Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Η ΡΩΣΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΟΝ SOUTH STREAM ΚΑΙ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΣΜΟ ΧΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΙΕΘΝΗ ΕΡΕΙΣΜΑΤΑ!  ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΥΠΟΤΕΛΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ   Η Ρωσία δεν πρόκειται να συνεχίσει τις εργασίες για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream εάν ηΕυρωπαϊκή Ένωση εξακολουθήσει να αντιτίθεται στο συγκεκριμένο έργο δήλωσε ο Ρώσος πρόεδροςΒλαντιμίρ Πούτιν.
«Εάν η Ευρώπη δεν θέλει να προχωρήσει στην υλοποίηση (του South Stream), τότε δεν θα προχωρήσουμε στην υλοποίησή του», πρόσθεσε ο ίδιος και τόνισε πως αυτό βλάπτει τα οικονομικά συμφέροντα της Ευρώπης.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε ότι είναι διατεθειμένος να οικοδομήσει έναν κόμβο διαμετακομιδής φυσικού αερίου στα ελληνοτουρκικά σύνορα, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί, να προμηθεύσει την Ευρώπη με φυσική αέριο.

Επιπλέον ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την τιμή του φυσικού αερίου προς την Τουρκία κατά 6% από τον επόμενο χρόνο, ενώ αναφέρθηκε και στη συμφωνία για επιπλέον τρία δισεκ. κυβικά μέτρα αερίουπρος τη γείτονα χώρα.
Η διαφαινόμενη ματαίωση του South Stream και η κατασκευή κόμβου διαμετακομιδής αερίου δια μέσου της Τουρκίας συνιστά μια ανέλπιστη ενίσχυση της τελευταίας, τη στιγμή μάλιστα που και οΑζέρικος αγωγός περνάει από το έδαφός της.

Η Ρωσία, ως γνωστόν, ήθελε να αποφύγει την Τουρκία στη διέλευση φυσικού αερίου προς την Ευρώπη και τώρα μετά τη στάση Ελλάδας και Βουλγαρίας υποχρεώνεται να συμβιβαστεί με την Άγκυρα, η οποία, άλλωστε, έχει αποδειχθεί πολύ λιγότερο επιρρεπής στις αμερικάνικες«αυτοκρατορικές» πιέσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου