Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Άμεση ανάγκη για τρόφιμα...

84 φυλακισμένοι που εκτίουν την ποινή τους στις φυλακές Κορίνθου έχουν καταδικαστεί σε αργό θάνατο λόγω ασιτίας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο δεν εξοφλεί τους προμηθευτές των φυλακών εδώ και μήνες. Και αυτή η πρακτική είναι συνέπεια της μνημονιακής πολιτικής που έχει καταδικάσει σε υπολειτουργία τα νοσοκομεία, που αφήνει απλήρωτους τους προμηθευτές των βρεφονηπιακών σταθμών, που κατακρατάει το 50% των συντάξεων των χρόνιων ψυχασθενών, που στερεί τα φάρμακα των καρκινοπαθών, νεφροπαθών και άλλων ασθενών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες. Το τελευταίο θύμα της είναι οι κρατούμενοι, που ανήμποροι να πράξουν διαφορετικά, έχουν αφεθεί στην τύχη τους υποοσιτιζόμενοι να υποφέρουν εξαιτίας της αδιαφορίας μίας πολιτείας που έχει υποταχθεί πλήρως στα κελεύσματα της τρόικας.
Συλλογικότητες της Κορίνθου και απλοί άνθρωποι που κρατούν την ανωνυμία τους προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το επισιτιστικό πρόβλημα των κρατουμένων δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι η απάντηση στην κοινωνική βαρβαρότητα είναι υπόθεση της κοινωνίας των πολιτών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας στέκεται ηθικά και έμπρακτα αλληλέγγυος προς τους δοκιμαζόμενους φυλακισμένους και καλεί τον κορινθιακό λαό να συμβάλλει στην αντιμετώπιση και αυτής της απάνθρωπης επίθεσης στα ανθρώπινα δικαιώματα εκ μέρους των μνημονιακών κυβερνήσεων, στο μέτρο των δυνατοτήτων του.
Κανείς μόνος του στην κρίση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου