Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Τετάρτη 19 Δεκέμβρη: Όλοι και όλες στους δρόμους!

Με 24ωρη απεργία στο Δημόσιο και στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αύριο, απαντάει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ακολουθούμενη πολιτική και το νέο φορολογικό. Η ανακοίνωση του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς για την απεργιακή κινητοποίηση στις 19 Δεκεμβρίου: ΣΕ «ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ»   Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ! ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΓΑΘΩΝ!  ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ!  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Η συγκυβέρνηση της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, που με τις ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές της έχει ισοπεδώσει εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών και έχει εκτοξεύσει την ανεργία σε πρωτοφανή ύψη, «σπρώχνει» τώρα δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους στον εργασιακό «καιάδα» της «διαθεσιμότητας»-«εφεδρείας». Η «νέα» «διαθεσιμότητα»-«εφεδρεία» του 3ου μνημονίου, που βεβαίως ισοδυναμεί με καθαρή απόλυση, θα οδηγήσει στην απόλυτη διάλυση τις δημόσιες υπηρεσίες και θα καταστρέψει οικονομικά και κοινωνικά χιλιάδες οικογένειες. Ήδη μέχρι το τέλος του έτους έχουν δεσμευτεί να απολύσουν τουλάχιστον 2000 υπαλλήλους ενώ για το 2013 προβλέπεται ο αριθμός αυτός να φτάσει τις 25.000!  Είχε προηγηθεί βεβαίως το μέτρο της εφεδρείας, με το οποίο οδηγήθηκαν αρκετοί Δημόσιοι Υπάλληλοι σε απόλυση, ενώ χιλιάδες αναγκάστηκαν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα για να το αποφύγουν. Τώρα, με όχημα και εργαλείο τον κοινωνικό αυτοματισμό, βάζουν πρώτους στο στόχαστρο εργαζόμενους που ανήκουν σε διοικητικούς κλάδους Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καλλιεργώντας αυταπάτες στους υπόλοιπους υπαλλήλους ότι θα εξαιρεθούν από το απάνθρωπο μέτρο της διαθεσιμότητας-εφεδρείας. Όμως ήδη η τρόικα εσωτερικού ετοιμάζεται για το δεύτερο κύμα απολύσεων μέσα από τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις υπηρεσιών, τη δήθεν «αξιολόγηση» των εργαζομένων αλλά και το νέο, ακραία αυταρχικό, πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο «ποδοπατά» κάθε έννοια τεκμηρίου της αθωότητας.
Έφτασε μάλιστα η κυβέρνηση στο σημείο με νεότερη πράξη Νομοθετικού περιεχομένου να οδηγήσει σε διαθεσιμότητα όλους τους υπαλλήλους(!) για να αντιμετωπίσει τις δυναμικές καταλήψεις και τις αρνήσεις των Δημάρχων αλλά και για να εκβιάσει τους ιδίους τους εργαζόμενους.

Και σαν να μην έφταναν όλ’ αυτά, το Νέο Πειθαρχικό Δίκαιο των υπαλλήλων του αρμόδιου Υπουργού και εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ κ. Μανιτάκη ξεπερνάει κάθε όριο αντιδημοκρατικής και αντισυνταγματικής συμπεριφοράς, εκφασίζοντας τη δημόσια διοίκηση.
Οι «χουντογενείς» πειθαρχικές διατάξεις που η Κυβέρνηση προσπάθησε να παρουσιάσει ως «εξυγίανση» και μέσω αυτών να διασύρει τους υπαλλήλους έχουν στόχο την διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών, το χτύπημα των εντίμων υπαλλήλων και το χτύπημα όσων αναπτύσσουν κοινωνική δράση.
Θέτουν σε αυτοδίκαιη αργία - την οποία τάχα παρουσιάζουν ως διοικητικό μέτρο για την προστασία του δημοσίου αλλά αποτελεί ουσιαστικά ποινή για όλους τους εργαζόμενους – τους δημοσίους υπαλλήλους για οποιοδήποτε σχεδόν αδίκημα το οποίο παρουσιάζουν ως παράβαση καθήκοντος ή ως απείθεια , για οποιαδήποτε καταγγελία, οποτεδήποτε κι αν έχει τελεστεί , χωρίς καμία προϋπόθεση , χωρίς καμία διαδικασία ποινική ή πειθαρχική , διασύροντας τους εργαζόμενους και αφαιρώντας τους ακόμα και το δικαίωμα στην απολογία!
Τους πραγματικούς ενόχους , τους διαπλεκόμενους (και) η παρούσα, τρικομματική κυβέρνηση τους προστατεύει, «θάβοντας», επί της ουσίας, κάθε λογής λίστες.
Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές που ως στόχο έχουν, όχι την αντιμετώπιση των μεγάλων και υπαρκτών προβλημάτων του δημόσιου τομέα, αλλά τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και των δημοσίων υπηρεσιών, προς όφελος μιας χούφτας ανεξέλεγκτων ιδιωτών και εταιρειών, είμαστε όχι απλά αντίθετοι αλλά και αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη κατά των απολύσεων, στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα –όπου η εργοδοτική αυθαιρεσία έχει ξεπεράσει, ελέω μνημονίων, κάθε όριο- , αποφασισμένοι να παλέψουμε για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του κόσμου της εργασίας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις και να παλέψουν ενάντια στις πολιτικές της άθλιας, τρικομματικής συγκυβέρνησης, που τον μόνο στόχο που εκπληρώνει είναι αυτόν της καθημερινής αύξησης της στρατιάς των ανέργων και της κλιμακούμενης εξαθλίωσης των λαϊκών στρωμάτων.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ!
http://www.left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου