Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Kόρινθος: Εκδήλωση την Παρασκευή για το Πολυτεχνείο

Σαράντα χρόνια μετά τον μεγαλειώδη ξεσηκωμό του Νοέμβρη, τα πολιτικά μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν στην επικαιρότητα. Ο κόσμος της εργασίας που δοκιμάζεται από την επίθεση του κεφαλαίου διεκδικεί: ψωμί – παιδεία - ελευθερία. Ψωμί. Τόσος κόσμος παραμένει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Η ανεργία κάνει πάρτι (το υπαγορεύει η θεωρία, άλλωστε...). Η υποαπασχόληση είναι στο φόρτε της ενώ οι υποαπασχολούμενοι δε θεωρούνται άνεργοι. Το
οκτάωρο γίνεται δωδεκάωρο κι άμα σου αρέσει. Μην τολμήσεις και μιλήσεις για ασφάλιση (είσαι άτρωτος και ακούραστος - θα δουλεύεις μέχρι να πεθάνεις). Ψωμί δε φάγαμε, το ζυμώσαμε και μας το φάγαν άλλοι...  Παιδεία. Δωρεάν. Όπως στις διαφημίσεις για ηλεκτρικά με την πρώτη δόση μετά από δύο χρόνια. Η ιδιωτική εκπαίδευση γιγαντώνεται. Οι μαθητές ξημεροβραδιάζονται στα θρανία κι όποιος αντέξει. Η παιδική ανεμελιά έγινε ανάμνηση παλιά. Τα πανεπιστήμια έχουν υποταχτεί στην αγοραία λογική του εμπορίου. Τα πτυχία πολυδιασπώνται και απαξιώνονται. Οι "αρμόδιοι" εφευρίσκουν "επιστήμες" στο όνομα της εξειδίκευσης. Τα μεταπτυχιακά δωρεάν (απλά αφήνεις κατιτίς για την ορχήστρα).

Ελευθερία. Οι κυβερνώντες, σε συνεργασία με την τρόικα Ε.Ε.-Ε.Κ.Τ.-Δ.Ν.Τ., φιμώνουν κάθε προσπάθεια φωνής και αντίστασης.
Εμείς, σήμερα που η ξενοφοβία και ο ρατσισμός επιχειρούν να εγκαταστήσουν στον αξιακό κώδικα της κοινωνίας τη βία που γεννά τον φασισμό, πρέπει να μιλήσουμε δυνατά για την κοινωνική αλληλεγγύη, το σεβασμό στη διαφορετικότητα και την αξία του ανθρώπου ανεξάρτητα από το χρώμα, τη φυλή, το φύλο, τον τόπο που γεννήθηκε.
Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου σας περιμένουμε όλους, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, για να συζητήσουμε για την επικαιρότητα του Πολυτεχνείου με τον Κώστα Κωστόπουλο, το Δημήτρη Σερεμέτη και τον Ηλία Τριανταφυλλόπουλο στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου στις 7:00 το απόγευμα.
Η μνήμη του αγώνα των φοιτητών του 1973 να μπολιάσει τους νέους αγώνες για μια άλλη κοινωνία, δίκαιη και ελεύθερη, με τον πλούτο στα χέρια του λαού που τον παράγει.
Συνδιοργάνωση:
Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κορινθίας
Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου
Αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος «σβούρα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου