Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015

ΣΕ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΓΕΥΜΑ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ, ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ!

Του ΑΚΗ ΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ*
Ελάχιστοι το '74 , με την πτώση της Χούντας , όταν οι προσδοκίες για μια Ελλάδα πραγματικά ανεξάρτητη , βαθιά δημοκρατική και ακηδεμόνευτη κινούντο στα ύψη, φαντάζονταν ότι το 2015 όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί θα συνέτρωγαν στην επέτειο της Δημοκρατίαςγύρω από ένα τραπέζι σε μια χώρα που μοιάζει περισσότερο μεμνημονιακή αποικία και σε μια Δημοκρατία που το περιεχόμενο της έχει σχεδόν καταντήσει πουκάμισο αδειανό και το Κοινοβούλιό της εργάζεται με ωράρια εξπρές που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες.
«Ευχάριστη ατμόσφαιρα», σύμφωνα με τα τυποποιημένα ρεπορτάζ του ηλεκτρονικού Τύπου επικράτησε στη συνάντηση και στο γεύματων πολιτικών αρχηγών, που τους παρέθεσε ο Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος, για την 41η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Για πολύ κόσμο, όμως, αυτός ο παράταιρος εορτασμός έμοιαζε με σύναξη των"αλληλέγγυων" του νέου Μνημονίου, με κερασάκι στην τούρτα... τον Θαν. Παφίλη!
Τί χαροποίησε άραγε τον πρόεδρο και τους πολιτικούς αρχηγούς;
Μήπως η «fast track» κοινοβουλευτική «επικύρωση» ενός Μνημονιακού νομοσχεδίου, οι 900 σελίδεςτου οποίου καθιστούν απόλυτο τον εξευτελισμό των βουλευτών που ψήφισαν "ναι" στις νέες Μνημονιακές ρυθμίσεις χωρίς καν να τις διαβάσουν, σαν άλλοι Χρυσοχοίδηδες;

Μήπως η απόλυτη συμμόρφωση του ασθμαίνοντος ελληνικού Κοινοβουλίου στο ταπεινωτικό χρονοδιάγραμμα των πιστωτών, που περισσότερο προσομοίαζε με «καψώνι» σε βάρος νεοσύλλεκτου, παρά με συμπεριφορά προς κυρίαρχο κράτος;

Μήπως ο απόηχος των «κατορθωμάτων» της Αστυνομίας του κ. Πανούση, η οποία δύο ημέρες νωρίτερα έκανε «προληπτικές προσαγωγές», αλλά και προσαγωγές διαδηλωτών που κατείχαν σημαίες, με το αμίμητο σκεπτικό πως τα λάβαρα ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν ως... όπλα; («Απίστευτες σκηνές αστυνομικής αυθαιρεσίας άλλων εποχών, εκτυλίχθηκαν στην πλατεία Συντάγματος όταν άρχισαν να συγκεντρώνονται διαδηλωτές....», έγραφαν, προφανώς απηυδισμένοι, οι ρεπόρτερ της ηλεκτρονικής «Αυγής»...).

Ας είμαστε όμως μεγαλόψυχοι, η Δημοκρατία είναι πάντα Δημοκρατία και κάνει θαύματα! Ακόμα και το όχι σε δημοψηφίσματα όσο πιο ευρύ είναι τόσο πιο εύκολα και γρήγορα το μετατρέπει σε "ΝΑΙ"!

* Ο Άκης Μπαδογιάννης είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου