Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΤΟ 68% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Σε τραγικό σημείο έχει φτάσει η κατάσταση στην Ελλάδα με το 68% να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας εξαιτίας της ολοένα και αυξανόμενης ανεργίας. Σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση στην Ε.Ε. η ανεργία στην Ελλάδα σημείωσε νέα αύξηση το πρώτο τρίμηνο του 2012. Σύμφωνα με τα στοιχεία της επιτροπής το ποσοστό της αυξήθηκε κατά 8,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011.Η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο τραγικό σημείο ώστε το 64% των νέων ηλικίας 15-35 ετών να δηλώνουν έτοιμοι να μεταναστεύσουν σε άλλη χώρα για να εργαστούν. Σε άθλια κατάσταση βρίσκονται και οι άστεγοι που ανέρχονται πλέον σε 20.000 αυξανόμενοι κατά 25%, σε σχέση με το 2009 . Πάνω από το ήμισυ των αστέγων εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά (11.000- από τους οποίους 8.000 είναι Έλληνες). Μάλιστα ο αριθμός των αστέγων με υψηλή μόρφωση και ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο μέχρι να χάσουν την δουλειά τους έχουν αυξηθεί.

Την περίοδο που μας πέρασε οι θέσεις εργασίας στη χώρα μας μειώθηκαν κατά 400.000. Στην έκθεση σημειώνεται ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών στις οποίες αναμένεται επιδείνωση της απασχόλησης το δεύτερο εξάμηνο του 2012 στον τομέα των υπηρεσιών και των κατασκευών.
Κάτω από το όριο της φτώχειας ζει το 68% του πληθυσμού της Ελλάδας τονίζει ακόμη η Επιτροπή (με εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος) και διαθέτει πάνω από το 40% του εισοδήματός του για το ενοίκιο ή την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου.

Τέλος, η Επιτροπή προβλέπει περαιτέρω μείωση κατά 18% των κοινωνικών δαπανών το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου