Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ «ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ» ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ!

ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ! (ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΔΩ)Ο Γ. ΔΙΩΤΗΣ ΒΑΛΕΙ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Η «ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ» ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ! Με μια κίνηση απίστευτου κυνισμούκαι υποκρισίας τα τρία «συνεταιράκια» της αθλιέστατης κυβερνητικής κοινοπραξίας κατέθεσαν, άρον-άρον, σήμερα (Δευτέρα 31/12/12), παραμονή της Πρωτοχρονιάς, πρόταση για τη διενέργεια Προκαταρκτικής εξέτασης από Ειδική Επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να εξετασθεί η άσκηση ποινικής δίωξης μόνο κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος σε σχέση με το χειρισμό της λεγόμενης «λίστας Λαγκάρντ».

Η προσπάθεια των τριών κυβερνητικών συνεταίρων να περιορίσουν την αναζήτηση ευθυνών αποκλειστικά και μόνο στο πρόσωπο του Γ. Παπακωνσταντίνου είναι προκλητική και υπηρετεί χονδροειδείςσκοπιμότητες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρόταση που κατέθεσαν οι τρεις εταίροι της κυβερνητικής κοινοπραξίας δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στις πελώριες ευθύνες όλων όσοι δεν αξιοποίησαν σε όφελος του δημοσίου συμφέροντος και αντίθετα απέκρυψαν τη «λίστα Λαγκάρντ» επί 2,5 ολόκληρα χρόνια, ενώ συνιστά πρόκληση το γεγονός ότι τη στιγμή που ο Γ. Παπακωνσταντίνου κατηγορείται, ως Υπουργός Οικονομικών, για παράβαση καθήκοντος, δεν γίνεται το ίδιο και για τον ομόλογο και διάδοχό του Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος κράτησε την ίδια ακριβώς στάση με το Γ. Παπακωνσταντίνου, καταχωνιάζοντας επί μήνες στο συρτάρι του τη «λίστα Λαγκάρντ», την οποία θυμήθηκε να παραδώσει στον Α. Σαμαρά μετά το σχετικό θόρυβο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Οι χειρισμοί των τριών κυβερνητικών συνεταίρων αποβλέπουν από τη μια στο να ρίξουν στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης πως, τάχα, κινούν τις διαδικασίες «κάθαρσης» και «τιμωρίας» και από την άλλη να διατηρήσουν, όπως-όπως, έστω και με φιάλη οξυγόνου, ζωντανή τη συγκυβέρνηση (επομένως και τα μνημόνια), η οποία θα γινόταν «φύλο-φτερό» αν η κυβερνητική πρόταση για ευθύνες άγγιζε και τον Ευ. Βενιζέλο.

Αντίθετα, η απόπειρα της συγκυβέρνησης να «φορτωθούν» τα πάντα στον Γ. Παπακωνσταντίνου, βολεύει το σημερινό ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο, να ρίξει το ανάθεμα αποκλειστικά στην «παρέα» του Γ. Παπανδρέου και στον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου, δείχνοντάς τους, ταυτόχρονα, ως αποκλειστικούς υπεύθυνους για την είσοδο της χώρα στο Μνημόνιο!
Έτσι, ρίχνοντας στην πυρά μόνο τον Γ. Παπακωνσταντίνου, θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν απτόητοιτο μείζον τερατούργημά του που είναι η μνημονιακή θηλιά στο λαιμό της χώρας.

Πέραν αυτών, οι τρεις κυβερνητικοί συνεταίροι, περιορίζοντας όλη την υπόθεση στην ποινική δίωξη του Γ. Παπακωνσταντίνου, ελπίζουν ότι θα αποφύγουν το κυριότερο: να θιγεί το πελώριο βάρος που ανακινεί η «λίστα Λαγκάρντ» και αφορά τα απίστευτα ποσά των δισ. ευρώ της ελληνικής ολιγαρχίαςκαι των αμέτρητων παρακεντέδων και δορυφόρων της, που έχουν βρει καταφύγιο στο εξωτερικό και τα οποία είναι ο αδιάψευστος μάρτυς της καταλήστευσης του ελληνικού λαού και της ανάγκης ανατροπής ενός συστήματος ως προϋπόθεση ανάσας και διεξόδου για τον τόπο.




Για τη σφαιρικότερη ενημέρωση των αναγνωστών, η Iskra παραθέτει, χωρίς κρίσεις και σχόλια, επίκαιρο ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες.

«ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ» : ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Άσκηση δίωξης κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και τηςπαράβασης καθήκοντος με ταυτόχρονη βλάβη σε βάρος του Δημοσίου, ζητούν τα κόμματα της συγκυβέρνησης στην πρότασή τους για συγκρότηση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αφήνουν παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθούν και άλλες, εκτός Βουλής, διαδικασίες προκειμένου να παραπεμφθεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών στη δικαιοσύνη με το κοινό ποινικό δίκαιο και όχι με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Την πρόταση για τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης υπογράφουν συνολικά 71 βουλευτές από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης. Συγκεκριμένα, την πρόταση υπογράφουν 36 βουλευτές από τη ΝΔ, 22 από το ΠΑΣΟΚ και 13 από τη ΔΗΜΑΡ. Από το ΠΑΣΟΚ δεν υπογράφουν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Παπανδρέου και Απόστολος Κακλαμάνης.

«Στα καθήκοντα της Επιτροπής αυτής ανήκει η διευκρίνιση, μεταξύ άλλων και του θέματος τηςπαρέλευσης ή μη της αποσβεστικής προθεσμίας του άρθρου 86 του Συντάγματος, όπως επίσης, σε αυτή την Επιτροπή ανήκει και η εκτίμηση αν η συγκεκριμένη πράξη της νόθευσης εγγράφου, που φέρεται να έχει τελέσει ο κ. Παπακωνσταντίνου εντάσσεται στον κύκλο των αρμοδιοτήτων του ή εκφεύγει αυτού», αναφέρεται ειδικότερα στο κείμενο.

Οι βουλευτές που υπογράφουν την πρόταση αναφέρονται στο ιστορικό της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ» επισημαίνοντας ότι στα μέσα του 2010 το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών παρέδωσε ψηφιακό δίσκο cd στον οποίο περιέχονταν 2.062 ηλεκτρονικά αρχεία με ονόματα Ελλήνων καταθετών στην HSBC.

«Το εν λόγω cd διαβιβάστηκε στον κ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος το αντέγραψε σε μορφή stick usb "για λόγους ασφαλείας" όπως ο ίδιος κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών, και παρέδωσε το cd στο γραφείο του για εμπιστευτική φύλαξη, από το χρονικό σημείο αυτό και μετά το πρωτότυπο και αυθεντικό cd χάθηκε και ουδείς γνωρίζει που βρίσκεται και αν έχει καταστραφεί», τονίζουν και προσθέτουν:

«Στα τέλη του 2010 αρχές του 2011, ο κ. Παπακωνσταντίνου παρέδωσε προσωπικά στον κ. Ιωάννη Καπελέρη του ΣΔΟΕ άτυπα ένα απλό χαρτί στο οποίο ήταν γραμμένα 10-11 ονόματα που υποθετικά περιλαμβάνονταν στο ως άνω cd ώστε να διενεργηθεί φορολογική έρευνα. Τον Ιούνιο του 2011 ο κ. Παπακωνσταντίνου παρέδωσε, πάλι άτυπα στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη usb που περιείχε- υποτίθεται- τα στοιχεία των Ελλήνων καταθετών στο υποκατάστημα της HSBC στη Γενεύη. Ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ ενημέρωσε τον Αύγουστο του 2011 τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο για την ύπαρξη του υλικού αυτού, τα συμπεράσματα της μελέτης του και την εκτίμηση για τη νομική φύση και το περιεχόμενό του. Άφησε δε στο γραφείο του κ. Βενιζέλου, ατύπως, usb με το υλικό αυτό. Όταν στις αρχές Οκτωβρίου 2012 κατέστη δημόσια γνωστό, μετά την αντικατάσταση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, ότι στο ΣΔΟΕ δεν διατηρείται το υλικό αυτό, ο κ. Βενιζέλος απέστειλε στο γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, το παραπάνω usb, το οποίο χωρίς να προβεί σε έλεγχο, άμεσα το διαβίβασε στο ΣΔΟΕ».

Όπως επισημαίνεται στην πρόταση, αφού παραδόθηκε από τις γαλλικές αρχές το νέο cd στην Ελλάδα, από την αντιπαραβολή των στοιχείων διαπιστώθηκαν τρία επιπλέον αρχεία σε σχέση με το παραδοθέν από τον κ. Παπακωνσταντίνου usb. Δηλαδή, είχε 2062 αρχεία και όχι 2059 αρχεία.

«Από την παράθεση των γεγονότων και την εξέταση του υλικού προκύπτουν ενδείξεις ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου τέλεσε τις αξιόποινες πράξεις της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να αλλοίωσε το περιεχόμενο του ψηφιακού δίσκου της λεγόμενης "λίστας Λαγκάρντ", κατά παράβαση των καθηκόντων του ως υπουργός Οικονομικών. Η δε αλλοίωση αυτή συνίσταται στο γεγονός ότι δεν παρέδωσε αυτούσια την αρχική λίστα μέσω cd στις αρμόδιες αρχές για φορολογικό έλεγχο αλλά σύμφωνα με τις ενδείξεις επεξεργάστηκε την εν λόγω λίστα παρεμβαίνοντας ουσιωδώς σ' αυτή και παραδίδοντας την υπό μορφή usb από την οποία προέκυψε ότι είχαν διαγραφεί τρία ονόματα τα οποία ανήκουν σε συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου», τονίζεται μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με το κείμενο, οι «ενδείξεις ενοχής» του πρώην υπουργού Οικονομικών «στηρίζονται στο αναμφισβήτητο γεγονός ότι είχε τόσο τη δυνατότητα όσο και το κίνητρο να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, καθιστώντας τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του ερευνητέα κατά το νόμο».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: «KΟΥΡΕΥOΥΝ» ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΟΥΝ

«Μετά το «κούρεμα» των μισθών και των συντάξεων, η τρικομματική συγκυβέρνηση «κουρεύει» και τα πολιτικά πρόσωπα που θα παραπεμφθούν στην προανακριτική επιτροπή, εστιάζοντας μόνο στον Γ. Παπακωνσταντίνου και καλύπτοντας έτσι τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, συμπεριλαμβανομένων των Γ. Παπανδρέου και E. Βενιζέλου».

Τα παραπάνω δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, σε σχόλιό του για την πρόταση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΔΙΩΤΗ

Στο μεταξύ, αιχμές κατά των πολιτικών προϊσταμένων του για τον χειρισμό της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ» αφήνει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, σε ανακοίνωσή του, δηλώνοντας παράλληλα ότι ίδιος ενήργησε στη συγκεκριμένη υπόθεση βάσει του νόμου.

«Ο τρόπος με τον οποίο χειρίσθηκα τα νομικά ζητήματα που προέκυπταν από τη "λίστα Λαγκάρντ" είναιαπολύτως σύμφωνος με την κείμενη ελληνική νομοθεσία», υπογραμμίζει ο κ. Διώτης, με αφορμή τις αναφορές που γίνονται όπως λέει στο όνομά του τις τελευταίες ημέρες από πολιτικά πρόσωπα.

«Η θέση μου ως Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ αλλά και η προϋπηρεσία μου ως δικαστικού λειτουργού μου επέβαλε να τηρώ τον νόμο και να μην υπηρετώ πολιτικές σκοπιμότητες. Αν αυτή η θέση μου δεν είναι ορθή, δέχομαι να ελεγχθώ γι' αυτό», προσθέτει.

«Επαναλαμβάνω ότι παρέλαβα το στικάκι, από τον τότε πολιτικό προϊστάμενό μου με εξωυπηρεσιακό και ανεπίσημο τρόπο. Ο τρόπος παράδοσής του καθιστούσε επιβεβλημένο να λάβω πολιτικές οδηγίεςγια τον τρόπο χειρισμού του, δεδομένου ότι επρόκειτο για παράνομο αποδεικτικό μέσο», συνεχίζει ο κ. Διώτης, κάνοντας λόγο για «παραλείψεις» εκ μέρους των πολιτικών του προϊσταμένων.

«Δεν έλαβα ποτέ καμιά σχετική εντολή από πολιτικό προϊστάμενό μου. Εάν οι πολιτικοί προϊστάμενοί μου δεν συμφωνούσαν με τον τρόπο που χειρίσθηκα την υπόθεση είχαν την ευχέρεια να με ελέγξουν ή να με οδηγήσουν σε παραίτηση. Δεν το έπραξαν ποτέ. Το πράττουν δυστυχώς όμως τώρα, για να δικαιολογήσουν δικές τους παραλείψεις και προφανείς σκοπιμότητες», σημειώνει.

Επισημαίνει παράλληλα ότι δεν είναι αυτός ο υπαίτιος της διαρροής της λίστας στο περιοδικό «Hot Doc». «Η παρουσία μου στον δημόσιο βίο μέχρι σήμερα αποτελεί απάντηση και ισχυρή απόδειξη για το αν έχω ανάγκη να καταφεύγω σε τέτοιου είδους "διαρροές". Βέβαιον παραμένει, αντιθέτως, ότι παρέδωσα το στικάκι με την λίστα στον κ. Βενιζέλο, κατά την πρώτη μας συνεργασία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Και αυτό είναι το πολιτικά κρίσιμο ζήτημα», τονίζει.

Καλεί τέλος οποιονδήποτε από εκείνους που προσπαθούν, όπως αναφέρει να «σπιλώσουν» το έργο του, να αποδείξουν ότι κατά την θητεία του στο ΣΔΟΕ ήταν εκείνος που παρέλειψε να συμβάλει στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

http://www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου