Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗ ΝΔ!

ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΟ ΧΑΑ...10%! ΒΡΩΜΙΚΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΣΛΟΒΑΚΙΑ! Απρόσμενα εκρηκτική και ...περίεργη άνοδο κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς οι επενδυτές, όπως σημειώνουν ''χρηματιστηριακοί αναλυτές'', προβλέπουν σχηματισμό ... «φιλοευρωπαϊκής» κυβέρνησης την επομένη των εκλογών της Κυριακής 17 Ιουνίου! Το σημερινό αυτό ''ράλι'' στο ΧΑΑ και τα σχετικά δημοσιεύματα που κατέκλυσαν μεγάλη μερίδα των χρηματοοικονομικών portals,αποτελούν μια ακόμα καταφανή απόπειρα του χρηματιστηριακού κεφαλαίου να ενισχύσει προεκλογικά τη ΝΔ ως δήθεν εγγυήτριας δύναμης για μια ''ομαλή'', οικονομικά και ευρωπαϊκά, πορεία της χώρας. Ουσιαστικά τη δύναμη που θα διασφαλίσει τη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών!
Αναλυτικά η εικόνα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου έχει ως εξής:

Ράλι πραγματοποίησαν οι τραπεζικές μετοχές, ο δείκτης των οποίων κατέγραψε κέρδη άνω του 23%. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 550,1 μονάδες σημειώνοντας μεγάλη άνοδο σε ποσοστό 10,12%. Αυξημένη παρουσιάστηκε και η αξία των συναλλαγών που ανήλθε στα 81,326 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν όλες οι μετοχές του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Alpha Bank (+29,75%), του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με 28,03%, της Εθνικής (+25,96%), της Eurobank (+24,55%) και της Πειραιώς (+25,12%). Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 12,55% στις 205,93 μονάδες, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 8,15 % στις 534,73 μονάδες. Όλοι οι επιμέρους δείκτες κινήθηκαν ανοδικά και τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τραπεζών (+23,39%) και των Τηλεπικοινωνιών (+17,83%). Ανοδικά κινήθηκαν 110 μετοχές, 19 πτωτικά και 37 παρέμειναν σταθερές.
Η ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΑΝ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ!
Την σκυτάλη της ευρωτρομοκρατίας σε βάρος του ελληνικού λαού πήρε πήρε σήμερα ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο ο οποίος απείλησε να ζητήσει την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ σε περίπτωση που η Αθήνα δεν εφαρμόσει το πρόγραμμα λιτότητας σε αντάλλαγμα για το διεθνή δανεισμό προς τη χώρα! "Αν οι Έλληνες δεν σεβαστούν τους όρους που καθορίστηκαν για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών τους, η Σλοβακία θα ενταχθεί στις χώρες που απαιτούν την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ", δήλωσε ο Φίτσο. "Είναι μια αταλάντευτη στάση της σλοβακικής κυβέρνησης", διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός, του οποίου το κεντροαριστερό κόμμα Smer-SD διαθέτει άνετη πλειοψηφία με 83 από τις 150 έδρες στο Κοινοβούλιο.
Ο Φίτσο, που έκανε τις δηλώσεις αυτές τρεις ημέρες πριν από τις ζωτικής σημασίας βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα τόνισε ωστόσο ότι η διατήρηση αυτής της χώρας στη ζώνη του ευρώ παρουσιάζει, κατά την άποψή του, "περισσότερα πλεονεκτήματα από μειονεκτήματα". Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός επανέλαβε, επίσης, τη βούληση της χώρας του να επικυρώσει σύντομα τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), για τη χρηματοδότηση των χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου