Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Νίκος Χουντής: «Τα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι απαιτητά. Ανησυχητική η σιωπή κυβέρνησης και πολιτικών κομμάτων για την απάντηση της Κομισιόν»

Συνέντευξη Νίκου Χουντή στο Κανάλι 1 του Πειραιά (Γ.Κλάδης-Ν.Μπαρδούνιας)
Με αφορμή την απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση του Νίκου Χουντή ότι τα θαλασσοδάνεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν έχουν διαγραφεί και επομένως είναι απαιτητά, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, σε συνέντευξή του στο Κανάλι 1 του Πειραιά, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Η ερώτηση για να απαντηθεί έκανε 7 μήνες, κάτι που μας πονήρεψε ακόμη περισσότερο για πολιτικές παρεμβάσεις.
«Η απάντηση της Κομισιόν είναι σαφής σε ό,τι αφορά τα θαλασσοδάνεια που πήραν τα κόμματα. Τα δάνεια πρέπει να αποπληρωθούν και αυτοί που λάμβαναν τις αποφάσεις πρέπει να διωχθούν.

«Η ερμηνεία που εδίδετο μέχρι σήμερα και αυτή που έδωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι ότι, με βάση τον ν. 4146/2013, τα δάνεια αυτά έχουν μπει στο αρχείο. Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό γιατί η σημερινή κυβέρνηση προσχώρησε σε αυτή την ερμηνεία, ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα διαλευκάνει την υπόθεση.

«Η ερμηνεία που έδωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος, που έχει πολιτικό βάρος, είναι ότι με τη διάταξη αυτή έχουν μπει στο αρχείο, τόσο το αξιόποινο της χορήγησης των δανείων όσο και το απαιτητό τους.

«Η απάντηση όμως που έδωσε η Κομισιόν, με βάση την ερμηνεία του νόμου, λέει ότι δεν συγκροτείται λόγος διαγραφής των δανείων. Επομένως, και τα δάνεια είναι απαιτητά και το αξιόποινο υπάρχει.

«Το θέμα είναι πάρα πολύ κρίσιμο. Άπτεται της διαπλοκής και του τρόπου λειτουργίας των κομμάτων και ουσιαστικά της ύπαρξής τους.

«Περιμένω τις πολιτικές αντιδράσεις και βεβαίως η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της.

«Είναι κρίσιμο για το πολιτικό μας σύστημα. Περιμένω τις απαντήσεις για να προβώ και σε περαιτέρω ενέργειες, ώστε η υπόθεση αυτή να διαλευκανθεί.

«Σε μια περίοδο που έχουμε κατάσχεση περιουσιών του απλού πολίτη ή κατάσχεση κατοικιών, δε μπορεί αυτό το μείζον πολιτικό θέμα διαπλοκής και αξιοπιστίας των κομμάτων να μένει στο απυρόβλητο. Και δυστυχώς, η πρώτη επίσημη κυβερνητική ερμηνεία, από τον κ. Παπαγγελόπουλο, μας βάζει σε μεγαλύτερες ανησυχίες».



Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:



https://www.youtube.com/watch?v=3nl5urCl_E4&feature=youtu.be

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου