Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ

"Με ιδιαίτερη έκπληξη διαπίστωσα ότι το Πρωτοδικείο Ηρακλείου με την με αριθμό 167/18-6-2012 Πράξη του, παρά το νόμο και κατά παράβαση της κείμενης εκλογικής νομοθεσίας, προχώρησε, αφενός μεν σε κατάρτιση πίνακα πρώτης κατανομής των βουλευτικών εδρών στην Εκλογική Περιφέρεια Ηρακλείου, αρμοδιότητα την οποία έχει
μόνο η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και αφετέρου σε εφαρμογή όχι του ισχύοντος εκλογικού μέτρου, όπως αυτό καθορίζεται από την ισχύουσα εκλογική νομοθεσία, αλλά με βάση διατάξεις του καταργηθέντος εκλογικού νόμου του 1985 ήτοι του ν+1.
Με βάση την παραπάνω πράξη του Πρωτοδικείου Ηρακλείου, στο ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ, προσκυρώθηκαν από τη πρώτη κατανομή τρείς (3) έδρες, τη στιγμή που το Υπουργείο Εσωτερικών, με ανακοίνωση του προσκύρωσε στο ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ δύο (2) έδρες στην Εκλογική Περιφέρεια Ηρακλείου.

Είναι προφανές ότι στο βαθμό που ισχύσει ο τρόπος καθορισμού του εκλογικού μέτρου που εφαρμόζει εσφαλμένα η ως άνω Πράξη του Πρωτοδικείου Ηρακλείου, τότε κινδυνεύουν να ανατραπούν τα πανελλαδικά αποτελέσματα που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.
Έτσι, η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει πολλαπλάσιες έδρες και τα κόμματα της υπό εκκόλαψη συγκυβέρνησης, τουλάχιστον 180 έδρες.
Για το λόγο αυτό θα προβώ άμεσα στην άσκηση όλων των νόμιμων μέσων κατά της παραπάνω Πράξης του Πρωτοδικείου Ηρακλείου.
Νότης Μαριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου