Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΡΚΕΛ: ΟΣΟ ΖΩ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΜΟΙΒΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΕΟΥΣ!

ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ: ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΚΗ ΙΔΕΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ «Η Ευρώπη δεν θα έχει αμοιβαιοποίηση του χρέους όσο ζω» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το Reuters σε συνάντησή της με στελέχη του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP). Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δεν βλέπει στο εγγύς μέλλον την υιοθέτηση της πλήρους αμοιβαιότητας του χρέους μέσω ευρωομολόγων, όπως φέρεται να δήλωσε σε συνάντηση βουλευτών του FDP, εταίρου στον κυβερνητικό συνασπισμό.
«Δεν το βλέπω, όχι όσο ζω» είπε σε σύνοδο των Ελεύθερων Δημοκρατών, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters. Η καγκελάριος, όπως μεταδίδει το Reuters τόνισε πως δεν θα υπάρξει αμοιβαιοποίηση του χρέους ούτε εντός της Γερμανίας μετά τη συμφωνία για την έκδοση των κοινών ομολόγων "Deutschland bonds" με τις κυβερνήσεις των κρατιδίων.

Χαρακτήρισε δε, σε ομιλία της τη Δευτέρα ότι η αμοιβαιοποίηση χρέους εντός της νομισματικής ένωσης θα ήταν «οικονομικά λάθος» και «αντιπαραγωγική».

ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ: ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΚΗ ΙΔΕΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

«Πρόθυμος να αναλάβει το υπουργείο Oικονομικών σε μια δεξιά κυβέρνηση» δήλωσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του. Ο «Καβαλιέρε» επισήμανε ότι της κυβέρνησης αυτής θα έπρεπε να ηγηθεί ο γραμματέας του κεντροδεξιού Οίκου των Ελευθεριών, Αντζελίνο Αλφάνο.

Μπορούμε να κερδίσουμε και πάλι τις εκλογές, εξασφαλίζοντας ποσοστό της τάξης του 40%» υπογράμμισε ο «μίστερ τιβί», ο οποίος προσβλέπει και σε αλλαγή του εκλογικού νόμου, υποδεικνύοντας, ως σημείο αναφοράς, το γερμανικό εκλογικό σύστημα.

Οι παρατηρητές τονίζουν ότι η νέα αυτή κίνηση του Μπερλουσκόνι αποσκοπεί σε αναζωογόνηση της παράταξής του, η οποία, σύμφωνα με τα γκάλοπ, έχει υποστεί θεαματική πτώση. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπικές έρευνες, ο «Λαός της Ελευθερίας» βρίσκεται στο 17%.

Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, ο πρώην μεγιστάνας- πρωθυπουργός σημείωσε ότι «μια τυχόν έξοδος της Γερμανίας από το Γιούρογκρουπ θα μπορούσε να μην αποτελέσει αρνητική εξέλιξη». «Έχουμε ήδη πει ότι η αποχώρηση της Γερμανίας από το ευρώ δεν θα αποτελούσε αρνητική εξέλιξη, από τη στιγμή που είναι η μόνη χώρα που εναντιώνεται στη δυνατότητα να μπορούν να δανείζονται χρήματα οι διάφορες χώρες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου