Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ MARC ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012




Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας MARC που έγινε για λογαριασμό τοπικού ΜΜΕ ο βουλευτήςτου ΠΑΣΟΚ και πρώην Υπουργός συγκεντρώνει εντυπωσιακά ποσοστά στις προτιμήσεις των Πολιτώντης Κορινθίας.

Συγκεκριμένα στην ποιο ουσιαστική ερώτηση της δημοσκόπησης που έλεγε : Ποιος από τους έξιυποψηφίους του ΠΑΣΟΚ πιστεύεται ότι μπορεί να εκπροσωπήσει πιο επάξια τον νομό Κορινθίας οΠάνος Μπεγλίτης συγκεντρώνει ποσοστό 50,6 % ενώ η δεύτερη στις προτιμήσεις των ΚορινθίωνΚατερίνα Φαρμάκη συγκεντρώνει μόλις 9,1% !

Σύμφωνα και με τις αναλύσεις του επικοινωνιολόγου της εταιρίας κ.Γεράκη η αποδοχή του ΠάνουΜπεγλίτη ως του ικανότερου να εκπροσωπήσει επάξια το Νομό Κορινθίας συγκεντρώνει μεγάληδυναμική και ανοδική πορεία αφού σύμφωνα με τις κατατάξεις των αναποφάσιστων που φτάνουνστο συγκεκριμένο ερώτημα στο 32% το τελικό ποσοστό που που συγκεντρώνει στην ερώτηση αυτή οΠάνος Μπεγλίτης αγγίζει σχεδόν το 70% !!

Επομένως η αποδοχή της πολιτικής αξίας του Βελιώτη πολιτικού αλλά και ο αντίχτυπος της μέχρι σήμερα προσφοράς του στην Κορινθία αξιολογείται πολύ θετικά από τους πολίτες του νομού μας .

Σύμφωνα με τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης δύο στους τρεις πολίτες της Κορινθίας εμπιστεύονται τον Πάνο Μπεγλίτη για επάξια εκπροσώπηση των συμφερόντων της Κορινθίας και των Κορινθίων πολιτών στη Βουλή των Ελλήνων.




Εξίσου σημαντικά έως και εντυπωσιακά για τον Πάνο Μπεγλίτη είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης στα ερωτήματα για πρόθεση σταυρού και για αναγνωρισιμότητα.

Όλα αυτά τα σημαντικότατα στοιχεία της δημοσκόπησης 40 περίπου μέρες πριν από τις Εθνικές Εκλογές συν τα μηνύματα που δίνει ο παλμός της Κορινθιακής κοινωνίας τον οποίο ζούμε και εμείς πολύ έντονα καθημερινά ως μέσο ενημέρωσης, καταδεικνύουν με σαφέστατο και καθαρό τρόπο ότι ο Πάνος Μπεγλίτης πέρα από πολιτικές αποδοκιμασίες και κομματικούς τριγμούς , ως πρόσωπο απολαμβάνει μεγάλης εκτίμησης και εμπιστοσύνης από τους συμπολίτες μας.

Πράγμα που τον καθιστά αδιαφιλονίκητο φαβορί , σίγουρο νικητή θα λέγαμε , στην κούρσα για την κατάληψη της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ,επομένως και της μίας σίγουρης βουλευτικής έδρας!

Αξίζει βεβαίως να τονίσουμε ότι το συγκεκριμένο τοπικό ΜΜΕ για λογαριασμό τουοποίου(τουλάχιστον τυπικά) έγινε η συγκεκριμένη δημοσκόπηση ,δεν έχει τις καλλίτερες των σχέσεων με το ΠΑΣΟΚ και ειδικότεραμε τον Πάνο Μπεγλίτη., ενώ διατηρεί σε προσωπικό επίπεδοιδιαίτερα καλές σχέσεις με την Κατερίνα Φαρμάκη!

Άρα το κομμάτι της δημοσκόπησης που αφορά το ΠΑΣΟΚ έχει μπει“ξόσφαλτσα” και ψυχρά, ενώ αδιάφορα τουλάχιστον το κομμάτιπου αφορά τον Πάνο Μπεγλίτη

Κάτω από αυτές τις δεδομένες συνθήκες που μπορούμε ναερμηνεύσουμε με ξεκάθαρο τρόπο την συγκεκριμένη δημοσκόπηση,θεωρούμε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως “μάχη” στοψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία και το μόνο ζητούμενο δεν είναι η πρωτιά του Πάνου Μπεγλίτη,που θεωρείτε δεδομένη, αλλά το πόσο πιο ψηλά μπορεί να φτάσει με την συγκομιδή σταυρώνπροτίμησης.

ΦΩΤΙΕΣ ΑΝΑΒΕΙ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν μπορούμε όμως να πούμε το ίδιο και για την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας αφού όλαδείχνουν ότι εδώ υπάρχει εμπλοκή “παραγγελίας” της δημοσκόπησης που έχει ξεσηκώσει θύελλαδιαμαρτυριών και αντιδράσεων στους φερόμενους ως υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας στηνΚορινθία.

Είναι μάλιστα τόσο εξόφθαλμη και βλακώδης η προσπάθεια του συγκεκριμένου ΜΜΕ να “δουλέψει”για λογαριασμό συγκεκριμένου υποψηφίου που εμείς πιστεύουμε ότι αντί για καλό, κάνει ζημιά στον “πελάτη του”!

Βεβαίως το συγκεκριμένο ΜΜΕ οφείλει τεράστια υποχρέωση στον εν λόγω υποψήφιο , ακόμα και την ίδια την ύπαρξή του!!

Και αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά στην δημοσιογραφική και πολιτική πιάτσα της Κορινθίας.

Όμως στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ θα υπάρχουν άλλα πέντε ικανότατα και καταξιωμέναπολιτικά και κοινωνικά στελέχη. Και η συγκεκριμένη ενέργεια “τι κάνει νιάου-νιάου στακεραμίδια” είναι λογικό να δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις και τριγμούς στο εσωτερικό τουκόμματος , που οι πληροφορίες μας λένε ότι σύντομα θα φτάσουν ακόμα και στο γραφείο τουπροέδρου Αντώνη Σαμαρά.

Δεν είναι δυνατόν για παράδειγμα μέσα από τα ονόματα των υποψηφίων της δημοσκόπησης νααπουσιάζει ο γνωστός σεμνός και έντιμος αγωνιστής της παράταξης Στέλιος Μάρκελλος ,πουστις προηγούμενες εκλογές έκανε ρεκόρ ψήφων και αν η Ν.Δ έβγαζε ως συνήθως δύο βουλευτές, θαήταν σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων.

Δεν μπορεί να απουσιάζει από τα ονόματα των πιθανών υποψηφίων η δυναμική και με μακράεπιτυχημένη διαδρομή Περιφερειακή Σύμβουλος Μαριλένα Σούκουλη.

Ούτε και ο ένα νέο παιδί της πολιτικής σκηνής ο δικηγόρος Δημήτρης Παπαγεωργίου ,μοναδικόςάλλωστε εκπρόσωπος της Ορεινής Κορινθίας.

Και αν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ τα πράγματα όπως είπαμε και αναλύσαμε ήταν απλά και ξεκάθαραστο χώρο της Νέας Δημοκρατίας ισχύει η γνωστή παροιμία του λαού μας που λέει ότι “ότανσπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες”!



Λάκης Γιαννιδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου