Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Αποκαλύπτεται το σχέδιο εξόντωσης του μεγάλου κεφαλαίου: Θα τους μπουκώσουν με ευρώ .μέχρι να σκάσουν από το πολύ φαΐ!

Υπογράφεται σήμερα στην Κοζάνη η πρώτη σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) για τααπορρίμματα, μεταξύ του ομίλου Ελλάκτωρ και της Διαδημοτικής επιχείρησης Δυτικής Μακεδονίας (ΔΙΑΔΥΜΑ). Στο έργο συμμετέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Ο ιδιώτης (όμιλος Ελλάκτωρ συμφερόντων Μπόμπολα) θα βάλει τα 17 από το 50 εκατομμύρια ευρώ και θα εκμεταλλεύεται το εργοστάσιο συλλογής και κομποστοποίησης σκουπιδιών που θα έχει εγγυημένες ποσότητες από τους κοντινούς ή τους πιο μακρινούς δήμους.
Το έργο στήριξε με θέρμη ο -εκλεγμένος με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ- δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης. Δεν ήταν όμως μόνος του. Σύμφωνα με πληροφορίες και ο υπουργός Οικονομίας Σταθάκης, ήταν θερμός υποστηρικτής αυτής της συμφωνίας, που για την ιστορία πάεικόντρα στον σχεδιασμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την Εθνική Διαχείριση των σκουπιδιών αλλά και γενικότερα ενάντια στην γενική πολιτική κατεύθυνση που έχει εκφραστεί διαχρονικά από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το έργο δεν προχωρούσε για όσο καιρό ήταν υπουργός Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Μπορεί ο νέος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης να μην κατάφερε για έξη μήνες να πάει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, αλλά η εξυπηρέτηση στο μεγάλο και παρασιτικό κεφάλαιο της χώρας μας, προωθήθηκε μέσα σε λίγες ώρες!

Για να μην ξεχνάμε, ανάλογη προσπάθεια έχει δρομολογηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Τατούλη, πάλι με εταιρία ιδίων συμφερόντων (ΤΕΡΝΑ).
Το έργο αυτό που θα επιβαρύνει με δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη τους πολίτες- βάδιζε προς ακύρωση και προτείνετο η αντικατάσταση του από την εφαρμογή του Σχεδίου Εθνικής Διαχείρισης σκουπιδιών, το οποίο προβλέπει την ανακύκλωση και τον διαχωρισμό των σκουπιδιών στην πηγή και όχι την μεταφορά τους για διαλογή στην Τρίπολη, μια εναλλακτική πρακτική δηλαδή η οποία θα μείωνε το κόστος.

Η νεο-αριστερή αποικιακή κυβέρνηση Μέρκελ/Τσίπρα, προφανώς έχει πλέον, διαφορετικές βλέψεις και στοχεύσεις.
Καλοφάγωτα συντρόφια!


Αγ.Θεόδωροι Κορινθίας
Δημήτρης Βουζουναράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου