Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΚΑΣΤΡΟ, ΚΙΡΧΝΕΡ, ΜΟΡΑΛΕΣ ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ "ΟΧΙ"

Ο Πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο συνεχάρη τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το μαζικό "όχι" του ελληνικού λαού στο σχέδιο των πιστωτών της Αθήνας και τα νέα μέτρα λιτότητας που προβλέπονταν στο σχέδιο αυτό, ανέφερε σήμερα η επίσημη κουβανική εφημερίδα Granma.
"Απευθύνω τα ειλικρινή συγχαρητήριά μου για τη νίκη του 'όχι' στο ελληνικό δημοψήφισμα", δήλωσε ο Ραούλ Κάστρο, σύμφωνα με την Granma. "Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει πως η πλειοψηφία του ελληνικού λαού υποστηρίζει τη θαρραλέα πολιτική της κυβέρνησης της οποίας ηγείστε", πρόσθεσε.
Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ συνεχάρη τον ελληνικό λαό για τη μαζική απόρριψη των προτάσεων των πιστωτών της Αθήνας και των νέων μέτρων λιτότητας.
"Ελλάδα: απόλυτη νίκη της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας", έγραψε η Κίρχνερ σε μήνυμα στο Facebook μετά δημοψήφισμα της Κυριακής, εκφράζοντας "εκ μέρους του λαού και της κυβέρνησης της Αργεντινής όλη την αλληλεγγύη μας στον γενναίο ελληνικό λαό και τους ηγέτες του".
Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες χαιρέτισε την νίκη του "όχι" στο δημοψήφισμα στην Ελλάδα και σημείωσε ότι αποτελεί μια ήττα για τον "ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό". "Χαιρετίζω τον σπουδαίο ελληνικό λαό για τον θρίαμβο" του "όχι", "ο οποίος συνιστά μια πανωλεθρία για τον ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό", δήλωσε ο πρόεδρος της Βολιβίας, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων ABI.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος "αποτελεί την αρχή της απελευθέρωσης του ευρωπαϊκού λαού", πρόσθεσε ο Μοράλες, ο οποίος εξέφρασε "τον σεβασμό του και τον θαυμασμό του για τον ελληνικό λαό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου