Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Στις 5/7 λέμε ΟΧΙ! Όχι σε νέα μνημόνια, όχι στην αποπληρωμή του ληστρικού χρέους

Στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής, το ΟΧΙ είναι μονόδρομος! Αρνούμαστε να υποκύψουμε μπροστά στις νέες απαιτήσεις των δανειστών. Μετά από πέντε χρόνια μνημονιακής εξαθλίωσης, η τρόικα απαιτεί την ακύρωση της δημοκρατίας, την ακύρωση της ψήφου του ελληνικού λαού που έδωσε εντολή να σταματήσει η λιτότητα. Οι δανειστές απαιτούν όχι μόνο τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής, αλλά να γίνει ακόμα πιο σκληρή, με μειώσεις μισθών και συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αυξήσεις στον ΦΠΑ, ομαδικές απολύσεις, περαιτέρω ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και παραμονή του
ΕΝΦΙΑ. Αποδεικνύουν ότι πρόκειται περί μιας οικονομικής χούντας, και όλα αυτά στο όνομα της αποπληρωμής ενός άδικου και δυσβάσταχτου χρέους, το οποίο σύμφωνα με την Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής είναι και παράνομο!

Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες για το ότι φτάσαμε ως εδώ. Με τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη ζήτησε παράταση του μνημονίου και αναγνώρισε το σύνολο του δημοσίου χρέους. Επί μήνες καλλιεργούσε -και ακόμα καλλιεργεί- την εντύπωση ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διέξοδος σε συνεννόηση με τους οικονομικούς δολοφόνους, ενώ συνέχιζε να πληρώνει κανονικά τις δόσεις. Και η δική της πρόταση (με τα μέτρα των 8 δις) συνιστά, ξεκάθαρα, συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής. Όμως δεν ήταν αρκετή για τους δανειστές, που ήθελαν απόλυτη υποταγή του ελληνικού λαού. Το ΟΧΙ στις προτάσεις των δανειστών λοιπόν που πρέπει να ακουστεί βροντερά και στην κάλπη του δημοψηφίσματος, όπως ακούστηκε στους μεγάλους αγώνες που έδωσε ο λαός μας όλα αυτά τα χρόνια ενάντια στα μνημόνια, δεν σημαίνει αποδοχή της κυβερνητικής πρότασης, ενός δήθεν «έντιμου» συμβιβασμού!

Το ΟΧΙ του λαού πρέπει να συντρίψει τα μνημόνια, παλιά και νέα. Είναι πλέον ξεκάθαρο, μετά την πολύμηνη διαπραγμάτευση, ότι δεν υπάρχει ακύρωση των μνημονίων όσο συνεχίζουμε να δανειζόμαστε για να πληρώνουμε ένα χρέος που ούτε γίνεται, αλλά ούτε και πρέπει να αποπληρωθεί. Σας καλούμε να δώσουμε μαζί όλες μας τις δυνάμεις για να σαρώσουμε τις φωνές του εκφοβισμού και της υποτέλειας. Το ΟΧΙ στις 5/7 πρέπει να γίνει ο πρώτος σταθμός για την οριστική παύση πληρωμών και μονομερή διαγραφή του ληστρικού χρέους, για τη ρήξη με το νόμισμα των δανειστών, για την εθνικοποίηση των τραπεζών ώστε να μην λειτουργούν ως εργαλεία εκβιασμού, για μια συνολικά διαφορετική πορεία της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς μνημόνια και μαφιόζικα τελεσίγραφα! ΟΧΙ στην εξαθλίωση, ΟΧΙ στην υποδούλωση!

Κίνηση Διαγραφή του Χρέους Τώρα Κορινθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου