Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ 18 ΔΙΣ ΕΥΡΟ, ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΔΩΡΟ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών
τραπεζών με κεφάλαια συνολικού ύψους 18 δισ. ευρώ, αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών.  Με τα κεφάλαια αυτά, σημειώνει το ΥΠΟΙΚ, "αποκαθίσταται η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη χρηματοδότηση ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Ευρωσύστημα. Ταυτόχρονα, οι τράπεζες αποκτούν τους αναγκαίους πόρους για την ομαλή λειτουργία τους υπέρ της πραγματικής οικονομίας".
Νωρίτερα το Capital.gr μετέδωσε τα εξής:
Το ποσό των 18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) έλαβαν οι τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.
«Η εντολή για την πληρωμή στις τράπεζες δόθηκε, αυτό ολοκληρώνει τη διαδικασία,» δήλωσε αξιωματούχος στο AFP.
Η Εθνική έλαβε 7,43 δισ. ευρώ, η Τρ. Πειραιώς 4,7 δισ. ευρώ, η Eurobank 3,97 δισ. ευρώ και η Alpha Bank 1,9 δισ. ευρώ.
Την ίδια στιγμή το Reuters σε δημοσίευμα του αναφέρει: "Το ελληνικό Ταμείο για την στήριξη των τραπεζών διέθεσε σήμερα τα 18 δισ. ευρώ στις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας στο πλαίσιο της προγραμματισμένης προσπάθειας για την ανακεφαλαιοποίηση το κλάδου, όπως δήλωσε αξιωματούχος του Ταμείου.
"Τα κεφάλαια έχουν μοιραστεί", δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Η διάθεση των κονδυλίων – μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) – θα ενισχύσει την κεφαλαιακή βάση των Εθνική Τράπεζα, Alpha, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς, ενώ θα επιτρέψει να ανακτήσουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας".
http://www.capital.gr/News.asp?id=1512645

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου