Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΛΑΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΚΑΤΑΚΛΥΖΕΙ ΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

AΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ "ΔΕΝ ΕΧΩ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ
Η Διεθνής Έκθεση της Θεσσαλονίκης μπορεί χρόνο με το χρόνο να φθίνει και να χάνει την οικονομική και εμπορική σημασία της αλλά όλα δείχνουν ότι αυτή η έκθεση και η ίδια η πόλη της Θεσσαλονίκης θα πάρουν άλλο «αέρα» και θα ζωντανέψουν το Σάββατο (6/9) από την μεγάλη, πολύβουη και πολύχρωμη εργατική λαοθάλασσα που θα δώσει ισχυρό αγωνιστικό παρόν στις κεντρικές πλατείες και τους κεντρικούς δρόμους της συμπρωτεύουσας. Ο Α. Σαμαράς ασφαλώς θα επιχειρήσει από το Βελλίδειο, που θα εγκαινιάσει τη ΔΕΘ , να εξωραΐσει τις συνέπειες της ολέθριας πολιτικής του και να προβεί σε κάποιες εξαγγελίες μέτρων προκειμένου να καλλιεργήσει φρούδες προσδοκίες για το μέλλον.

Η εργατική λαοθάλασσα στις μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες το απόγευμα του Σαββάτου θα δώσει τη δική της κινηματική απάντηση στο μνημονιακό πρωθυπουργό αλλά και θα στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα για γρήγορη προοδευτική ανατροπή στη χώρα.

Κύκλοι της ριζοσπαστικής Αριστεράς τόνιζαν τη σημασία που θα έχει η μαζική, ενωτική καιαγωνιστική παρουσία των εργαζομένων στις Σαββατιάτικες (6/9) συγκεντρώσεις και πορείες της Θεσσαλονίκης.

Οι ίδιοι κύκλοι υπογράμμιζαν ότι η μαζικότητα και η αγωνιστικότητα των πορειών στη συμπρωτεύουσα μπορεί να γίνει αφετηρία για να ξεκινήσει μια μεγάλη φθινοπωρινή κοινωνική αφύπνιση με το ξέσπασμα μαχητικών Φθινοπωρινών κινημάτων και εργατικών-λαϊκών αγώνων.

Ιδιαίτερα αυτοί οι κύκλοι τόνιζαν ότι οι κινητοποιήσεις του Σαββάτου (6/9) στη Θεσσαλονίκη μπορεί να εγκαινιάσουν παντού ένα πλούσιο και πολύμορφο κίνημα με σύνθημα «Δεν έχω – Δεν πληρώνω» που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο για γρήγορες ανατρεπτικές εξελίξεις στη χώρα.

Παρά το αρνητικό γεγονός ότι οι συνδικαλιστικές αριστερές και προοδευτικές παρατάξεις, καθώς και οι δυνάμεις της Αριστεράς, έχουν καθορίσει προσυγκεντρώσεις και πορείες σε διαφορετικές τοποθεσίες , εκ των πραγμάτων τα ποτάμια των διαδηλωτών θα συνενωθούν στην ίδια κοίτη και στην ίδια διαδρομή , δείχνοντας προς πάσα κατεύθυνση τον ενωτικό δρόμο ως το μόνο αποτελεσματικό και νικηφόροστις σημερινές , ιδιαίτερες περιστάσεις.


ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (6/9)


ΣΥΡΙΖΑ - ΜΕΤΑ: 18:00 Βενιζέλου και Εγνατίας

ΠΑΜΕ-ΚΚΕ-ΠΑΣΕΒΕ: 18:00 Πλατεία Αριστοτέλους

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Καμάρα 18:00

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΟΑΕΕ :18:00 Άγαλμα Βενιζέλου

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (5/9)

ΕΝΣΤΟΛΟΙ: 18:00 Λευκός Πύργος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου