Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Όχι στο χαράτσι και πολιτικά μηνύματα...

H  παρέμβαση της Λ.Σ. της ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ στην χθεσινή εκδήλωση ενάντια στο χαράτσι
 Φίλες και φίλοι, συμπολίτες
  Σε τούτη τη συγκέντρωση οφείλουμε να βάλουμε στην πίσω τσέπη την κομματική μας ταυτότητα. Εγώ θα το κάνω. Αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκη, ότι αφήνουμε στην ίδια τσέπη και την πολιτική μας θέση. Και σήμερα, οι πολιτικές εκτιμήσεις κατά τη δική μου άποψη, είναι ως κυρίαρχες δύο. Η μία έχει περίπου ως εξής: «Αυτά που ζούμε είναι αναγκαία, τα αποδεχόμαστε ως μονόδρομο, δεν διαταράσσουμε το σύστημα». Η άλλη λέει περίπου τα εξής: «Δεν αποδεχόμαστε τη λογική του μονόδρομου, τα όποια μέτρα επιβαρύνουν μονίμως τα συνήθη ιπποζύγια, το σύστημα δεν μπορεί να παραμείνει αδιατάραχτο». Όλες οι εκτιμήσεις μπορούν να είναι υπό αμφισβήτηση. Μία όμως, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Η ενότητα στο λαό μας, είναι αγαθό που δεν το εκχωρούμε. Θα το διαφυλάξουμε και θα οχυρωθούμε πίσω από τη βεβαιότητά μας, ότι υπεύθυνοι για το σημερινό μας κατάντημα, είναι όσοι μας κυβέρνησαν, με τις επιλογές τους και δεν θα τους επιτρέψουμε, να στρέψουν τον ένα ενάντια στον άλλο και δεν θα προσχωρήσουμε σ' αυτή τη μαγιά, που επίτηδες αφήνουν να ζυμώνεται στην Ελληνική κοινωνία.
          Πρωτόγνωρα πράγματα ζούμε σήμερα. Γιατί σήμερα, τίποτε δεν είναι ίδιο, με αυτό που ήταν χθες. Σήμερα δεν υπάρχουν συμβάσεις, δεν υπάρχουν κανόνες, δεν υπάρχει τίποτε που να θεωρείται δεδομένο. Ένα περιβάλλον εντελώς αβέβαιο, μας καλούν να το αποδεχτούμε και να το δώσουμε ως διαθήκη στα παιδιά μας. Να αποδεχτούμε και να διαθέσουμε την αήθεια και το ψεύδος, ως βασικούς κανόνες συνύπαρξης. Είναι στο χέρι μας, να πούμε ναι ή όχι. Να εντάξουμε τους εαυτούς μας σ' αυτό που μας προτείνουν ως νέο σύστημα αξιών ή να καταλάβουμε πως μέσα σ' αυτό, εμείς δεν μπορούμε να βρούμε τη θέση μας.
          Πριν από δυόμισι χρόνια, με ψεύτικες υποσχέσεις, ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση τη διακυβέρνηση της χώρας, για να ξεχαστούν οι υποσχέσεις αμέσως μετά, να ξεκινήσει μια πρωτοφανής κατασυκοφάντηση ολόκληρου του Ελληνικού λαού και η προσχεδιασμένη εφόρμηση, σε όλα τα δικαιώματα, που με θυσίες κατακτήθηκαν, από συστάσεως του Ελληνικού κράτους, να μπει σε εφαρμογή. Καταπατήθηκαν όλοι οι κανόνες, ακόμα και αυτός ο καταστατικός χάρτης της χώρας, για να συναφθούν οι νέες συμβάσεις σωτηρίας της , και να γίνει σ' εμάς κατανοητότερο, ότι αυτοί που πραγματικά κυβερνούν αυτό τον τόπο, δεν είναι η εκλεγμένη κυβέρνηση, αλλά ένα απρόσωπο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, που από χρόνια φρόντισε με τεχνάσματα και πολυεπίπεδες δωροδοκίες, όπου τα κυβερνητικά κόμματα πρωταγωνίστησαν, να υποθηκεύσει δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες και σήμερα εφορμά με την ευθεία επιτροπεία πάνω στους εγχώριους εκφραστές του, για να κατασπαράξει το εναπομείναν κουφάρι της χώρας μας. Όμως το κουφάρι αυτό είναι συνδεδεμένο με τη δική μας ύπαρξη.
          Εκεί που εκείνοι βλέπουν συμφέρουσες δανειακές συμφωνίες, εμείς εύκολα διακρίνουμε ότι πρόκειται για συνέχιση της μπίζνας και της παραπέρα συνέχισης της εκχώρησής μας, σε εποίκους και κατακτητές, γιατί εμείς που είμαστε ο λαός, ξέρουμε ότι ποτέ κανένας δεν ξεχρεώθηκε, προσφεύγοντας στους τοκογλύφους. Εκεί που εκείνοι συζητούν, με επίφαση την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων, που σημειωτέον είναι το δέκατο όγδοο στη σειρά που την επηρεάζει, εμείς βλέπουμε ξεκάθαρα ότι με ανυπόστατο πρόσχημα, θέλουν να καταργήσουν ένα ακόμα δικαίωμα, αυτό της συλλογικής σύμβασης και να μας σύρουν κατά μόνας στη ζούγκλα της εκμετάλλευσης. Εκεί που εκείνοι επιλέγουν τον προηγούμενο ανομολόγητο και τον βραβεύουν με το βραβείο της συμβολής στην παγκόσμια σκέψη, εμείς ξέρουμε πως το βραβείο αυτό ανήκει σ'εμάς, επειδή ακριβώς συμβάλαμε στην παγκόσμια απερισκεψία, να τον αναδείξουμε δηλαδή κυβερνήτη του τιτανικού μας. Εκεί που εκείνοι ακουμπούν με ασφάλεια την εμπιστοσύνη τους, στον κύριο Παπαδήμο το σημερινό πρωθυπουργό, που από τη σκοπιά των διαδικασιών ανάδειξής του, μπορεί να συγκριθεί μόνο με τον Ανδρουτσόπουλο και το Μαρκεζίνη, εκεί εμείς μπορούμε να ανησυχούμε ακόμα περισσότερο. Είναι πρόσφατος ο ντορός της ομιλούσας αριθμομηχανής, όταν σε μία και μόνη επιχείρηση, την επιχείρηση «χρηματιστήριο», επί «ισχυρής Ελλάδας», συνέβαλλε τα μέγιστα, ώστε αυτό το ίδιο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, να τσεπώσει ότι και όσα είχε στο κατώι του το Ελληνικό νοικοκυριό. Και σήμερα, οι μόνες κόκκινες γραμμές που μπαίνουν από τον ίδιο, είναι αυτές που καθιστούν τις επιταγές δίγραμμες για να κατευθύνουν τα κέρδη της διαχείρισης του δικού μας χρέους, στις ίδιες τσέπες. Θα τολμήσω εδώ να δώσω ένα μόνο παράδειγμα: Τα τελευταία δύο χρόνια δόθηκαν στις τράπεζες, με τη μορφή των ενισχύσεων και των εγγυήσεων, πάνω από εκατόν πενήντα δισεκατομμύρια. Μόνο για τη σωτηρία της proton bank δόθηκε περίπου 1,8 δις. Και αποτιμώνται όλες μαζί οι τράπεζες, σε τρία δις. Δεν λαμβάνουμε υπ' όψη, τις όποιες αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων που κατά καιρούς έγιναν. Δεν είμαι οικονομολόγος, δεν δηλώνω ειδικός, υπάρχουν επίτηδες κάποια μικρολαθάκια, μήπως και προκληθώ και ρωτάω: «ποια μαύρη τρυπούλα τα κατάπιε όλα ετούτα κυρ-κυβερνήτη της σωτηρίας μας;». Η απάντηση είναι και πάλι η ίδια. Η μαύρη τρυπούλα οδηγεί στις ίδιες τσέπες που πλέον έγιναν υπέρβαρες.
          Στις ίδιες υπέρβαρες τσεπούλες, οδηγούνται όλες οι εισπράξεις, που εισπράττει το μαφιόζικο κύκλωμα, που μας κυβερνά. Υποθηκεύουν όλες τις περιουσίες μας, για να τις εκποιήσουν για δικό τους και μόνο όφελος. Καινούριο χαράτσι φέρνουν για τα κτήματα, καινούριες δεσμεύσεις για τους όρους και τις συνθήκες δόμησης. Σήμερα αμφισβητούν το δικαίωμά μας στον ήλιο. Η επιβίωση από μόνη της, λογίζεται ως τεκμήριο εισοδήματος. Και μόνο το γεγονός, ότι δηλαδή είμαστε ζωντανοί, είναι τεκμήριο χαρατσώματος. Χαράτσια-χαράτσια-χαράτσια. Επί παντός υπαρκτού και υποθετικού εισοδήματος.
          Εμείς αντιστεκόμαστε. Με όλη μας τη δύναμη. Προσπαθούμε και αποκτούμε συμμάχους. Η Δημοτική Αρχή, για τη λογική μας, είναι εκ προοιμίου σύμμαχός μας. Την θέλουμε δίπλα μας και έτσι την έχουμε, σε ένα συνεχή διάλογο μέσα από τον οποίο δεν θα συνθλιβεί το αντίθετο, αλλά θα είναι στοιχείο της τελικής σύνθεσης. Το χαράτσι της ΔΕΗ, είναι ένα από τα χαράτσια που μας επιβλήθηκαν. Και η ΔΕΗ ανέλαβε, εν είδη σύγχρονου Νταβέλη, να το εισπράξει, με προορισμό, τις ίδιες τσεπούλες που προανέφερα. Η διαδικασία αυτή, είναι εμφανώς παράνομη, αρμοδιότητα ετέρου των προσκεκλημένων. Είναι και ανήθικη, γιατί μας έρχεται ψευδεπίγραφη, ότι είναι δηλαδή τέλος και όχι φόρος, παρά το ότι δεν είναι ανταποδοτικός. Και αγνοούν εν επιγνώση, ότι κατά το ευρωπαϊκό δίκαιο, στο οποίο και πάλι υποθετικά υπαγόμαστε, ο αρμόδιος επίτροπος απάντησε, σε ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή και είπε ότι δεν κόβεται το ρεύμα, σε κανένα που πλήρωσε το αντίτιμο του αγαθού που κατανάλωσε, αλλά και ακόμα και στην περίπτωση που από αδυναμία δεν το πλήρωσε, επειδή ανήκει στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, ακόμα και στην περίπτωση αυτή, το κράτος μεριμνά ώστε να μη του κοπεί αυτό το κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος. Δηλαδή ρεύμα δεν κόβεται, έτσι και αλλιώς. Και ετοιμάζουν παράλληλα νόμο, που θα μπορεί να εξοφλεί κάποιος, τα χρέη του προς το δημόσιο, με την παραχώρηση ακινήτου. Είναι έκδηλο, το που έχουν στρέψει την προσοχή τους. Εμείς δεν θα προσχωρήσουμε στη λογική του παραλόγου. Αναγνωρίζουμε πίσω από τα εντάλματα πληρωμής, τα αποκρουστικά πρόσωπα των ξένων και ντόπιων κατακτητών και δεν θα παραδώσουμε γην και ύδωρ. Με ενότητα θα προχωρήσουμε και θα προσχωρήσουμε σε όποιους πρόσφορους θύλακες αντίστασης. Ένας πρόσφορος θύλακας, αλλά και πρόκληση, για την εκμετάλλευση των εργαλείων που το ίδιο σύστημα μας προσφέρει, είναι να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη και να πετύχουμε την απαγόρευση των απειλών τους, με δικαστική απόφαση, έστω και με την προσωρινή διαταγή των ασφαλιστικών μέτρων. Η συμβολή της Δημοτικής Αρχής στην κατεύθυνση αυτή, θα είναι τόσο στόχος των επιδιώξεων μας, σε μια κατεύθυνση συνεργασίας και συμπόρευσης, με τα κελεύσματα της απειλούμενης κοινωνίας μας, όσο και αξιέπαινη, όσο θα συμπίπτει να είναι πραγματικά η Δημοτική Αρχή, αρχή του Δήμου με την έννοια που οι πρόγονοί μας προσέδιδαν.
          Φίλες και φίλοι, ζούμε πραγματικά ένα κόσμο σκιών. Ένα κόσμο ακαθόριστο, που άλλα ακούμε κι άλλα λέγονται, άλλα βλέπουμε κι άλλα τεκταίνονται, ένα κόσμο άγνωστων σωματότυπων, όπου ψάχνουμε και ψαχνόμαστε, όλα αμφισβητούνται. Είπαν και ξείπαν για το πότε ακριβώς θα κόβεται το ρεύμα, πέρασαν από τις 40 μέρες κι έφτασαν στις 80, μετά είπαν ότι λόγω κρύου κι από ευαισθησία δεν θα το κόψουν για την ώρα, είπαν ότι για κάποιους έκαναν λάθος, είπαν στο τέλος ότι διάβασαν και δεν διάβασαν το μνημόνιο στο οποίο για το καλό μας μας ενέταξαν, και στο τέλος εμείς καταλάβαμε ότι αυτοί δεν υπάρχουν για μας, επειδή ακριβώς πράττουν αυτό για το οποίο ουδεμία εξουσιοδότηση πήραν. Η κυβέρνησή μας έχει προσανατολισμό λαθεμένο, έχει μάτια κι αυτιά κλειστά, έχει όλες τις αισθήσεις εκτός λειτουργίας, κι έχει ταυτόχρονα ακόρεστο, το αίσθημα της πείνας. Τρώει τα παιδιά μας, στο όνομα του κορεσμού των τοκογλύφων.
          Ανησυχούμε και δρούμε. Δεν τους φοβόμαστε. Αυτοί μας φοβούνται και το δείχνουν. Εμείς ξέρουμε καλά ότι θα μας νικήσουν μόνο αν μας διαιρέσουν. Αντιστεκόμαστε σε κάθε τι που μας διαιρεί και βρίσκουμε τη σύνθεση της διαφορετικότητας, μέχρι να κληθούμε να διαχειριστούμε την απελευθέρωση της Ελληνικής κοινωνίας. Και μετά την απελευθέρωση θα ξαναβγάλουμε τις κομματικές μας ταυτότητες και με τη δύναμη των ιδεών και των φιλοσοφικών μας ανησυχιών θα διαχειριστούμε την ελευθερία μας.
          Τώρα μοναδική μας κατεύθυνση είναι η αυτοοργάνωση. Και πάνω σ' αυτό πολλά έχουμε να πούμε. Το μεγάλο ζητούμενο είναι, μετά από αυτή τη συγκέντρωση να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε, ότι εμείς εδώ, είμαστε οι πολίτες του Ξυλόκαστρου, είμαστε ο Δήμος Ξυλοκάστρου, συντεταγμένοι και ομονοούντες και καμία ξενόδουλη κυβέρνηση δεν θα μας νικήσει. Και στο κάτω κάτω της γραφής, εμείς είμαστε ο κυρίαρχος λαός και οι όποιοι υπουργοί να κάτσουν εκεί ακριβώς που ο τίτλος τους ορίζει: υπουργοί και υπό το έργον, εμείς είμαστε οι εργοδότες κι αυτοί οι υπό το έργο μας. Και με δυο κουβέντες, δεν θα κάνετε τίποτε χωρίς την εντολή μας.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΞΕΡΑΣ

Όχι στο χαράτσι και πολιτικά μηνύματα...armonistas
Σε μια μεγάλη συγκέντρωση χθες Τετάρτη 25/1/2012 στο Ξυλόκαστρο, οι παρευρισκόμενοι είπαν ένα μεγάλο όχι στο χαράτσι των ακινήτων μέσω ΔΕΗ. Παράλληλα, ο δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης θα προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ με απαίτηση να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πλήρωσε το χαράτσι, μέχρι να βγει η απόφαση για τη συνταγματικότητα του νόμου που το επέβαλε. Επίσης,δημιουργήθηκαν ομάδες που θα περιφρουρήσουν τυχόν απόπειρες διακοπής και έγινε αναλυτική ενημέρωση για τις νομικές διαδικασίες από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κορινθίας και τον νομικό σύμβουλο του δήμου Πετρούπολης. Σημειωτέον ότι ο δήμος Πετρούπολης και οι κάτοικοί του είναι οι πρώτοι που κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ και πήραν παράταση μέχρι τον Απρίλιο.
Η συγκέντρωση αυτή είναι μία πολύ καλή εξέλιξη και θα βοηθήσει να γίνει μαζικότερη η αντίδραση των πολιτών απέναντι στη λαίλαπα της ντόπιας και ξένης τρόικας. Μεγάλη ικανοποίηση ένιωσα βλέποντας ότι η δράση και η επιμονή της "Πλατείας Ξυλοκάστρου" (αλλά και της Συμπολιτείας) άλλαξαν τη στάση του δήμου και κατάφεραν να είναι σύμμαχος και αρωγός στις προσπάθειες των πολιτών.
Από εκεί που δεν έβαζαν καν θέμα στο ΔΣ τα αιτήματα της πλατείας, φτάσαμε χθες στο σημείο δήμος και πλατεία να είναι στο ίδιο πάνελ και να αγωνίζονται μαζί για το χαράτσι της ΔΕΗ. Από εκεί που ο δήμαρχος μίλαγε μόνο γι' αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι (σε όλες τις ανακοινώσεις μέχρι πρότινος αλλά και στο βίντεο που ακολουθεί όπου ξόρκιζε μετά βδελυγμίας τις λογικές ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - δείτε στο 3' 10'' έως 3' 59'' -), χθες τρεις φορές στην παρέμβασή του μίλησε γι' αυτούς που δεν θέλουν ή δεν έχουν.


Τα έχουμε πει πολλές φορές. Τα έλεγε και το εξώφυλλο.
Η επιμονή όλων μας να αλλάξουμε τη συμπεριφορά της δημοτικής αρχής δικαιώνεται, γιατί έτσι θα γίνει και μαζικότερη και πιο αποτελεσματική η αντίδραση και θα καταπολεμηθεί ευκολότερα ο φόβος πολλών πολιτών. Από το να πετροβολάς μια ουδέτερη δημοτική αρχή προσδοκώντας μικροπολιτικά οφέλη είναι καλύτερα να τη βάζεις με τον τρόπο σου στο παιχνίδι και να μαζικοποιείς τον αγώνα. Είμαστε σε πόλεμο και πρέπει να σκεφτόμαστε καθαρά, τίμια και έξυπνα.
Ας το επικοινωνήσουμε λοιπόν σε όλους τους δημότες και οι 500 που δεν πλήρωσαν το χαράτσι να γίνουν 5.000. Μετά ας έρθουν να μας κόψουν το ρεύμα ή ας αποφασίσουν να βάλουν κι άλλα χαράτσια. Θα τους περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες..
. Ανδρέας Απ. Ζάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου