Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Φα(σ)κέλωμα με τις αποδείξεις.

Ένας λαός συγκινημένος αποχαιρέτησε ένα θαρραλέο και αξιοπρεπή άνθρωπο, τον αγωνιστή Δημήτρη Χριστούλα. Την ίδια ώρα οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας προσπαθούν να βρουν τρόπους, ώστε να συνεχίσουν τη ληστεία των λαϊκών στρωμάτων.
Ένας από αυτούς είναι το ηλεκτρονικό φακέλωμα. Τι σκέφτηκαν λοιπόν οι πονηροί; Οι αποδείξεις που θα λαμβάνουν οι φορολογούμενοι, θα είναι σφραγισμένες και προσωποποιημένες.
Πως σκέφτονται να το πετύχουν; Με την κάρτα αποδείξεων.Σφραγίδα θα πρέπει να μπαίνει στις αποδείξεις που εκδίδονται όταν ο καταναλωτής δίνει τη φοροκάρτα του για να καταχωρηθεί συναλλαγή. Το μέτρο κρίθηκε «αναγκαίο» από το υπουργείο Οικονομικών ώστε για να μην μπορούν οι φορολογούμενοι που έχουν φοροκάρτα, να δίνουν σε άλλους την απόδειξη, προκειμένου και οι δύο φορολογούμενοι να ωφελούνται φορολογικά.

Φέτος δεν υπάρχει έκπτωση φόρου για όσους συγκεντρώσουν περισσότερες από τις απαιτούμενες αποδείξεις, αλλά πρόστιμο, αν λείπουν. Ο νόμος λέει, ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν με τη δήλωσή τους αποδείξεις δαπάνης του 25% του εισοδήματος, με ανώτατο όριο τις 15.000 ευρώ και αν δεν το κάνουν, επιβάλλεται στη διαφορά επιπλέον φόρος 10%.
Πάνω σ’ αυτό το μέτρο έχω να πω τα εξής:
Πρώτα απ’ όλα είναι εντελώς προκλητικό και ανήθικο, να μιλάνε για φοροδιαφυγή μέσω των αποδείξεων, αυτοί οι οποίοι κατέκλεψαν το Ελληνικό Δημόσιο χρήμα. Οι υπουργοί, βουλευτές, δημοσιογράφοι κλπ, όταν λαδώνονται κόβουν αποδείξεις; Πόσα έχουν στο εξωτερικό; Ποιοι διαχειρίστηκαν τα χρήματα των ταμείων, τις ΔΕΚΟ και χρεοκόπησαν τη χώρα; Αιδώς αχρείοι.

Δεύτερο πιο σημαντικό. Το μέτρο να μπορεί ο κάτοχος της φοροκάρτας να χρησιμοποιεί ο ίδιος και την έντυπη απόδειξη δόθηκε από αυτούς ως κίνητρο, για να πάρουν φοροκάρτα. Όπως είχαν δώσει στην αρχή το κίνητρο της έκπτωσης φόρου αν είχαν οι φορολογούμενοι περισσότερες αποδείξεις, από αυτές που χρειάζονταν. Προσέξτε καλά τι κάνουν: Ανακοινώνουν κάτι, δίνουν κάποια «κίνητρα» για να το δεχθεί ο κόσμος, και μετά από κάποιο διάστημα παίρνουν πίσω τα κίνητρα. Καλό κόλπο ε; Προσέξτε τώρα και αυτό: Θα ανακοινώσουν άλλα «κίνητρα» για τους κατόχους της κάρτας, πιθανόν έκπτωση.Είναι δόλωμα για να περάσουν το ηλεκτρονικό φακέλωμα. Θα πάρουν πίσω τα «καλά» και θα αφήσουν τα άσχημα.
Τρίτο.Το πλέον σημαντικό. Έχουμε δεχθεί τις κάμερες στο δρόμο με την πρόφαση της καταπολέμησης της εγκληματικότητας. Το μόνο που έγινε, ήταν να χαζεύουν τα ατυχήματα και την κίνηση οι μπάτσοι. Χρησιμοποιήθηκε εναντίον του λαού. Παλαιότερα μας είχαν φακελώσει σε φακέλους στα συρτάρια της Ασφάλειας. Τώρα μας φακελώνουν στο κομπιούτερ. Δεχτήκαμε να φακελώνονται οι τηλεφωνικές μας συνομιλίες, να ξέρει η τάδε εταιρία τηλεφωνίας, που πήραμε, ποιόν κλπ, με το πρόσχημα της τρομοκρατίας.
Τώρα ο Μπενίτο, έβαλε στο μάτι και τα λεφτά που νομίζει ότι μπορεί να έχουμε στο σπίτι.Βαγγελιώ, δεν υπάρχει σάλιο. Μας τα κλέψατε όλα. Εγώ πχ είμαι άνεργος. Παρόλα αυτά, η πονηριά τους είναι απλή. Σου λένε πήρε πχ 500 ευρώ, έδωσε 300 για φως, νερό κλπ, ξόδεψε με βάση της αποδείξεις 150 ευρώ για φαΐ, άρα έχει 50 ευρώ. Ας του τα πάρουμε και αυτά με νέους φόρους…
Το μέτρο αυτό λοιπόν είναι εισπρακτικό και φασιστικό. Εισπρακτικό ολοφάνερα, αλλά και φασιστικό για να συνηθίζουμε στον έλεγχο.
Τέταρτο. Για ποιο λόγο θα πρέπει να κρατάω στο σπίτι μου εγώ ή ο οποιοσδήποτε τις αποδείξεις; Γιατί να κάνουμε εμείς, οι πολίτες, τη δουλεία των ελεγκτών, των εφοριακών; Να προσλάβετε άτομα, να κάνουν ελέγχους. Και τους ελέγχους να τους αρχίσουν από τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους.
Πέμπτο. Το μέτρο αυτό είναι εντελώς άχρηστο. Εξηγώ: Για να εφαρμοστεί η κάρτα των αποδείξεων, θα πρέπει ΟΛΑ τα καταστήματα και οι υπηρεσίες να συνδεθούν online και να γίνει μηχανοργάνωση. Ποιος θα πληρώσει το πόσο που χρειάζεται; Το υπουργείο, ή θα προσθέσετε και νέα βάρη στους μικρομεσαίους; Ακόμα θα πρέπει να διαθέτει αυτή την υπηρεσία και το τελευταίο μπακάλικο στο πιο ορεινό χωριό ή στο πιο απομακρυσμένο νησί. Πως θα πάτε, αφού δεν υπάρχει ούτε συγκοινωνία; Το ξέρετε «κύριοι», ότι μικρομάγαζα, (όπως και πολλά σπίτια) δεν έχουν ηλεκτρικό στον 21ο αιώνα, λόγω χαρατσιού;
Έκτο. Γιατί βγάζετε απ έξω τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, τους δήμους κλπ; Πληρώνουμε με ευρώ και όχι με μαρουλόφυλλα. Είναι μάλιστα για τις άπορες οικογένειες, το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων. Ένας πχ που θα παίρνει 300€ μισθό και θα δίνει 250€ σε ΔΕΚΟ και χαράτσια, θα έχει μόνο 50 ευρώ για φαγητό κλπ, δηλαδή το 17% του εισοδήματος του. Ακόμα και όλο να το κάνει αποδείξεις, θα πληρώνει και πρόστιμο από πάνω, αφού μάλιστα καταργούν το όριο των 5.000. Που θα τα βρει;

Βάλτε φυλακή πολιτικούς που έκλεψαν τα πολλά, φτιάξτε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, ενισχύστε τους μικρομεσαίους που κλείνουν, καταργείστε τα μονοπώλια που ανεβάζουν τις τιμές και μετά δεν θα χρειαστεί να ταλαιπωρείτε τον κόσμο με το να προσθέτει μικροποσά και να κρατά χαρτιά που δεν πρόκειται ποτέ να ελέγξετε, λόγω απίστευτου όγκου.

Μην ταλαιπωρείτε άλλο το λαό. Και μην παίζετε με τη νοημοσύνη μας. Πάρτε λοιπόν τις κάρτες σας και βάλτε τες στο...ψυγείο.

Αναρτήθηκε από mitsos175                                                     http://tsak-giorgis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου