Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Θα υπάρξουν τόσοι «πολιτικοί εγκληματίες»;

Δεν δίνουμε καμιά βάση τα όσα γράφουν οι Κυριακάτικες εφημερίδες για τα «μυστικά γκάλοπ», ούτε αυτά που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία για τις «κυλιόμενες δημοσκοπήσεις» και αναφέρουν πρωτοφανή εκλογική κατρακύλα στις εκλογές Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ. Τέσπα. Δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το ζητούμενο είναι αν θα υπάρξουν «μεγάλα κοπάδια από γίδια» -που θα έγραφε και ο σύντροφος Μήτσος-να ξεγελαστούν από την προεκλογική ψευδολογία και τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα που δίνουν Βενιζέλος και Σαμαράς.Κι αυτό γιατί ακόμα και αστικές εφημερίδες –όπως σήμερα η Realnews- αναφέρουν τι μας περιμένει αν αποκτήσουν –με την λαϊκή ψήφο- την δυνατότητα να σχηματίσουν κυβέρνηση Σαμαράς-Βενιζέλος.

«Καταιγισμός μέτρων τα οποία κρατούνται επιμελώς κρυφά λόγω των εκλογών προετοιμάζει η κυβέρνηση με την τρόικα και την ομάδα δράσης του Χορστ Ράιχενμπαχ. Το νέο κύμα, ύψους 11,7 δις ευρώ, θα εξαπολυθεί τον Ιούνιο και περιλαμβάνει περικοπή διπλών συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας, κατάργηση των προνοιακών παροχών, απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, περιστολή αποζημιώσεων και επικουρικών συντάξεων και άρση μονιμότητας στον δημόσιο τομέα», σημειώνει μεταξύ άλλων η εφημερίδα.

Πέρα όμως απ’ την παραπέρα μείωση μισθών και συντάξεων που προγραματίζουν η αναλγησία τους χτυπάει κόκκινο αφού βάζουν στο στόχαστρο του τις πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που υπάρχουν, εξοντώνοντας τες στην κυριολεξία, αφού σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα δίνουν την χαριστική βολή στο όποιο κράτος πρόνοιας υπήρχε.

«Κινούνται ήδη προς τη μείωση ή και κατάργηση περίπου 90 κοινωνικών επιδομάτων (αναπηρίας, πολυτέκνων, ΕΚΑΣ, εργατικών ατυχημάτων, για βαριές χρόνιες παθήσεις κλπ) τα οποία παίρνουν σήμερα 240.000 δικαιούχοι», διαβάζουμε στο ίδιο δημοσίευμα.
(Δεν δίνουν ένα χάπι ευθανασίας καλύτερα στους αναπήρους και στα άτομα με χρόνιες βαριές παθήσεις για να απαλλαγούν απ’ την παρουσία τους; Ή αυτό είναι το επόμενο βήμα που σχεδιάζουν;).

Όπως και να είναι σε λίγες μέρες θα ξέρουμε αν θα υπάρξουν τόσοι «πολιτικοί εγκληματίες» που θα συμβάλλουν στην ολοκληρωτική εκτέλεση της ελληνικής κοινωνίας που ετοιμάζουν Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ.

Αναρτήθηκε από ΒΑΘΥhttp://tsak-giorgis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου