Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

META - ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ "ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΑΚΑ" ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ!

H KYBEΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΝΕΠΗ , ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ!
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΓΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, αντιστάθηκαν αποφασιστικά απέναντι στις πολιτικές της ακραίας λιτότητας, που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια. Ο ανυποχώρητος αγώνας των εργαζόμενων συνέβαλε αποτελεσματικά στην απονομιμοποίηση των πολιτικών που οδήγησαν στην εξάπλωση της φτώχιας και της ανεργίας και στην ένταση του αυταρχισμού και στην κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Αυτές τις μέρες, η ΕΕ, η ΕΚΤ, η Ευρωζώνη και η Γερμανική κυβέρνηση, προσπαθούν να θάψουν τη θέληση του ελληνικού λαού να τελειώνει με τα Μνημόνια και ό, τι αυτά σημαίνουν για τους εργαζόμενους της χώρας μας. Απαιτούν πλήρη συμμόρφωση στις "υποχρεώσεις", δηλαδή στον τύπο και την ουσία των αντιλαϊκών προγραμμάτων.

Το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ εκτιμά ότι η χώρα μας δεν έχει καμιά άλλη επιλογή από το να απορρίψει τα τελεσίγραφα και να ακολουθήσει μέχρι τέλους μια συνεπή και σταθερή αντιμνημονιακή πορεία, ανεξάρτητα από τις όποιες πρόσκαιρες δυσκολίες, ανοίγοντας στη συνέχεια ελπιδοφόρους ορίζοντες για τους εργαζόμενους και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, στο πλαίσιο του ευρύτερου εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για:

- Την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.

- Τη διαγραφή του χρέους, που αποτελεί όρο για την επιβίωση της χώρας, του λαού και των εργαζομένων.

- Την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας προς όφελος του λαού και των εργαζομένων και όχι για τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

- Την επανάκτηση του ελέγχου Δημόσιων Επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος.

- Την κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μέτρων που εφαρμόστηκαν τόσο στην περίοδο των μνημονίων, όσο και τις προηγούμενες δεκαετίας.

- Τη ριζική αλλαγή του φορολογικού συστήματος, το οποίο με φορολογικά μέτρα και ρυθμίσεις, αλλά και με τη φοροδιαφυγή, τη φοροαποφυγή, τη φοροκλοπή και ταυτόχρονα με εξοντωτικά φορολογικά μέτρα σε βάρος των μισθωτών, των συνταξιούχων και των επαγγελματιών, υπηρετεί τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ στη χώρα μας.

- Την προώθηση όλων των αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων για την κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης για την κατοχύρωση σταθερής και μόνιμης εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

- Τη διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων για τις καταστροφές που προκάλεσε η χιτλερική θηριωδία στη χώρα μας.

Ειδικότερα για το χώρο του Δημοσίου η ΑΔΕΔΥ θέτει τις παρακάτω προτεραιότητες:

- Άμεση επιστροφή στις θέσεις τους για όλους τους εργαζόμενους που οδηγήθηκαν στην απόλυση και στη διαθεσιμότητα με αναπλήρωση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, με πλήρη απασχόληση. Επανίδρυση καταργημένων δομών και υπηρεσιών και ταυτόχρονη κατάργηση των αντίστοιχων μνημονιακών νόμων. Επανασύσταση κλάδων και θέσεων που καταργήθηκαν και ανάκληση των ΚΥΑ και των προσωρινών πινάκων για μετακίνηση συναδέλφων.

- Κατάργηση του Ν. 4250/2014 για την «αξιολόγηση» και τον υποτιθέμενο επανέλεγχο των συμβάσεων που μοναδικό στόχο είχαν να οδηγήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στη διαθεσιμότητα και στην απόλυση . Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. (Ν 4024/11, Ν 4142/13, Ν 3848/10, Ν 3679/10, ΠΔ 153/13 ).

- Παύση των πειθαρχικών και λοιπών διώξεων ενάντια σε εργαζόμενους που συμμετείχαν στην απεργία-αποχή που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ αλλά και των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αντιστάθηκαν και συνέδραμαν στον αγώνα των εργαζομένων. Κατάργηση των πειθαρχικών παραπτωμάτων της μη αυτο-απογραφής σε ηλεκτρονικές εφαρμογές.

- Κατάργηση των μνημονιακών νόμων για το πειθαρχικό δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων (Ν.4057/2012 και Ν.4093/12) και σε κάθε περίπτωση άμεση κατάργηση των διατάξεων που αφορούν την «υποχρεωτική αργία», την «αναξιοπρεπή συμπεριφορά» . Αναστολή των αργιών που έχουν επιβληθεί. Μέσω των παραπάνω ρυθμίσεων , διαμορφώθηκε ένα ασφυκτικό πλαίσιο τρομοκράτησης των εργαζομένων με «βιομηχανία» πειθαρχικών διώξεων που αφορούσαν ακόμα και την πολιτική - συνδικαλιστική δράση και καταργούσαν το τεκμήριο της αθωότητας.

- Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Κατάρτιση νέου Μισθολογίου που θα οδηγήσει στην αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών που υπέστησαν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο τα τελευταία χρόνια. Είναι προφανές πως το νέο Μισθολόγιο δεν πρέπει να συνδέεται με οποιοδήποτε σύστημα αξιολόγησης και πρέπει να κατοχυρώνει την ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. Ως άμεσο μέτρο ανακούφισης, προτείνουμε την επανακατάταξη των Δημοσίων Υπαλλήλων σε μισθολογικά κλιμάκια και βαθμούς με βάση την πραγματική προϋπηρεσία.

- Κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης.

- Νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με στόχο την επαρκή στελέχωση των Δημόσιων Υπηρεσιών με προτεραιότητα σε Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση και σε όλες τις δομές που συμβάλλουν στην άμβλυνση των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης. Κατάργηση των επισφαλών μορφών εργασίας με ταυτόχρονη ένταξη των εργαζομένων με πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και εργασιακά δικαιώματα.

- Υπεράσπιση του δημόσιου ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος και του συστήματος δημόσιας υγείας. Σταδιακή αποκατάσταση, μέσω αυξήσεων, των μεγάλων απωλειών στις συντάξεις.

- Κατάργηση της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας, φορολογίας με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την εφαρμογή ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.

- Υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

- Επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ΟΕΚ, ΟΕΕ, ΟΠΑΔ, ΙΓΜΕ κλπ και επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ

1. Οργάνωση συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων για την προβολή και διεκδίκηση λύσεων στα παραπάνω αιτήματα. Διερεύνηση της δυνατότητας συνεννόησης και συμπόρευσης με άλλες συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις (σωματεία ιδιωτικού τομέα, επαγγελματικούς φορείς, επιστημονικές ενώσεις, συνταξιούχους, ανέργους κλπ).

2. Πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων των σωματείων με ευθύνη των Ομοσπονδιών με θέματα: α) ενημέρωση και συζήτηση των εκτιμήσεων της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ για την πορεία αντιμετώπισης των αιτημάτων μας μετά από τις συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες β) πρωτοβουλίες σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για τη διεκδίκηση λύσεων των προβλημάτων μας.

3. Διαμόρφωση αναλυτικού υπομνήματος προς την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων, με τα αιτήματά μας και την αναγκαία τεκμηρίωσή τους.

4. Συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ σε ευρύτερες κοινωνικοπολιτικές πρωτοβουλίες όπως "Διαγραφή του χρέους τώρα", "Επιτροπή για το λογιστικό έλεγχο του χρέους", "Άμεσο κλείσιμο των Κέντρων Κράτησης Μεταναστών" κλπ.

5. Διοργάνωση σύσκεψης Ομοσπονδιών που έχουν απολυμένους και σε διαθεσιμότητα εργαζομένους, καθώς και των αντίστοιχων συντονιστικών για συνδιαμόρφωση της αναλυτικής τελικής πρότασης τόσο για το θέμα των απολύσεων - διαθεσιμοτήτων όσο και για το πρόγραμμα δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου