Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Τσίπρας: Η απόφαση για έξοδο από την κρίση χωρίς διαίρεση ανήκει στην πολιτική ηγεσία της ΕΕ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας επεσήμανε μεταξύ άλλων πως "η απόφαση για προσαρμογή στον ρεαλισμό & έξοδο από την κρίση, χωρίς διαίρεση,ανήκει στην πολιτική ηγεσία της ΕΕ".
Πρόσθεσε ακόμα πως «Κατατέθηκε χθες βράδυ στους θεσμούς το ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση» επισημαίνοντας πως «Η αποδοχή του από τους εταίρους θα σηματοδοτήσει το τέλος των σεναρίων διαίρεσης της Ευρώπης».«Είμαι αισιόδοξος. Πιστεύω ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό», συμπλήρωσε.
Τόνισε ακόμα πως «Εκπροσωπούμε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που δεν θέλει η χώρα να γυρίσει στην υποτέλεια και στην άρση κυριαρχίας».
Επεσήμανε πως η Ελλάδα έχει κάνει παραχωρήσεις, γιατί ένας συμβιβασμός απαιτεί παραχωρήσεις, ωστόσο οι προτάσεις της Ελληνικής πλευράς είναι βασισμένες σε ρεαλιστικό σχέδιο για έξοδο από την κρίση.
Σε κάθε περίπτωση, συμπλήρωσε, η Ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται σε αντίθεση με την προηγούμενη που απλά υπέγραφε απαιτήσεις.
Σε σχέση με τα ζητήματα του υπουργείου Παιδείας είπε πως ένας μεγάλος στόχος για την κυβέρνηση είναι οι νέοι επιστήμονες να ζήσουν και να προκόψουν σε αυτή τη χώρα.
«Έχουμε έρθει για να ανατρέψουμε κατεστημένα.»

(φωτο Μπόλαρη eurokinisi)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου