Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και οι βουλευτές του θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να εμποδίσουν τα σχέδια του κ. Φούχτελ και του πολιτικού του εκπροσώπου κ. Τατούλη να μετατρέψει την Πελοπόννησο σε Ειδική Οικονομική Ζώνη

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  ΚΩΣΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΔΕΛΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ  Να είναι βέβαιος ο κ. Τατούλης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και οι βουλευτές του θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να εμποδίσουν τα σχέδια του κ. Φούχτελ και του πολιτικού του εκπροσώπου κ. Τατούλη να μετατρέψει την Πελοπόννησο σε Ειδική Οικονομική Ζώνη για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Γερμανικού κεφαλαίου. Η "ανάπτυξη" που οραματίζεται ο κ. Τατούλης για την Πελοπόννησο είναι μια "ανάπτυξη" από την οποία δεν θα έχουν κανένα όφελος οι πολίτες της Πελοποννήσου παρά μόνο τα συμφέροντα που εκπροσωπεί ο κ. Φούχτελ δια του κ. Τατούλη.
Ο κ. Τατούλης είναι υπόλογος και έκθετος και αντί να επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τους βουλευτές του οφείλει να απαντήσει για τα πρωτοφανή αντισυνταγματικά και παράνομα σημεία της επιστολής του που έστειλε με αριθμό πρωτοκόλλου 66165/24594 και θέμα "Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου" με αποδέκτες τους:

1. Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Πολεοδομικής Πολιτικής υπόψη κ. Ν. Παλαιολόγου

2. Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος υπόψη κ. Γ. Κρεμλή

3. Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων - Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα (Task Force for Greece -TFGR) υπόψη κ. F. Amodeo

Το συγκεκριμένο έγγραφο είναι ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗN ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ κ. ΤΑΤΟΥΛΗ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΤΟΥ κ. ΦΟΥΧΤΕΛ. Στο έγγραφο αυτό που έστειλε στους εκπροσώπους της Ε.Ε. και του Ράιχενμπαχ για την ατζέντα της συζήτησης που έγινε στις 30 Νοέμβρη 2012 πρότεινε μεταξύ άλλων, τα εξής πρωτοφανή:

1. Διαδικασία περιβαλλοντικής εξαίρεσης!!! (Δηλαδή διαχείριση απορριμμάτων χωρίς έγκριση μελετών περιβαλλοντικών όρων ;).

2. Θέματα Φ.Π.Α. (Δηλαδή να χαριστεί στους μεγαλοεργολάβους ο Φ.Π.Α.;).

3. Δυνατότητα εμπροσθοβαρών πληρωμών (Ένα μεγάλο δώρο στους μεγαλοεργολάβους. Δυνατότητα αποπληρωμής τμήματος έργου ακόμη και πριν την ολοκλήρωσή του ;).

4. Ρυθμίσεις για τη διοικητική παύση λειτουργίας μη συμβατών με το έργο εγκαταστάσεων (Δηλαδή να απαγορευθεί στους Δήμους να έχουν π.χ. μια μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων ή και επιμέρους δράσεων διαλογής στην πηγή, ανακύκλωσης, κομποστοποίησης κ.α. με σκοπό να πηγαίνουν όλα τα απορρίμματα στην μονάδα του ΣΔΙΤ για καύση ;).

5. Ρυθμίσεις για την έγκαιρη μεταφορά πόρων από το ανταποδοτικά τέλη στην αναθέτουσα αρχή.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου