Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Θ Πετράκος: Η κυβέρνηση καταδικάζει σε θάνατο τον Ρωμανό ενώ συναλλάσετε με καταχραστές του δημοσίου χρήματος

Ο βουλευτής Μεσσηνίας και υπεύθυνος του της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για την ενέργεια, Θανάσης Πετράκος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Ρύθμιση δεσμευμένων ή κατασχεμένων χρηματικών απαιτήσεων και μετρητών», έκανε παρέμβαση όπου αναφέρθηκε στις πρόσφατες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με τις εταιρίες ENERGA και ΗELLAS POWER, αναφερόμενος ιδιαίτερα στον ρόλο του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης, κ. Μπαλτάκου.

Το βίντεο της ομιλίας βρίσκεται στο παρακάτω link: http://youtu.be/OgA6fc2zUCc

Παρατίθεται η ομιλία του Θανάση Πετράκου:

«Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η σημερινή συζήτηση, αλλά και οι τροπολογίες και συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου είναι αποκαλυπτικά της πολιτικής την οποία πρεσβεύει και υλοποιεί αυτή η Κυβέρνηση.

Από τη μια μεριά, έχουμε ένα μείζον θέμα, το οποίο έχει αναδειχθεί μέχρι τώρα από τις ομιλίες όλων των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του Εισηγητή και της Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και είναι το να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή και από την άλλη, έχουμε την Κυβέρνηση που φέρνει μια τροπολογία, λες και δεν έχει συμβεί τίποτα, λες και βρισκόμαστε πριν από τριάντα πέντε μέρες, πριν ο Ρωμανός κάνει απεργία πείνας. Φέρνει μια τροπολογία, η οποία λέει ότι η φοίτηση μπορεί να γίνει και με παρακολούθηση μαθημάτων εξ αποστάσεως. Άκουσον!

Ο ΣΥΡΙΖΑ σας καταθέτει μια πολύ συγκεκριμένη τροπολογία, η οποία έχει και μεταβατική διάταξη. Ισχυρίζεστε ότι σας αδικούμε, ότι σας λέμε πώς να επέμβετε στη Δικαιοσύνη και ότι όταν σας λέμε αυτά τα πράγματα, παραβιάζουμε το κράτος δικαίου.

Ερώτηση: Γιατί, λοιπόν, δεν κάνετε δεκτή την τροπολογία που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή να τη βελτιώσετε -πάνω σ’ αυτή τη λογική όμως- ή να εξαλείψετε κάποιες ασάφειες, όπως είπατε; Να πείτε: «Δεκτή, ελάτε να την φτιάξουμε. Κύριε Εισηγητά, την αποδέχομαι». Γιατί δεν την δέχεστε και μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες να την δείτε, ώστε να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή; Δεν το κάνετε, όμως.

Ξέρετε γιατί δεν το κάνετε, κύριε Υπουργέ; Να σας πω εγώ. Δεν το κάνετε, γιατί νομίζετε ότι επειδή η Θάτσερ γλίτωσε, αφού πέθανε ο Μπόμπι Σαντς, θα γλιτώσετε και εσείς. Γι’ αυτό δεν το κάνετε, από τυφλή ιδεολογική τοποθέτηση. Σας έχουν πει, προφανώς, οι διάφοροι που συμβουλεύουν την Κυβέρνηση να δείξετε πυγμή και σκληρότητα και θα την βγάλετε «καθαρή».

Δεν θα τη βγάλετε «καθαρή». Ο λαός έχει ήδη αποφασίσει και όσο περνάνε τα λεπτά και οι ώρες, αποφασίζει με συντριπτικό ποσοστό υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν σώνεστε, ακολουθώντας τη λογική της Θάτσερ για τον Μπόμπι Σαντς για το Ρωμανό.

Την ίδια στιγμή, όμως, που δεν συναλλάσσεστε με έναν αντιεξουσιαστή, ο οποίος δεν γουστάρει το ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Δημοκρατία, το αστικό καθεστώς, συναλλάσσεστε στο άρθρο 2 με διάφορους τύπους, οι οποίοι έχουν καταχραστεί το δημόσιο χρήμα. Βγαίνουν οι Βουλευτές σας και λένε: Υλοποιούμε το καθολικό αίτημα «φέρτε πίσω τα κλεμμένα». Αλήθεια; Γι’ αυτό το κάνετε;

Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής τι λέει στο άρθρο 2; Λέει: «Η νομική φύση της διάταξης είναι ιδιότυπη. Το εν λόγω ζήτημα έχει, ωστόσο, γενικότερη σημασία από πλευράς αρχών του κράτους δικαίου. Με το νομοσχέδιο, αντικειμενικώς ενθαρρύνεται ο δράστης που τελεί διακεκριμένη απάτη πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του δημοσίου με τη λογική του «αν με πιάσουν τα αποδίδω και γλιτώνω», να τελέσει την πράξη του και αν ατυχήσει και γίνει αντιληπτός, να υποστεί ποινή, η οποία μπορεί, όπως ειπώθηκε, να είναι κατά κανόνα μετατρέψιμη, όπως στην περίπτωση, παραδείγματος χάρης, κοινής κακουργηματικής απιστίας κατά του δημοσίου» κλπ.

Αυτά σας λέει. Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ ή σας λέει ότι, κύριοι, πάτε κάποιους να γλιτώσετε;

Εγώ είμαι πάρα πολύ καχύποπτος, γιατί υπάρχει μία πολύ βαριά, σκοτεινή υπόθεση, στην οποίαν έχουν εμπλακεί ως υπερασπιστές, ως δικηγόροι στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ο πρώην Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και νυν Υπουργός Υγείας, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Μπαλτάκος, μετά την υπουργοποίηση του κ. Βορίδη και εννοώ την απάτη της Energa και της Hellas Power, η οποία έχει στοιχίσει 250 εκατομμύρια ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο. Έχει στοιχίσει 250 εκατομμύρια ευρώ!

Υπάρχει και καταγγελία του δικηγόρου του Δημοσίου, ο οποίος πυροβολήθηκε. Το καταγγείλαμε και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αλλά η Πλειοψηφία δεν απεδέχθη να έρθουν να καταθέσουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι στην υπόθεση. Ο ίδιος κατονομάζει ποιος είναι ηθικός αυτουργός, γιατί λέει ότι απειλήθηκε μπροστά στον κ. Μπαλτάκο.

Αν, κύριε Υπουργέ, λοιπόν, δεν θέλετε να είμαι καχύποπτος, που είμαι πάρα πολύ, θέλω να μας πείτε –το καταθέτω και το ζητάμε επισήμως- να μας δικαιολογήσετε ποια είναι η ανάγκη να έρθει αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία.

Πρώτο ερώτημα: Ποιες είναι οι εκκρεμείς υποθέσεις; Πόσοι και ποιοι είναι αυτοί που έχουν καταχραστεί μέχρι 250.000 ευρώ, οι μικροί; Δεύτερον, ποιοι είναι αυτοί που έχουν καταχραστεί από 250.000 ευρώ και πάνω; Ποιοι και πόσοι είναι; Πείτε μας, ποιοι και πόσοι είναι αυτοί που έχουν καταχραστεί και τι υποθέσεις εκκρεμούν; Διότι, πρέπει να μας πείσετε ότι αυτό το κάνετε για το καλό του ελληνικού λαού και όχι για τον καλό κάποιων, οι οποίοι μπορεί να είναι πολιτικοί σας φίλοι.

Αυτό δεν το λέω μόνο εγώ.

Ο Γενικός Γραμματέας καταπολέμησης διαφθοράς, ο κ. Ρακιτζής σας είπε στην Επιτροπή ότι συχνά γίνονται νομοθετικές πρωτοβουλίες που ενισχύουν τη διαφθορά. Για παράδειγμα, απαλλαγή μελών Διοικητικού Συμβουλίου ΤΑΙΠΕΔ ή του κ. Προβόπουλου, πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, η μεγάλη ιστορία που το Τ+3 έγινε Τ+10, του κ. Παπανδρέου και του κ. Παπακωνσταντίνου. Η Αγία Τριάδα! Πόσα δισεκατομμύρια ευρώ έχασε ο ελληνικός λαός και μπήκε στα μνημόνια; Αυτά σας έχει πει.

Άρα, αντί να κάνετε μια νομοθετική πρωτοβουλία που να σώσει μια ανθρώπινη ζωή, φέρνετε νομοθετικές πρωτοβουλίες, οι οποίες, όπως λέει ο κ. Ρακιτζής -όχι εγώ- αλλά και οι υπόλοιποι εισαγγελείς που έχουν μιλήσει για την καταπολέμηση της διαφθοράς, που ενισχύει την διαφθορά.



Πείτε μας ποιες είναι αυτές οι εκκρεμείς υποθέσεις, ποιους αφορούν, πόσα χρήματα αφορούν, τι προσδοκάτε και γιατί φέρνετε τα άρθρα 2, 6, 8 και 9 του νομοσχεδίου;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου