Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Από διαπιστώσεις και ευχολόγια ….πήξαμε- Επείγει η αλλαγή πολιτικής …τώρα!

ΣΥΡΙΖΑ ΤΜΗΜΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ «Από διαπιστώσεις και ευχολόγια ….πήξαμε- Επείγει η αλλαγή πολιτικής …τώρα!!» Με ένα μίγμα χιλιοειπωμένων διαπιστώσεων, γενικόλογων ευχών , ανεπαρκών στόχων και κραυγαλέων αποσιωπήσεων για θεμελιώδη προβλήματα των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων ,η έκθεση της Task force και οι «12 προτάσεις» του κ. Ραιχενμπαχ ….πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα!
Απουσία κάθε αναφοράς και μέτρου για το κύριο πρόβλημα της υπερχρέωσης των ΜμΕ στις τράπεζες, το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά ταμεία που καταρρέουν. Αποσιώπηση της ανυπαρξίας αναπτυξιακής κατεύθυνσης και σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης με ουσιαστικό ρόλο στην μικρομεσαία επιχείρηση. Υποβάθμιση της ανάγκης για γενναία τόνωση της ρευστότητας στην αγορά μέσω της στήριξης της εσωτερικής ζήτησης και της δημιουργίας σοβαρών χρηματοδοτικών-τραπεζικών εργαλείων.
Συγχρόνως αποτελεί πρόκληση η διαπίστωση του κ. Δένδια για την ανάγκη δημιουργίας 100.000 νέων επιχειρήσεων τη στιγμή που με τη πολιτική τους έχουν οδηγήσει την τελευταία τετραετία σε κλείσιμο 240.000 επιχειρήσεις. Αριθμός που καθημερινά αυξάνεται αποθεώνοντας την ανάλγητη θεωρία της δημιουργικής καταστροφής!!

Μετά από αυτά ,η ανάδειξη ως βασικών προβλημάτων , υπαρκτών αναχρονισμών και διοικητικών στρεβλώσεων σε θέματα διοικητικής διεκπεραίωσης και ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης –για ένα κράτος που αυτοί δημιούργησαν-αποτελεί μάλλον υποκρισία και προσπάθεια διαφυγής από την ουσία.

Αλλοίμονο όμως σε όσους με υποτακτικότητα και δουλικότητα προσδοκούν στην ανασυγκρότηση της οικονομίας με την προσκόλληση σε εισαγόμενα συνταγολόγια. Η αποκατάσταση της αξιοπρέπειας των Ελλήνων , η ανασυγκρότηση της οικονομίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας απαιτεί την εφαρμογή ,το συντομότερο δυνατόν , του προγράμματος Εθνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης που εξήγγειλε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ. Όλα δείχνουν ότι σύντομα ,με τη δύναμη της πλειοψηφίας της κοινωνίας, του κόσμου της εργασίας και της παραγωγής αυτό θα αποτελεί ρεαλιστική δυνατότητα και παράγοντα δημιουργίας για τη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου