Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Υπόσχεση ...απόλυσης στους καθηγητές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη


Εκπαιδευτικοί ξεσπούν σε κλάματα μετά το άκουσμα της ανυποχωρησίας του Υπουργού (Φωτο @Yannis Kemmos)
Τη ...δέσμευση ότι δεν θα υπάρξει άλλη προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, εισέπραξαν από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ έπειτα από συνάντηση που είχαν νωρίτερα μαζί του στο περικυκλωμένο από καθηγητές και σχολικούς φύλακες υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης  «Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων
υπαλλήλων απ’ όλους τους κλάδους, επομένως γιατί να μην απολυθούν εκπαιδευτικοί», φέρεται να αναρωτήθηκε ο υπουργός υπενθυμίζοντας ότι η τρόικα έχει ζητήσει 15.000 απολύσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η μόνη δέσμευση που ανέλαβε είναι ότι θα δοθεί μια άτυπη παράταση στη διαθεσιμότητα ώστε να βγουν οι τελικοί πίνακες του ΑΣΕΠ για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να δουν αν προκύπτει κάποια θέση για τους απολυμένους.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ είπαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, καθώς ο υπουργός αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημά τους για την προκήρυξη ακόμη 212 θέσεων για καθηγητές που υπολείπονται, ώστε να καλυφθούν οι θέσεις από τους καθηγητές της τεχνικής εκπαίδευσης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

«Ο αγώνας μας συνεχίζεται μας πετάνε στο δρόμο αλλά θα μας βρούνε μπροστά τους, αύριο απολύονται διακόσιοι συνάδελφοί μας. Θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας για να διεκδικήσουμε τις θέσει εργασίας που είχαμε, δήλωσε στο «Ποντίκι» ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα Νίκος Κικάκης.
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα, έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι, μέλη της ΟΛΜΕ.Πηγή topontiki.gr, ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου