Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

18η ΙΟΥΝΗ: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΧΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!

του Παρατηρητή   Το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιούνη σηματοδότησε μια μεγάλη πολιτική ανατροπή.Έφερε, ταυτόχρονα, στην επικαιρότητα, ως κατεπείγουσα ιστορική ανάγκη, την πρόκληση για μια μεγάλη συνεργασία όλων των αριστερών δυνάμεων, μέσα και έξω από τη Βουλή, πάνω σε ένα ελάχιστο κοινό ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόγραμμα. Τα ψέματα τελείωσαν! Ο λαός στις 17 του Ιούνη έδειξε για την Αριστερά τον ενωτικό δρόμο!
Την πρόκληση να μπει η χώρα σε μια νέα προοδευτική τροχιά διεξόδου, δεν μπορεί να τη φέρει σε πέρας καμιά μεμονωμένη αριστερή δύναμη.

Δεν μπορεί να τη σηκώσει μόνος τους ο ΣΥΡΙΖΑ!

Οι άλλες αριστερές δυνάμεις και οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής οικολογίας και πρώτα απ’ όλα το ΚΚΕκαι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν μπορούν να σφυρίζουν αδιάφορα.

Πολύ περισσότερο δεν μπορούν, ως σχολιαστές των εξελίξεων, να προεξοφλούν απλώς την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη μεριά ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αναπτύξει πολύ πιο σοβαρά την ενωτική του πρόταση στην Αριστερά, δίνοντας της ουσιαστικό προγραμματικό περιεχόμενο και εγκαταλείποντας κάθε διάθεση να εκμεταλλευτεί εκ του ασφαλούς την περίεργη ανθενωτική αδιαλλαξία των άλλων αριστερών δυνάμεων.

Η ιστορία δεν θα συγχωρήσει καμία αριστερή δύναμη, αν χαθεί η νέα ευκαιρία!

Οι δυνάμεις της Αριστεράς πρέπει να αφήσουν κατά μέρος την προεκλογική αντιπαράθεση και νααλλάξουν σελίδα.

Αν δεν το πράξουν θα τεθούν στο έσχατο περιθώριο!

Αν όλες οι αριστερές δυνάμεις μπορέσουν να ανοίξουν τώρα δρόμους συνεννόησης και σύμπραξης θα έχουν κάνει ένα μεγάλο άλμα για να βγάλουν την Ελλάδα από το βάλτο και την παρακμή.

Ένα μεγάλο άλμα για να συμβάλουν σε ένα μεγάλο πανεργατικό και παλλαϊκό μέτωπο ανατροπής, ελπίδας, νίκης, προόδου και σοσιαλισμού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου