Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Θωρακίζουν τους κατασταλτικούς τους μηχανισμούς

Ένα πολιτικό σύστημα πλήρως απόνομιμοποιημένο στην συνείδηση του κόσμου για να μπορέσει να κρατηθεί στην εξουσία δεν έχει άλλη επιλογή παρά να στηριχθεί στους κατασταλτικούς μηχανισμούς.
Οι καθεστυκίες πολιτικές δυνάμεις γνωρίζουν πολύ καλά ότι η όποια αιματοδότηση του συστήματος μπορεί να
προκύψει από την επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, θα είναι προσωρινή. Περιθώρια να καλλιεργήσoυν αυταπάτες στον ελληνικό λαό δεν έχουν –τα νέα μέτρα που ήδη έχουν συμφωνηθεί και θα επιβληθούν τον Ιούνη (θα αναφερθούμε αργότερα σ’ αυτά επικαλούμενοι το ρεπορτάζ που έχει η Κυριακάτικη Realnews)- οπότε το μόνο που τους μένει είναι να θωρακίσουν περισσότερο τις ένστολες δυνάμεις προστασίας του Συστήματος και το νομικό τους οπλοστάσιο.

Αρχικά μάθαμε ότι η «πολιτική ηγεσία προσανατολίζεται στην ανάγκη αλλαγής της νομοθεσίας, αναφορικά με τις συγκεντρώσεις». Μετά έβαλαν στο στόχαστρο τους τις αντιασφυξιογόνες μάσκες των διαδηλωτών, αναζητώντας νομικό παράθυρο που θα αποποινικοποιεί τις συγκεκριμένες μάσκες. (Λεπτομέρεια για το κράτος είναι ότι τα χημικά που χρησιμοποιούν οι μπάτσοι είναι απαγορευμένα από διεθνείς οργανισμούς και έχουν προκαλέσει εκατοντάδες φορές αναπνευστικά προβλήματα στον κόσμο που διαδηλώνει).

Χτες, ο γνωστός για τις διασυνδέσεις του με τις μονάδες καταστολής, δημοσιοκάφρος Λαμπρόπουλος έγραψε:
«Εκατοντάδες αστυνομικοί παριστάνουν τους... αναρχικούς και κτυπούν ανελέητα με πέτρες και άλλα αντικείμενα διμοιρίες των ΜΑΤ που προσπαθούν να τους συλλάβουν. Οι αστυνομικοί, πρωταίτιοι των επεισοδίων, υποχωρούν για λίγο, ανασυντάσσονται και εξαπολύουν νέα επίθεση εναντίον των... συναδέλφων τους. Και μόλις κάποιος για τις ανάγκες της άσκησης "αναρχικός" συλληφθεί λογοδοτεί ενώπιον των ανωτέρων του για ατολμία και έλλειψη ευελιξίας!

Τον τελευταίο καιρό το σενάριο παίζεται καθημερινά όχι στην πλατεία Συντάγματος και στα πέριξ, αλλά στο εκπαιδευτικό κέντρο της Αστυνομίας στο Μαρκόπουλο. Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο αστυνομικοί συγκρούονται για ώρες μεταξύ τους με... άγριες διαθέσεις. Η ΕΛ.ΑΣ. μετά τα τελευταία καταστροφικά επεισόδια στην Αθήνα αποφάσισε να προχωρήσει σε προσημείωση των συγκρούσεων με τους ταραξίες, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει αποτελεσματικότερα τους κουκουλοφόρους.

Η ηγεσία της ΕΛΑΣ έχει διαπιστώσει τεράστιο κενό στον τρόπο αντιμετώπισης από τους αξιωματικούς της δράσης ομάδων αντιεξουσιαστών στην Αθήνα και έτσι έχει οργανώσει ταχύρρυθμα φροντιστήρια για τον "χειρισμό ταραχών".

Πρόβα τζεναράλε

Μάλιστα την ερχόμενη Τετάρτη 4 Απριλίου στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας στην Αμυγδαλέζα θα γίνει άσκηση - "πρόβα τζενεράλε" για την εκπαίδευση των αστυνομικών σε διάφορα σενάρια εγκληματικών ενεργειών, με κύριο την αντιμετώπιση διαδηλωτών και την πρόκληση επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας».

Το κράτος είναι πανικόβλητο. Είναι ολοφάνερο πια πως στην κοινωνία συντελούνται και ωριμάζουν διαδικασίες που δύσκολα καναλιζάρονται στα παραγγέλματα του πολιτικού και επικοινωνιακού κατεστημένου. Και ναι μεν μπορεί μέχρι σήμερα να μην είδαμε κάποια έκρηξη των λαϊκών μαζών και της νεολαίας, μπροστά στην καπιταλιστική επέλαση, η κοινωνία όμως βράζει. Ακόμα και ένα τυχαίο γεγονός μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω, κι αυτό το πολιτικό σύστημα το ξέρει πολύ καλά. Γ’ αυτό παίρνει τα μέτρα του.

Αναρτήθηκε από ΒΑΘΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου