Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Βραζιλια: Μπηκαν στην πολη οι εχθροί

Ξεκίνησε σήμερα τα ξημερώματα η εκκένωση του κατελημένου εδω και 8 χρόνια οικόπεδου 1.380.000 τμ Pinheirinho απο τις 1600
οικογένειες που ζουν εκει.
Η εκκένωση άρχισε στις 6.30 το πρωϊ με εισβολή 2000 ανδρών της στρατιωτικής αστυνομίας και χρήση ελικοπτέρων, τεθωρακισμένων αρμάτων, δακρυγόνων, και πλαστικών σφαιρών που βρίσκει όμως την σθεναρή αντίσταση των κατοίκων που εχουν οργανωθεί σε ομαδες κρούσεις.
Αμεσως μετα την εκδήλωση της εισβολής οι κάτοικοι απομάκρυναν μεγάλο μερος απο τα γυναικόπαιδα απο τις κατοικίες τους για να προστατευτούν οι ποιο αδύναμοι απο την βία των εισβολέων.
Οι κατοικοι έχουν πυρπολήσει αμαξια (μεταξύ άλλων και ενα βανάκι της τηλεώρασης) για να σταματήσουν την επιδρομή και εως τωρα υπαρχει ήδη ένας σοβαρα τραυματιας και άλλοι δυο σε ελαφρότερη κατασταση, ενω εχουν συλληφθεί περισσότερα απο 15 άτομα.
Οι καταληψίες έχουν την στήριξη των κατοίκων των γυρω συνοικιών που έχουν επιτεθεί σε καταλήματα υποστήριξης των αστυνομικών δυνάμεων προσπαθώντας να δημιουργήσουν δεύτερο μέτωπο.
Παρόλη την αντίσταση η αστυνομία εχει καταλάβει το 30% του οικοπέδου και έχει επιβάλει εναν ιδιότυπο περιορισμό επιτρέποντας την έξοδο των κατοίκων απο το σπίτι τους μόνο εφόσον δεν κρατούν απολύτος τοίποτα στα χέρια τους.
Οργανώσεις αλληλεγγύης και στηριξης έχουν καλέσει σε άμεσες κινητοποιήσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου