Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

''ΣΩΣΙΒΙΟ'' ΟΛΑΝΤ ΣΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ!

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ''ΜΑΛΛΙΑ'' ΤΟΥ ΠΙΑΝΕΤΑΙ! ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!Ο Ευαγγ. Βενιζέλος σε μια προσπάθεια να αναστηλώσει από τα συντρίμμια το ΠΑΣΟΚ και να ελαττώσει την εκλογική φθορά ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης, συναντήθηκε σήμερα με Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.Το ενδιαφέρον Ολάντ για αυτή τη συνάντηση δεν είναι ξεκομμένο από τον τρόμο που προκαλεί στους ευρωπαϊκούς κύκλους τυχόν επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές. Ολάντ και Βενιζέλος λοιπόν επιδόθηκαν σε μια από κοινού προσπάθεια να διασώσουν το ΠΑΣΟΚ -ως ''απαραίτητο'' για τις ευρωπαϊκές και οικονομικές ελιτ μνημονιακό κόμμα στη χώρα - αλλά και ταυτόχρονα, επικοινωνιακά, να το παρουσιάσουν ως ικανό να εγγυηθεί μια πιο ''φιλολαϊκή'' πολιτική -στα πλαίσια πάντα του μνημονίου και πιστό στις μέχρι τώρα δεσμεύσεις προς την τρόϊκα- με ευρωπαϊκά εχέγγυα.


Σε προκλητικές μάλιστα δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι βρέθηκε στο Παρίσι όχι ως πρόεδρος κόμματος, αλλά "εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό".

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ Ο κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ !

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα μπορεί να είναι ομοχλός μιας φιλικότερης εξέλιξης(!) για την Ελλάδα και τόνισε ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει να συνεχίσει, θέλει να νιώσει ότι υπάρχει ένα πλαίσιο πιο ήπιο, φιλικό, ασφαλές περιβάλλον.


"Είναι σημαντικό να γίνει αντιληπτό ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές άλλες περικοπές σε εισοδήματα μισθούς συντάξεις", δήλωσε ο ίδιος, γνωστοποιώντας ότι παρουσίασε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης.

ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΕΣ

Ο κ. Ολάντ, από την πλευρά του, δήλωσε ''σύμμαχος της Αθήνας'' στην προσπάθεια άμβλυνσης της ασκούμενης πολιτικής και έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Βέβαια τα όρια των συμμαχιών και του ενδιαφέροντος σε αυτό το επίπεδο φτάνουν μέχρι το σημείο που δεν θίγονται τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών και διεθνών πολιτικών και οικονομικών ελίτ.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, η συνάντηση κανονίστηκε μετά τη συνάντηση των G8 στις ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια ενδυνάμωσης της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη, καθώς οι Γάλλοι σοσιαλιστές εκτιμούν τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και του Ευ.Βενιζέλου για την έξοδο από την κρίση.

Η συνάντηση διήρκεσε 40 λεπτά και συμμετείχε και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

Ο κ. Ολάντ, από την πλευρά του, δήλωσε σύμμαχος της Αθήνας στην προσπάθεια άμβλυνσης της ασκούμενης πολιτικής και έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, στη συνάντηση συζητήθηκε το ενδεχόμενο να παραταθεί το οικονομικό πρόγραμμα για τρία χρονιά.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν το ελληνικό θέμα εν όψει της άτυπης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες την Τετάρτη.

Η απόφαση του κ. Ολάντ να συνομιλήσει τετ α τετ με τον κ. Βενιζέλο έρχεται λίγες ώρες μετά τις ξεκάθαρες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας ότι από το αποτέλεσμα των εκλογών θα κριθεί η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου