Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

...ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΜΕΤΡΑ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΛΗΣ  Τα "παπαγαλάκια" προανήγγειλαν κυβερνητικό περίπατο, αν όχι και θρίαμβο, στη Βουλή κατά την ψηφοφορία επί τηςπρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ. Έπεσαν πολύ έξω!Η κυβέρνηση βγήκε από την αίθουσα της Βουλής τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Δευτέραςτραυματισμένη. Δεν είναι μόνο η απώλεια της Θεοδώρας Τζάκρη.
Τα ακόμα χειρότερα είναι ότι σειρά από "παρών" αλλά και σειρά από "ναι" προέρχονται από τοΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ενώ αρκετοί βουλευτές της ΝΔ απέφυγαν να πάρουν το λόγο και αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έδοσαν ψήφο εμπιστοσύνης εκβιαζόμενοι.

Την ίδια ώρα η λαϊκή παρουσία στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ έξω από τη Βουλή κάθε άλλο παρά γραφική υπήρξε.

Δεύτερη μέρα από τη ψήφο της Κυριακής στη Βουλή και τα σύννεφα πάνω από το κυβερνητικό στρατόπεδο γίνονται όλο και πιο πυκνά.

Η θύελλα των αντικοινωνικών μέτρων που σχεδιάζουν για το αμέσως επόμενο διάστημα τρόικα και κυβέρνηση ,στο όνομα του δημοσιονομικού κενού, είναι πιθανόν να σκοντάψουν ή να βρεθούν στον αέρα, εξέλιξη που αν συμβεί θα παρασύρει στην κατάρρευση και την κυβέρνηση.

Το στοίχημα αυτό, όμως, όσο και αν φαίνεται πιθανό δεν θα συμβεί ούτε αυτόματα ούτε εύκολα.

Αυτήν την ώρα η Αριστερά , με αιχμή εκ των πραγμάτων , τον ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες για μια όσο το δυνατόν πιο γρήγορη για να μην πούμε άμεση προοδευτική ανατροπή.

Η πρόσκληση αυτής της ευθύνης απαιτεί από την Αριστερά να καταστήσει ουσιαστικότερη τηναντιπαράθεση με την κυβέρνηση στη βάση ενός σαφούς και συνεκτικού προοδευτικού προγράμματος που θα απαντά σε όλες τις απειλές και τους εκβιασμούς του εγχώριου, του ευρωπαϊκού καιυπερατλαντικού κατεστημένου.

Η ευθύνη αυτή, όμως, απαιτεί από την Αριστερά να πραγματοποιήσει κυρίως μια πλήρη, ουσιαστική καισε βάθος στροφή στην οργάνωση του λαού και στην κοινωνία για την ανάπτυξη μεγάλων πολιτικών ενωτικών εργατικών και λαϊκών αγώνων.

Αυτή η στροφή και μια νέα γείωση της Αριστεράς με την κοινωνία είναι σήμερα όσο ποτέ αναγκαία , σχεδόν όρος και προϋπόθεση , για να βρει η Αριστερά τη δύναμη , τον ρυθμό , την ποιότητα και τονπροσανατολισμό να οδηγήσει προς τα μπρος τις εξελίξεις.

Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που η Αριστερά για να παίξει από δω και μπρος τον πρωτοπόρο ανατρεπτικό ρόλο της χρειάζεται να διδαχθεί και να μάθει από το λαό και τις εργατικές λαϊκές δυνάμεις,

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου