Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΤΕΤΑΡΤΗ (6/11): ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΝΕΩΝ ΕΛΠΙΔΩΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Μεγάλη γενική απεργία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έχει κηρυχθεί για την Τετάρτη 6 Νοεμβρη. Συνδικαλιστικοί κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν ότι την Τρίτη (5/11) κορυφώνονται οι προσπάθειες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την επιτυχία της Πανεργατικής απεργίας, με εξορμήσεις σε όλους τους μεγάλους, ιδιαίτερα, χώρους δουλειάς, εργοστάσια και υπηρεσίες. Οι ίδιοι κύκλοι απευθύνουν έκκληση στους εργαζόμενους για καθολική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση και στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη την Ελλάδα.
Πολιτικά στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν ότι η πανεργατική απεργία της Τετάρτης (6/11) αποκτάιδιαίτερη σημασία σε μια περίοδο που κυβέρνηση και τρόικα ετοιμάζουν και προωθούν ένα νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, ενώ η χώρα έχει εισέλθει σε ένα κύκλο αίματος, που κινδυνεύει νακλιμακωθεί το επόμενο διάστημα.
Τα ίδια στελέχη τόνιζαν ότι η Πανεργατική απεργία της Τετάρτης δίνει τη δυνατότητα στην εργατική τάξη της χώρας και όλο τον ελληνικό λαό να δώσει μια πολύ ισχυρή απάντηση στη «στρατηγική της έντασης» και στη «στρατηγική της κλιμάκωσης αντιλαϊκών μέτρων».
Η Πανεργατική απεργία, ακόμα, μπορεί με την επιτυχία της να απευθύνει μεγάλα μηνύματα ελπίδας και αναζωογόνησης του εργατικού λαϊκού κινήματος με στόχο μια ριζοσπαστική προοδευτική ανατροπή στη χώρα.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η πρόκληση για ένα διαφορετικό προσανατολισμό των αριστερών δυνάμεων πιο γειωμένο στα επίκαιρα διακυβεύματα, πιο ενωτικό και πιο ριζοσπαστικό και η πρόκληση για μια εκ βάθρων ανασυγκρότηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, αποκτούν, μπροστά και στην Πανεργατική απεργία και το κύμα των τραγικών εξελίξεων στη χώρα μας, υπερεπείγοντα χαρακτήρα για νικηφόρες προοδευτικές εξελίξεις.
Στις 11 το πρωϊ της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίο του Άρεως η μεγάλη συγκέντρωση των συνδικάτων, ενώ χωριστή συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου