, στις 12.00 το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι οι συνεδριάσεις των διοικήσεων των Ταμείων αφορούν τα ομόλογα 7,5 δισ. ευρώ που έχουν στην κατοχή τους τα Ταμεία, καθώς για τα υπόλοιπα 14 δισ. που προέκυψαν από μετατροπή των καταθέσεών τους στην Τράπεζα της Ελλάδος το κούρεμα θα γίνει υποχρεωτικά, χωρίς δική τους απόφαση.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια που «θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και των αποθεματικών των Ταμείων».

Τονίζει ακόμη ότι «θα πάρει κάθε μέτρο για να αποτρέψει τη νέα ληστεία σε βάρος των Ταμείων», ενώ θα εξετάσει και προσφυγή κατά της Τράπεζας της Ελλάδας.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ - ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 11:30 - ΣΤΑΔΙΟΥ 24

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την παράνομη και πραξικοπηματική συμπεριφορά του Προέδρου του Τ.Ε.Α.Δ.Υ., ο οποίος στη σημερινή συνεδρίαση του Ταμείου, αφού διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία των παρόντων μελών ήταν αντίθετη με το «κούρεμα» των ομολόγων, ανέβαλε τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.


Οι εκπρόσωποι της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και συνδικαλιστικά στελέχη έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δ.Σ. του Ταμείου πριν αρχίσει η συνεδρίαση και στη συνέχεια αποχώρησαν από την αίθουσα συνεδριάσεων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Τ.Ε.Α.Δ.Υ. θα συνεδριάσει και πάλι αύριοTετάρτη στις 12.00 προκειμένου να πάρει οριστικές αποφάσεις.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη αύριο, Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012, στις 11.30 το πρωί σε νέα παράσταση στο χώρο συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Τ.Ε.Α.Δ.Υ. (Σταδίου 24-Αθήνα) για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα σε βάρος των ασφαλισμένων.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ!

Οι ζημιές των ασφαλιστικών ταμείων θα φτάσουν τα 15 δισ. ευρώ. Ο Κουτρουμάνης δήλωσε για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ότι: «Εάν τα ταμεία ρευστοποιούσαν τα ομόλογα που διακρατούν σήμερα θα εισέπρατταν μόλις το 25% με 30% της ονομαστικής τους αξίας».

Οι διοικήσεις των ταμείων πιέζονται αφόρητα από την κυβέρνηση να αποφασίσουν σήμερα Τρίτη, για το κούρεμα των ομολόγων 7,5 δισ. ευρώ που έχουν στην κατοχή τους, ενώ για τα υπόλοιπα 14 δισ. ευρώσε ομόλογα που προέκυψαν από μετατροπή των καταθέσεών τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, το κούρεμα θα γίνει ερήμην τους! Ακόμα και αυτή η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει το κούρεμα έγκλημα εις βάρος της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων.

Όσον αφορά τις τράπεζες, τη Δευτέρα το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι 12από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του θα συμμετάσχουν στην ανταλλαγή των ομολόγων. Πρόκειται για τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και Ταμεία που κατέχουν ομόλογα αξίας 45 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του πρακτορείου Reuters. Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν οι τράπεζες Εθνική, Alpha και Eurobank, ενώ επίσης στους 12 περιλαμβάνονται οι Allianz, Axa, BNP Paribas, CNP Assurances, Commerzbank, Deutsche Bank, Greylock Capital Management, ING Bank, Intesa Sao Paolo.



Ακόμη, οι περισσότερες γερμανικές τράπεζες φέρονται έτοιμες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters. Ειδικότερα, η γερμανική τράπεζαFMS Wertmanagement η οποία είναι η πλέον εκτεθειμένη σε ελληνικά ομόλογα καθώς κατέχει τίτλους αξίας άνω των 8 δισ. ευρώ, θα αποδεχθεί τη συμφωνία. Συνολικά, οι γερμανικές τράπεζες κατέχουν ομόλογα αξίας περίπου 15 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά στα φυσικά πρόσωπα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, οι τράπεζες έχουν αρχίσει να στέλνουν ειδοποιήσεις ή να καλούν τηλεφωνικά τους πελάτες τους για να δηλώσουν εάν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο κούρεμα. Οι τράπεζες έχουν δώσει περιθώριο στους πελάτες τους να απαντήσουν έως αύριο, Τετάρτη.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΫΠΑΡΞΕΙ!

Και αφού η εθελόδουλη κυβέρνηση Παπαδήμου παραχώρησε γη και ύδωρ στους πιστωτές της χώρας μέσα από την ξεθεμελίωση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, ο Ευ. Βενιζέλος έδωσε συνεντεύξεις, στο Reuters και στην τηλεόραση του Bloomberg, προκειμένου να διαλαλήσει ότι δεν θα υπάρξει τάχα καλύτερη προσφορά. Τα επιτόκια των νέων ομολόγων θα έχουν ως εξής: για την περίοδο από το 2013 έως το 2015 σε 2%, από το 2016 έως το 2020 σε 3%, για την περίοδο από το 2016 έως το 2020 σε 3%, για το 2021 σε 3,65%, από το 2022 έως και το 2042 σε 4,3%. H δημιουργία ενός ειδικού λογαριασμού στον οποίο θα καταβάλλονται οι πληρωμές των δανείων και θα εισρέουν τα ποσά που προορίζονται για δάνεια μέσω του EFSF, θα έχει σαν αποτέλεσμα η δοτή κυβέρνηση να χάσει ακόμα και την διαχείριση των δανείων και να υποκύψει σε νέους εκβιασμούς, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας.


H προθεσμία δήλωσης συμμετοχής λήγει την Πέμπτη στις 10:00 το βράδυ ώρα Ελλάδος. Το ντιλ θα προχωρήσει αν εξασφαλιστεί συμμετοχή άνω του 75% στο σύνολο των 206 δισ. ευρώ, δηλαδή αν προσφερθούν για ανταλλαγή ομόλογα ονομαστικής αξίας άνω των 154,5 δισ. ευρώ.

Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορεί να ενεργοποιήσει τις ρήτρες συλλογικής δράσης (CAC) για να ανεβάσει υψηλότερα το ποσοστό. Αν το ποσοστό είναι άνω του 90% δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιήσει τις ρήτρες, αλλά αυτό δεν θεωρείται πιθανό. Στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος βρίσκονται τα ομόλογα υπό ελληνικό δίκαιο, συνολικής αξίας 177 δισ. ευρώ. Με συμμετοχή 2/3 στην κατηγορία αυτών των ομολόγων, μπορούν να ενεργοποιηθούν τα CACs και να εξασφαλιστεί κούρεμα για το σύνολο του ποσού που σημαίνει ότι υπερκαλύπτεται αυτομάτως το κατώφλι των 154,5 δισ. ευρώ.
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου