Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΤΑ ''ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ": Η ΕΙΡΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΚΟΛΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΑ "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΑ


Σήμερα, Κυριακή 3 Νοεμβρίου, ο ελληνικός λαός δοκίμασε για μία ακόμη φορά το θράσος, την ειρωνεία και την ύπουλη παιγνιακού χαρακτήρα πολιτική, που για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση χρησιμοποιεί. Τα συμφέροντα και οι σκοπιμότητες γίνονται άκρως φανερά από την απόφαση για τα "καταστήματα της Κυριακής". Η θεσμοθετημένη ως ημέρα αργίας για τα εμπορικά καταστήματα, παύει να ισχύει για τα ελληνικά πράγματα. Οι ιδιοκτήτες βρίσκονται
πλέον σε θέση να ανοίγουν τις επιχειρήσεις τους και να δέχονται τους καταναλωτές, που είναι έτοιμοι (όπως δηλώνει έμμεσα το μέτρο) να αφιερώσουν ακόμη μία μέρα στην κατανάλωση. Εδώ εντοπίζουμε την ειρωνεία.
Έπειτα από τρία μαρτυρικά, για τα ελληνικά νοικοκυριά, χρόνια μνημονίου, μετά από αλλεπάλληλες κατακρεουργήσεις σε μισθούς και συντάξεις και με ποσοστά ανεργίας που χτυπούν κόκκινο, η κυβέρνηση υποδηλώνει πως ο Έλληνας καταναλωτής είναι διατεθειμένος να κάνει ένα "tour" στα ανοιχτά καταστήματα της Κυριακής. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση μας λέει πως ο γονέας, που παλεύει με νύχια και με δόντια να διασφαλίσει, με έναν τσεκουρωμένο μισθό, έστω τα απαραίτητα για τη διαβίωση της οικογένειάς του, ο ένοικος, που κινδυνεύει να μείνει στον δρόμο, μη μπορώντας να ξεπληρώσει το μηνιάτικο που χρωστά από τον προηγούμενο μήνα, και ο χρεωμένος στις τράπεζες, που φοβάται μέρα με τη μέρα για το χαρτί της έξωσης, βρίσκονται σε θέση να προσθέσουν άλλη μία ημέρα για αγορές στην εβδομαδιαία ατζέντα τους (ε, βέβαια, μετά από τέτοια "ανάπτυξη"...).
Και χωρίς να είναι αρκετή η φρικαλέα αυτή ειρωνεία, η κυβέρνηση μας υπενθυμίζει για μία ακόμη φορά το ποια ακριβώς είναι τα συμφέροντα που υπηρετεί και το ποιος είναι εκείνος που προστατεύει. Σίγουρα, πάντως, όχι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες, χωρίς να φτάνουν τα τόσα βάσανα που έχουν υποστεί μέχρι ώρας, είναι έτοιμες να σφαγιαστούν σε έναν ανταγωνιστικό βωμό, αντιπαλεύοντας με ισχυρούς πολυεθνικούς κολοσσούς και πολυκαταστήματα. Η ανακατανομή του μειωμένου τζίρου είναι αυτή που θα έχει ως αποτέλεσμα τον ξεπεσμό του μικρομεσαίου επιχειρηματία και την έτι μία φορά άνοδο των καταναλωτικών υπεροικοδομημάτων.


Η Απάντηση:
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος με τον αγώνα των Εμπορικών Συλλόγων. Στηρίζει την άρνηση των καταστημάτων απέναντι στην τήρηση του μέτρου, που οδηγεί σε γρήγορο θάνατο τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και στον δυναμικό αγώνα των εμποροϋπαλλήλων. Τάσσεται ενεργά στο πλευρό τους, συμμετέχοντας στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λαμία, Τρίκαλα και άλλες μεγάλες και μικρές πόλεις.
Δίνουμε δυναμικά το παρόν, δίπλα σε κάθε τάξη και ομάδα που πλήττεται, αγωνιζόμενοι συλλογικά κατά της διαφθοράς και ενάντια στο συμφέρον των λίγων. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ πως η ανατροπή θα γίνει για εμάς και ΜΟΝΟ από εμάς, με συνεχείς διεκδικήσεις. Συνεχίζουμε σταθερά και αλληλέγγυα να μαχόμαστε για την αλλαγή.
Στηρίζουμε κάθε κίνηση των όσων πλήττονται και δεν ξεχνάμε πως οι επόμενοι είμαστε εμείς.
Χρέος μας ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου