Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Απόβαση αγροτών στο Ηράκλειο κατά του φόρου στα αγροτεμάχια!

Στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου συγκεντρώθηκαν οι αγρότες από ολόκληρη την Κρήτη διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στον πρωτογενή τομέα και ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα με τον φόρο, ο οποίος αναμένεται να φέρει στο χείλος της καταστροφής το σύνολο του αγροτικού κόσμου.  Eνημέρωση:  Διεκόπη η δίκη για των 92 αγροτών για τα επεισόδια του 2009 στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης». Λίγο μετά τις 3.00 μια μεγάλη ομάδα αγροτών εισέβαλε στο χώρο των Δικαστηρίων, σπάζοντας την κεντρική πόρτα από τη λεωφόρο Δικαιοσύνης ζητώντας να αθωωθούν οι κατηγορούμενοι.
Στην προσπάθεια των αγροτών να μπουν στο χώρο, τραυματίστηκαν ελαφρά- σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive.gr- τρεις αστυνομικοί, κυρίως από σπασμένα τζάμια, ένας αξιωματικός.Στο σημείο βρέθηκε, στην προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης.


Νωρίτερα, χιλιάδες αγρότες πήραν μέρος στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο (διαβάστε αναλυτικά παρακάτω):


Πρωτοφανής συμμετοχή Η συμμετοχή στο αγροτικό συλλαλητήριο ξεπέρασε κάθε προσδοκία με τους αγρότες να καταφτάνουν από κάθε γωνιά του νησιού. Τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα αλλά και συμβατικά καθώς επίσης και πλήθος πεζών διαδηλωτών έχουν κυριολεκτικά πλημμυρίσει το κέντρο του Ηρακλείου με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ένα απο τα πολυπληθέστερα και ζωντανά συλλαλητήρια των τελευταίων χρόνων.

Κομβόι
Ο αγροτικός κόσμος συγκεντρώθηκε αρχικά έξω από τα γραφεία της ΟΑΣΝΗ στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων αποκλείωντας την κυκλοφορία σε αυτό το σημείο.

Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών ξεκίνησε από τα γραφεία της ΟΑΣΝΗ αυτή τη στιγμή κινείται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και μέσω της λεωφόρου Καλοκαιρινού και Αγίου Μηνά το κομβόι με τα τρακτέρ, τα αγροτικά και τα συμβατικά αυτοκίνητα αλλά και πλήθος πεζών κατέφτασε στην Περιφέρεια Κρήτης όπου είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος.

Αστυνομία
Αντιπροσωπεία των αγροτών ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη να παρέμβει ζητώντας την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων καθώς όπως τόνισαν δεν τίθεται ζήτημα ασφάλειας. Οι αγροτες παράλληλα αναμένεται να παραδόσουν ψήφισμα στην Περιφέρεια ζητώντας παράλληλα από τους βουλευτές του νησιού να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Στο πλευρό των αγροτών βρίσκονται δήμαρχοι του νομού Ηρακλείου καθώς επίσης φορείς και παράγοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου