Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΠΡΩΤΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΠΑΡΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΟΜΗΡΩΝ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ  ΓΡΑΦΕΙ Ο «ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ»http://www.iskra.gr/Παράδοξα αλλά αληθινά! Σε αυτήν την ιδιόμορφα «κατεχόμενη» χώρα, πρώτα ανακοινώνουν τα κόμματα και συγκεκριμένα η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ ότι θα συνεργαστούν και θα συγκυβερνήσουν, πρώτα, επίσης,ορκίζεται ο πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης και σε αυτήν την περίπτωση ο Α. Σαμαράς (ίσως ορκιστούν και οι υπουργοί της) και στη συνέχεια οι τρεις, κατά τα άλλα, «υπεύθυνες» συνεργαζόμενες πολιτικές δυνάμεις ψάχνουν για να ολοκληρώσουν το πρόγραμμαπου θα εφαρμόσουν!!!«Έως αργά το βράδυ της Τετάρτης (20/6) οι τρεις συνεταίροι, της υπό τον Σαμαρά συγκυβέρνησης,αναζητούσαν με την τακτική ράβε-ξήλωνε την προγραμματική βάση της συμφωνίας τους!!!
Αυτή η τραγελαφική κατάσταση έχει τη εξήγησή της.

ΟΜΗΡΟΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΩΝ!

Και οι τρεις συνεταίροι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με διαφορετικό τρόπο ο καθένας, είναι όμηροι των εγχώριωνπιέσεων και των ευρωπαϊκών διευθυντηρίων.
Αυτός ο εγχώριος και ευρωπαϊκός συνασπισμός πήγε τους κυβερνητικούς συνεταίρους «καρότσι»για την άρον άρον κατασκευή της κυβέρνησης και περίπου επέβαλε και τη σύνθεση της κυβέρνησης.
Για το πρόγραμμα της τελευταίας αδιαφορούσε!
Το ουσιαστικό πρόγραμμα της υπάρχει και είναι το κατάπτυστο 2ο Μνημόνιο.
Άλλωστε η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, εξαρχής άνευ αντικρίσματος και ουσίας, έχει περίπουεγκαταλειφθεί από τους συνεταίρους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ!
Τα «συνεταιράκια» αποφασίζοντας και ορκίζοντας τον πρωθυπουργό, έτσι, χωρίς πρόγραμμα, όλοι μαζί και πρώτα απ' όλα η ΔΗΜΑΡ, αποφάσισαν στην πράξη να θυσιάσουν τις όποιες, έστω και για τα μάτια του κόσμου, αλλαγές στο μνημόνιο.
Αλλαγές βέβαια, που, ούτως ή άλλως, ακόμα και να συμφωνήσουν οι συνεταίροι, δεν μπορούν να τις εφαρμόσουν, αν δεν τις διαπραγματευθούν με την τρόικα για να τύχουν της έγκρισής της!
Ζήσε μαύρε μου...!
Διαπραγμάτευση, λοιπόν, για να συμφωνήσουν κάπου οι τρεις και στη συνέχεια ότι «μίνιμουμ»προκύψει, θα τεθεί σε νέα διαπραγμάτευση με την τρόικα... για να απομείνει σκέτο, ίσως και σκληρότερο ... λόγω καθυστερήσεων και όχι μόνο, το 2ο Μνημόνιο!!!
Η χώρα βουλιάζει χωρίς μέλλον και σε λίγους μήνες θα έχουν «νεκρώσει» τα πάντα γύρω μας.
Η αναδιαπραγμάτευση εξ αρχής ήταν άνευ νοήματος.

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ!

Αλλά και επαναδιαπραγμάτευση, χωρίς οι εγχώριοι επαναδιαπραγματευόμενοι να διαθέτουνεναλλακτική λύση απέναντι στην τροϊκανή χρηματοδότηση, είναι κωμωδία.
Διότι όσο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θεωρούν ως απόλυτη καταστροφή τη διακοπή της τροϊκανής χρηματοδότησης και επιπλέον θεωρούν κόλαση μια ενδεχόμενη έξοδο από την ευρωζώνη, είναι συνειδητά όμηροι και παραδομένοι στην πιο φρικτή μνημονιακή λεηλασία!
Αυτήν την αλήθεια, όμως, οφείλουν να τη συνειδητοποιήσουν, με άλλο τρόπο η κάθε μια και δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.
Διότι, και ο ΣΥΡΙΖΑ (η πλειοψηφία του) συμφωνεί – σε γενικές γραμμές – ότι χωρίς τροϊκανή χρηματοδότηση και ιδιαίτερα εκτός ευρώ υπάρχει, περίπου, «ολοκαύτωμα», ενώ το ΚΚΕ σχεδόν θεωρεί ως πλαστό το δίλημμα ευρώ ή προοδευτική διέξοδος με εθνικό νόμισμα!!!

Επιτέλους πότε θα γίνει αντιληπτό οτι η καταστροφή της χώρας συντελείται με την τροϊκανή χρηματοδότηση και μέσα στην ευρωζώνη;

Παραθέτουμε στη συνέχεια ρεπορτάζ από ιστοσελίδες

ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η νέα σύσκεψη των εκπροσώπων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για το προγραμματικό πλαίσιο της νέας κυβέρνησης.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων συμφώνησαν επί ενός κειμένου αρχών το οποίο διαβίβασαν στον κ. Σαμαρά, στον κ. Βενιζέλο και στον κ. Κουβέλη για έγκριση, επισφραγίζοντας έτσι την πολιτική συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Το κυριότερο θέμα που απασχόλησε την συνεδρίαση αφορούσε το ζήτημα της αναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου με επιδίωξη τη χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και τη διατύπωση ισοδύναμων μέτρων έναντι των προβλεπόμενων περικοπών.

Τα περισσότερα κεφάλαια, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κλείσει ωστόσο παραμένουν ανοικτά ακόμη τα κεφάλαια της εξωτερικής πολιτικής και του θεσμικού πλαισίου του πολιτικού συστήματος.

Τα κεφάλαια αυτά θα απασχολήσουν το πρωί της Πέμπτης τον Ευ.Μεϊμαράκη και Χρ.Λαζαρίδη από τη ΝΔ, Κ.Σκανδαλίδη και Στ.Αγγελούδη από το ΠΑΣΟΚ και Δ.Χατζησωκράτη και Σ.Παπαθανασίου, από τη ΔΗΜΑΡ, σε νέα συνάντηση τους στη Βουλή.

Με την εξειδίκευση και αυτών των κεφαλαίων αναμένεται να ολοκληρωθεί το προγραμματικό πλαίσιο βάσει του οποίου θα διατυπωθούν οι προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή.
Το τελικό κείμενο το οποίο θα τεθεί προς έγκριση στους αρχηγούς των τριών κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση αναμένεται να περιλαμβάνει κεφάλαια που αφορούν:

Το εύρος του κυβερνητικού έργου.
Τη διάρκεια της κυβέρνησης (η ΝΔ φέρεται να επιθυμεί τετραετία, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μέχρι τις ευρωεκλογές τον Ιούνιο 2014).
Την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και των στόχων της κυβέρνησης.
Τον τρόπο λειτουργίας
Την αποτελεσματικότητα.

Σύμφωνα με τα στελέχη που διαπραγματεύονται το προγραμματικό πλαίσιο υπάρχει σύμπτωση στα θεσμικά (μείωση της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα, ασυλία των βουλευτών, αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών), αλλά διαφωνία στην αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Επίσης, συμφωνούν στη μη περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων και σε επαναφορά της μετενέργειας (από τον Σεπτέμβριο, για διαπραγματευτικούς λόγους φαίνεται να επιθυμεί η ΝΔ), στηνάμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, και, κατ αρχήν, σε ιδιωτικοποιήσεις, αλλά με αντιρρήσεις της ΔΗΜΑΡ για μη δημόσιο χαρακτήρα των Δημοσίων Επιχειρήσεων.

Παραμένουν οι διαφορετικές θέσεις των τριών κομμάτων για το μεταναστευτικό και δεν έχουν συζητηθεί ακόμη τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το επιτελείο της ΔΗΜΑΡ μεταξύ των τριών κομμάτων έχουν συμφωνηθεί τα εξής:

Η χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, κατά μια επιπλέον διετία, με αλλαγή της σύνθεσης των μέτρων για την εξοικονόμηση πόρων. Δηλαδή οι περικοπές δαπανών ύψους 11,5 δις ευρώ που είχαν προβλεφθεί ως το 2014, προτείνεται να επεκταθούν με ορίζοντα το 2016.
Η εξοικονόμηση πόρων -στο πλαίσιο ισοδύναμων μέτρων - κατευθύνεται στην καταπολέμηση της σπατάλης στη δημόσια διοίκηση, στη μείωση της φοροδιαφυγής και στην προσπάθεια πάταξης της διαφθοράς
Η επιμήκυνση του χρόνου (διπλασιασμός) για το επίδομα ανεργίας και επέκταση των δικαιούχων του επιδόματος στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Εκτός αυτών, σε επίπεδο οικονομικών μέτρων έχει συμφωνηθεί η μείωση του ΦΠΑ και κυρίως στα τρόφιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου