Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Νίκος Πατσαρίνος: Η μεγάλη υποκρισία του Ναι

«Είναι εντυπωσιακό ότι πηγαίνουμε για δημοψήφισμα στη χώρα μας με το ερώτημα ναι ή όχι στα συγκεκριμένα μέτρα λιτότητας και από την πλευρά του ναι δεν έχει βρεθεί ούτε ένας φανερά να υποστηρίζει την άποψη «ναι στα μέτρα και στη λιτότητα», γράφει ο Νίκος Πατσαρίνος,Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών
Και επειδή αυτοί που πραγματικά το πιστεύουν είναι ελάχιστοι, που καρπώνονται μέχρι σήμερα τον πλούτο της χώρας εις βάρος των πολλών, παραποίησαν την ουσία και μετέθεσαν το ερώτημα στο ναι ή όχι στην Ευρώπη και στο ευρώ. Μ’ αυτό τον τρόπο βάζουνε πολλούς στο δίλημμα και αποκρύπτουν την αλήθεια ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει και έχει αποδείξει την παρουσία της στο ευρώ και στην Ευρώπη αλλά διεκδικεί συνέχεια καλύτερους όρους για τη χώρα μας και τους πολίτες της.

Έτσι δεν είναι τυχαίο ότι οι εγκέφαλοι του ναι:

– δεν αναφέρονται στα ζητήματα της δημοκρατίας και της λαϊκής έκφρασης.

– θέλουν να επιστρέψουμε στις εποχές που αποφάσιζαν οι «έξω» για μας χωρίς εμάς, χωρίς να τους απασχολεί αν το χρέος είναι βιώσιμο και ποιος θα πληρώσει πάλι τη «νύφη».

– μπροστά στην ανθρωπιστική κρίση που επέφεραν κατεβάζουν τον πήχυ για άλλη μια φορά προσπαθώντας να μας εξοικειώσουν στη λογική του «λιγότερο κακού».

– ποντάρουν στον φόβο και στην τρομοκρατία του κόσμου αξιοποιώντας τους απ’ έξω ασφυκτικούς μηχανισμούς ενώ μέσα στη χώρα για την επιτυχία του στόχου τους οργιάζουν τα ιδιωτικά ΜΜΕ και τα δίνουν όλα με εκβιασμούς σ’ αρκετές ιδιωτικές επιχειρήσεις.

– εκθέτουν τους συλλογικούς φορείς που τους επιβάλλουν να αυτοακυρώνονται μιας και προβαίνουν σε ψηφίσματα υποστήριξης της λιτότητας και κατά της αυτοτέλειας και της δημοκρατικής τους λειτουργίας.

– και το σπουδαιότερο αποκρύπτουν από τον λαό ότι τη Δευτέρα το ναι στην Ευρώπη και στο ευρώ που σήμερα επικαλούνται θα γίνει ναι στην λιτότητα και στη λήψη κάθε αντιλαϊκού μέτρου.

Η χώρα μας από τον Γενάρη ξεκίνησε μια άλλη πορεία μέσα στην Ευρώπη για να σταθεί στα δικά της πόδια με εθνική και ατομική αξιοπρέπεια. Αυτό έχει προκαλέσει τις πρώτες ρωγμές και το ενδιαφέρον τόσο στο Ευρωπαϊκό όσο και στο διεθνές περιβάλλον.

Πρέπει να εμπιστευτούμε την κυβέρνηση της αριστεράς γιατί έχει πολλά να κάνει με επίκεντρο τον άνθρωπο και τη χώρα μας.

Το όχι σήμερα στα μέτρα και στη λιτότητα είναι επιβεβαίωση ότι με τη δύναμη του κόσμου μπορούμε πολλά ν’ αλλάξουμε μέσα στην Ευρώπη. Να συμβάλλουν όλοι και αναλογικά στην ανάπτυξη της πατρίδας μας. Να επιβάλλουμε στην καθημερινότητα τους κανόνες και τις αξίες που όλοι αναζητούμε. Να διαπραγματευτούμε από καλύτερες θέσεις. Τα κάθε είδους εμπόδια που σήμερα συναντάμε (ρευστότητα, διακίνηση προϊόντων κ.ά.) είναι η «φάκα» για να κρύψουν το μεγάλο «γλέντι» και την «αρπαχτή» που θέλουν να συνεχίσουν τα μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται τη χώρα μας και αυτό με κάθε επιλογή μας δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

Με το ΟΧΙ την Κυριακή στηρίζουμε την ελπίδα.

Καλαμάτα 2/7/2015

Νίκος Πατσαρίνος

Περιφερειακός Σύμβουλος

Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου