Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Forbes: "Ποια Ελλάδα και ποια Ισπανία; "Σκάει" η Γερμανία"!

Με τίτλο «ξεχάστε την Ελλάδα-Ισπανία, τα κακά νέα για την Ευρώπη έρχονται από τα γερμανικά σημάδια εξασθένησης» αρθρογράφος της αμερικανικής επιθεώρησης Forbes δίνει μια διαφορετική διάσταση στην κρίση χρέους που ταλανίζει την Ευρωζώνη εδώ και 2,5 χρόνια. Ο ίδιος εκτιμά ότι αν τελικά επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, η απάντηση των αγορών θα είναι σκληρή.Με δεδομένο ότι οι αγορές έχουν το δικό τους timing, γράφει ο ίδιος, «οι προσευχές και οι ελπίδες για απάντηση από τους Ευρωπαίους πολιτικούς και τραπεζίτες, που τελικά οδήγησαν ψηλότερα τις αγορές, θα αποδειχθούν ένα απλό ευχολόγιο, αντί της αληθινής στρατηγικής ανάπτυξης, που όλοι δηλώνουν πρόθυμοι να ακολουθήσουν».Για του λόγου το αληθές παραθέτει τα στοιχεία από σειρά δεικτών που έχουν να κάνουν με τον κατασκευαστικό τομέα, την μεταποίηση, τις νέες παραγγελίες στις εξαγωγές και το PMI.
«Η ανάπτυξη στη Γερμανία στο τελευταίο τετράμηνο του 2011 και στο πρώτο του 2012 ήταν ο λόγος που όλη η Ευρωζώνη κατάφερε να γλιτώσει από την ύφεση, παρά τα αποτελέσματα των χωρών του Νότου.
» Ωστόσο, αν η γερμανική οικονομία συρρικωθεί και υπάρχουν ήδη σημάδια για αυτό, υπάρχει ο κίνδυνος να βαθύνει η κρίση στην Ευρώπη και να περάσει και στον υπόλοιπο κόσμο.
» Επιπλέον, αν η Γερμανία πέσει σε ύφεση πιστεύω ότι το πολιτικό κλίμα θα επιδεινωθεί και η προσπάθεια να σωθεί η Ελλάδα και άλλοι θα γίνει σχεδόν αδύνατη».

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου