Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Απόλυτη ταύτιση ποταμιού με χρυσή αυγή και παρανοϊκό γεωργιάδη στο θέμα του Ρωμανού


Oύτε ο Μισισιπής, ούτε ο Τίγρης και ο Ευφράτης, ούτε ο Κίτρινος Ποταμός δεν φτάνουν για να ξεπλύνουν τη ντροπή του εγχώριου «Ποταμιού» που, στην περίπτωση του Νίκου Ρωμανού, κατάφερε να αυτο-εξευτελιστεί, να πάει πιο πίσω και από τη Νέα Δημοκρατία και να συμπλεύσει με τη Χρυσή Αυγή. Αυτό συνέβη με το κατάπτυστο κείμενο του Παύλου Ελευθεριάδη, «υπεύθυνου Τομέα Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης» του Ποταμιού που υποστήριξε ότι... η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για χορηγήση εκπαιδευτικών αδειών στους φυλακισμένους «είναι στην πράξη η κατάργηση των φυλακών».

Και η θέση αυτή διατυπώθηκε τη στιγμή που η φλόγα στο καντίλι του Ρωμανού τρεμόσβηνε, όταν ο 21χρονος απεργός πείνας δεν είχε καν τη δύναμη να σηκωθεί από το κρεβάτι και να συρθεί μέχρι το καγκελόφραχτο παράθυρο για να χαιρετήσει αλληλέγγυους, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.

To κείμενο ανέβηκε στην επίσημη σελίδα του Ποταμιού με τον εμπρηστικό τίτλο « O Σύριζα Καταργεί τη Φυλακή!»  και υπότιτλο:.....
«Γιατί όχι και άδειες στους αγρότες φυλακισμένους την εποχή της σοδειάς;». Μετά το κράξιμο που ακολούθησε οι υπεύθυνοι του «Ποταμιού» αποφάσισαν να μεταμφιέσουν τον τίτλο στο ηπιότερο «το διαρκές και επικίνδυνο φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με την επιπλαιότητα». Η επιπολαιότητας των Ποταμίσιων είναι ότι δείχνουν να αγνούν ότι ακόμα και αν αλλάξεις τον τίτλο σε ένα κείμενο στο διαδίκτυο όταν επιχειρήσεις να το διαμοιράσεις ( κανεις share) στα κοινωνικά δίκτυα εμφανίζεται ο αρχικός τίτλος!

Χαρακτηριστικό είναι και το ακόλουθο απόσπασμα από κείμενο του ηθοποιού Νίκου Ορφανού, υπεύθυνου του τομέα Καλλιτεχνικής Παραγωγής του Ποταμιού, που δημοσιεύτηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του κόμματος. Τίτλος «Η κοινωνία της πίκρας»:

Πιστεύετε ότι η φοίτηση σε ελληνικό ΤΕΙ είναι δικαίωμα που σε κάνει καλύτερο άνθρωπο; Σε ελληνικό ΤΕΙ;;;; Ωραία, ας σκεφτούμε την εικόνα: Φρουρούμενος και συνοδευόμενος μπαίνει στο αμφιθέατρο. Αναρχομπάχαλοι και λοιποί τον επευφημούν. Πιστεύετε ότι θα γίνει έστω κάποιου είδους μάθημα με την παρουσία του; Και άιντε, από πίσω, να ακολουθάνε καμιά δεκαριά ακόμη κρατούμενοι και γίνεται το Κορυδαλλός-ΤΕΙ, Κολιάτσου-Παγκράτι. Θα σωφρωνιστούν με το πτυχίο οι φυλακισμένοι; Εάν το πιστεύουμε ακράδαντα, προτείνω να ανοίξει πανεπιστήμιο μέσα στις φυλακές. Με κάθε έδρα: Φιλοσοφική, Θεολογία, Μαθηματικό, Χημικό, Νομική, Ιατρική και σύντομα και Πολυτεχνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου