Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ένας «ζεστός» Οκτώβρης για τις νεανικές ταινίες!

Δεν είναι μια, δεν είναι δυο αλλά δέκα οι νεανικές οπτικοακουστικές δημιουργίες από την Ελλάδα που πέρασαν τα σύνορα έχουν την τύχη να συμμετέχουν σε Φεστιβάλ του εξωτερικού. Κι αυτές οι δέκα μόνο για το μήνα Οκτώβριο. Συγκεκριμένα: Τέσσερις ταινίες από την Ελλάδα συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα για νεανικές δημιουργίες του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Wildlife Vaasa festival που διεξάγεται 1-5 Οκτωβρίου 2014 στην Φινλανδία. Το Wildlife Vaasa festival ειδικεύεται στις ταινίες για το περιβάλλον και διεξάγεται κάθε δυο χρόνια.
Οι ελληνικές συμμετοχές είναι:
Υπόθεση Σοκολάτα, 3ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου
Όλοι μαζί στην όαση αυτή, εργαστήριο animation στα πλαίσια του ANIMASYROS
Ονειρεύομαι , δεν υποχωρώ, ζω, 6ο Γυμνάσιο Πάτρας
1,2,3… 15, 9ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου
Στο Dubrovnik Film Festival ( DUFF) που θα γίνει 17-20 Οκτωβρίου 2014 στο πανέμορφο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας συμμετέχουν έξι ταινίες από την Ελλάδα. Στο Dubrovnik Film Festival συμμετέχουν και διαγωνίζονται ταινίες που έχουν δημιουργήσει παιδιά και νέοι από τις χώρες της Μεσογείου.
Οι ελληνικές συμμετοχές είναι:
Στην κατηγορία έως 15 ετών
Ονειρεύομαι , δεν υποχωρώ, ζω, 6ο γυμνάσιο Πάτρας
Υπόθεση σοκολάτα , 3ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου

Στην κατηγορία 16-20 ετών
Το στυλό, 1ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας
Ίσως υπάρχει ελπίδα, 1ο Λύκειο Πύργου
Μαμά μην κλαις, θα τα λέμε στο Skype, 1ο ΕΠΑΛ Άργους, ΣΕΚ Άργους και ΕΠΑΣ Άργους
Το χαμόγελο του Τσάρλι, ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου Λασιθίου Κρήτης.

Ας σημειώσουμε ότι όλες οι ταινίες, εκτός από μια που είναι πολύ πρόσφατη, πήραν μέρος στη Camera Zizanio 2013. Και οι περισσότερες διακρίθηκαν!



Η ταινία «1,2,3… 15» του 9ο Δημοτικού Σχολείου Αγ. Δημητρίου κέρδισε το τρίτο βραβείο στην κατηγορία Α (ταινίες παιδιών έως 12 ετών)

Η ταινία «Το στυλό « του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Αθήνας το 1ο βραβείο στην κατηγορία Β (13 έως 16 ετών)

Οι ταινίες Μαμά μην κλαις, θα τα λέμε στο Skype του 1ο ΕΠΑΛ Άργους, ΣΕΚ Άργους και ΕΠΑΣ Άργους και « Ίσως υπάρχει ελπίδα» του 1ου Λυκείου Πύργου κέρδοισαν το 1ο και το 2ο βραβείο αντίστοιχα στην κατηγορία Γ (παιδιά 17-20 ετών)

Η ταινία «Υπόθεση σοκολάτα» του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου είναι μια ταινία του 2014 και δημιουργήθηκε στα πλαίσια ενός κινηματογραφικού εργαστηρίου με ευθύνη του Νεανικού Πλάνου.

Μπορεί τα σχολεία στην Ελλάδα να λειτουργούν κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες εξ αιτίας της κρίσης και των περικοπών αλλά χάρις σε δραστήριους και μαχητικούς εκπαιδευτικούς και ταλαντούχους μαθητές δεν το βάζουν κάτω. Δημιουργούν και διακρίνονται δείχνοντας το δρόμο για το μέλλον σε όλους.

Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας για την 14η Camera Zizanio. Όσοι συμμετέχουν σε αυτή δεν παίρνουν μέρος απλά μέρος σε ένα Φεστιβάλ αλλά επιβιβάζονται στο όχημα που μπορεί να τους ταξιδέψει στα πέρατα του κόσμου!

Δηλώσεις συμμετοχής για την Camera Zizanio 2014 θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 20 Οκτωβρίου. Βιαστείτε!



http://camerazizanio.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου