Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Αλ. Αλαβάνος: Ούτε επί χούντας του Παπαδόπουλου και της βαυαροκρατίας δεν εκχωρήθηκε η δημόσια περιουσία σε έναν οργανισμό που ελέγχεται από ξένους... Βίντεο

Την πεποίθηση πως τα όσα πράττει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας και τις ιδιωτικοποιήσεις, δεν γινόντουσαν ούτε επί της χούντας του Παπαδόπουλου και της κυβέρνησης Μεταξά εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος. Παράλληλα, υποστήριξε πως το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως να αποτελεί αδίκημα με ποινικές διαστάσεις.
«Ούτε επί της χούντας του Παπαδόπουλου, της κυβέρνησης Μεταξά και της βαυαροκρατίας δεν εκχωρήθηκε η δημόσια
περιουσία σε έναν οργανισμό που ελέγχεται από ξένους» είπε ο κ. Αλαβάνος και εξήγησε ότι η ενέργεια αυτή είναι αντίθετη στο άρθρο 106 του Συντάγματος. «Το κράτος μπορεί να πουλήσει, αλλά τέτοια διάσταση είναι εντελώς έξω από το πλαίσιο του Συντάγματος και γίνεται για ιδιοτελείς λόγους» πρόσθεσε ο Αλέκος Αλαβάνος.
«Ακόμα και οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά αντισταθήκαν κάπως και δεν φτάσαμε σε αυτό το επίπεδο» συμπλήρωσε.
Στην παρατήρηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «πολιτικά παιδιά» του ο κ. Αλαβάνος αντέδρασε λέγοντας ότι «δεν δέχομαι ότι αυτοί είναι πολιτικά παιδιά μου» προσθέτοντας ότι «και ο Θεός έβαλε στους μαθητές του τον Ιούδα».
Κατηγόρησε, δε, τον Αλέξη Τσίπρα ότι διέψευσε τις προσδοκίες και γελοιοποίησε την Αριστερά.

«Με τον κ. Λαφαζάνη ήδη έχουμε συνεργασία, στενή, δεν συμφωνούμε σε όλα, αλλά παρόλα αυτά υπάρχει συνεργασία. Πιστεύω και με την κυρία Κωνσταντοπούλου», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας με το νεοσύστατο κόμμα «Πλεύση Ελευθερίας» και την πρόεδρό του, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Εγώ εκτιμώ τη στάση της κυρίας Κωνσταντοπούλου. Κράτησε μια ακέραια, αγέρωχη και περήφανη στάση, σε αυτά τα ζητήματα» συνέχισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για τις θέσεις της πρώην προέδρου της Βουλής.
Στη συνέχεια, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση που έχει και εναλλακτικό σχέδιο», και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να πληρώνει το χρέος.
Ο κ. Αλαβάνος μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τον Πρωθυπουργό, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Όταν θέλησα να φύγω από τη θέση του προέδρου, έκανα την πρόταση να μπει ο κ. Τσίπρας. Ήθελα να ανανεωθεί η αριστερά, ήθελα να φύγουν όλοι αυτοί που μας κυβερνούν. Δεν θέλω να πω τα ονόματα τώρα, είναι υπουργοί Επικρατείας τώρα, αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, πρόεδροι της Βουλής κτλ» και συνέχισε λέγοντας:
«Δεν είμαι Θεός και ο Θεός κάνει λάθη. Ο ίδιος ο Χριστός έβαλε ανάμεσα στους 12 μαθητές του των Ιούδα»,χωρίς να ξεκαθαρίζει αν αναφέρεται στον κ. Τσίπρα.

Δείτε τα βίντεο από τον ΣΚΑΙ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου