Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Συνέντευξη τύπου 10 Δημάρχων της Αττικής


"Δεν υπάρχει περιθώριο να απολυθεί κανένας εργαζόμενος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση" τόνισαν οι 10 δήμαρχοι της Αττικής που υποστηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνέντευξη τύπου που έδωσαν την Πέμπτη 18/9, καταγγέλλοντας ως "προσχηματική" την απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκη, για επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Ακολουθεί ολόκληρο το ρεπορτάζ της "Αυγής" και της Ηλέκτρας Βισκαδουράκη για το θέμα.
"Οι δημότες ζημιώνονται από τη μείωση του προσωπικού στους δήμους"
"Δεν υπάρχει περιθώριο να απολυθεί κανένας εργαζόμενος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση" τόνισαν οι 10 δήμαρχοι της Αττικής που υποστηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Κατήγγειλαν ως "προσχηματική" την απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκη, για επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου με βάση το Π.Δ. Παυλόπουλου του 2004, γιατί, όπως εξήγησαν, αποσκοπεί στη δημιουργία δεξαμενής απολύσεων, την ίδια στιγμή που οι δήμοι υπολειτουργούν λόγω σημαντικής έλλειψης προσωπικού. Στηλίτευσαν τον πόλεμο λάσπης, που τους φέρει να υπερασπίζονται τους επίορκους, και εξήγησαν ότι η διαδικασία ελέγχου των πλαστών πτυχίων είναι ανεξάρτητη από τον επανέλεγχο των συμβάσεων.

Προσχηματική η απόφαση του Κ. Μητσοτάκη για επανέλεγχο των συμβάσεων εργασίας

Πώς θα λειτουργήσουν οι δήμοι χωρίς προσωπικό;
"Ο επανέλεγχος των συμβάσεων με βάση νέα κριτήρια αναιρεί το Π.Δ. του 2004 και αμφισβητεί το ΑΣΕΠ" τόνισε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσος. "Πώς θα λειτουργήσουν οι δήμοι χωρίς προσωπικό, δεδομένης της απαγόρευσης προσλήψεων έως 31.12.2016 και της έλλειψης προσωπικού σε παιδικούς σταθμούς, υπηρεσία καθαριότητας κ.α.;" διερωτήθηκε και συνέχισε λέγοντας: "Σε συνθήκες βαθιάς κρίσης, η παρέμβαση του υπουργού υπονομεύει τη δυνατότητα των δήμων να παρέχουν υπηρεσίες".

"Οι δημότες έχουν να χάσουν από τη μείωση του προσωπικού στους δήμους, γιατί περιμένοντας να τοποθετηθούν οι συμβασιούχοι στους παιδικούς σταθμούς, λόγω της καθυστέρησης της έγκρισης προσλήψεων από το υπουργείο Εσωτερικών, οι γονείς είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν για τη φύλαξη των παιδιών τους" εξήγησε ο δήμαρχος Βύρωνα, Άκης Κατωπόδης.
"Ο έλεγχος πλαστών δικαιολογητικών είναι άλλη διαδικασία, που έχει ξεκινήσει από το 2013 με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και διεξάγεται κανονικά" είπε ο Γ. Σταθόπουλος, δήμαρχος Αγ. Παρασκευής, διαβάζοντας τη γνωμοδότηση της διευθύντριας διοίκησης του δήμου. Σημείωσε, μάλιστα, ότι οι απολύσεις των σχολικών φυλάκων διόγκωσαν το κόστος επισκευής των σχολικών μονάδων, "που πλέον είναι τετραπλάσιο της μισθοδοσίας αυτών των ανθρώπων".
Ήμασταν πάντα απέναντι στις πελατειακές σχέσεις
"Δεν έχει ίχνος αλήθειας ότι θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τους εργαζόμενους που μπήκαν από το παράθυρο" παρατήρησε ο Αρ. Βασιλόπουλος, δήμαρχος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας. "Ήμασταν πάντα απέναντι στις πελατειακές σχέσεις και ήμασταν πάντα υπέρ των σταθερών σχέσεων εργασίας" υπενθύμισε ο Ηρ. Γκότσης, δήμαρχος Ν. Ιωνίας, τονίζοντας ότι για χρόνια δεν υπήρχε δυνατότητα να γίνουν προσλήψεις εκτός από συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Εκτίμησε ότι η αντίσταση των δημάρχων που στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ θα συσπειρώσει κι άλλους και η αλλαγή των συσχετισμών στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, που θα προκύψει εν όψει των εκλογών, "θα μας επιτρέψει να διεκδικήσουμε περισσότερα", γιατί όπως εξήγησε "πρέπει να πάψει η ΚΕΔΕ να κάνει υμνολόγια στην κάθε κυβέρνηση".


Γ. Σακελλαρίδης: Πρέπει η Αυτοδιοίκηση να διεκδικήσει τη χαμένη της τιμή
"Καλό παράδειγμα για το πώς πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να διεκδικήσει τη χαμένη της τιμή, που έχει σπιλωθεί από δοσοληψίες με την κεντρική εξουσία" χαρακτήρισε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Γ. Σακελλαρίδης την πρωτοβουλία των 10 δημάρχων Αττικής που υποστηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κατηγόρησε τη διοίκηση Καμίνη για τις περικοπές προσωπικού μέσα σε μια τετραετία. Έκανε λόγο για "εκτεταμένη επίθεση" στους εργαζόμενους του δήμου που από 11.000 έχουν συρρικνωθεί στους 6.700. Παράλληλα, κατήγγειλε ότι αυτή η πρακτική έχει επιφέρει κατάρρευση των κοινωνικών δομών και ανοίγει το παράθυρο των ιδιωτικοποιήσεων. Στηλίτευσε, μάλιστα, και την πρόσφατη απόφαση της οικονομικής επιτροπής με την οποία ο Δήμος Αθηναίων θα καταθέσει αίτηση αναίρεσης επί της πρωτόδικης απόφασης με την οποία δικαιώνονταν 53 σχολικοί φύλακες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου