Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας: Σε δύο μήνες θα κλείσει το στρατόπεδο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο

Την τελευταία εβδομάδα διάφοροι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες ανακάλυψαν ότι στην Κόρινθο λειτουργεί Κέντρο Κράτησης Μεταναστών! Μάλιστα ο κ. Καλλίρης έθεσε και το θέμα προ ημερήσιας διάταξης το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο! Χαιρόμαστε για το –έστω- όψιμο ενδιαφέρον τους και για την ευαισθησία που επιδεικνύουν για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Μόνο που θα μας επιτρέψουν να θεωρήσουμε αυτό το ενδιαφέρον όψιμο και την ευαισθησία τους ιδιαίτερα υποκριτικά! Κι αυτό γιατί, ενώ το Κέντρο λειτουργεί επί δυόμισι χρόνια στο Κέντρο της πόλης μας το ενδιαφέρον εκδηλώθηκε μόνο την περασμένη εβδομάδα και μάλιστα με
συνεχόμενες δηλώσεις τόσο από το Δήμαρχο (https://www.youtube.com/watch?v=J6uNFYY5cIU) και τον κ. Σταυρέλη (https://www.youtube.com/watch?v=uUGZYgBVcLQ), όσο και από τον κ. Καλλίρη (https://www.youtube.com/watch?v=k-aJRp1yfOc)!

Ιδιαίτερα ο κ. Καλλίρης είναι παραπάνω από προκλητικός. Ενώ ήταν πολιτευτής της ΝΔ στις εκλογές του 2012 , Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας και πλέον εκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης του νομού μας με τον κ. Τατούλη, που στηριζόταν από τη ΝΔ, θυμήθηκε το Κέντρο Κράτησης τώρα που κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Κ. Καλλίρη θα θέλαμε να πληροφορήσετε τους Κορινθίους σε ποιες ενέργειες προβήκατε τα τελευταία δυόμισι χρόνια, για να κλείσει το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Κόρινθο, τόσο ως πολιτικό στέλεχος της ΝΔ, όσο και ως αντιπεριφερειάρχης. Γιατί η υποκριτική ευαισθησία έχει και τα όρια της.

Επί της ουσίας τώρα: Την Πέμπτη 20/2 οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ κ. Θελερίτη, κ. Κουρεμπές και κ. Ψυχογιός, ο συντονιστής της ΝΕ κ. Βασιλακόπουλος και το μέλος της νεολαίας κ. Στατήρης, είχαν αναλυτική σύσκεψη με την αρμόδια υπουργό την κ. Χριστοδουλοπούλου, Την επόμενη μέρα επισκέφτηκαν το στρατόπεδο μαζί με μέλη της ΝΕ, την κ. Δημητριάδη και της ΟΜ Κορίνθου, τις κ. Βουρβουτσιώτου και Τζαβέλλα (https://www.youtube.com/watch?v=KB-E1yo0i7c).

Και σε αυτό το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ μένει πιστός στις προεκλογικές του διακηρύξεις. Το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Κόρινθο κλείνει σταδιακά, οργανωμένα και μεθοδικά! Δεν αποτελεί το κλείσιμο του ιδιότυπου αυτού «στρατοπέδου συγκέντρωσης» απλή διακήρυξη αλλά απτή πλέον πραγματικότητα. Ήδη έχουν αφεθεί ελεύθεροι όσοι κατά παράβαση κάθε διεθνούς συνθήκης κρατούνταν πάνω από 18 μήνες και κάθε μέρα αφήνονται σταδιακά, αφού τους χορηγηθούν έγγραφα και δηλώσουν τόπο μόνιμης διανομής, οι υπόλοιποι κρατούμενοι, μέχρι το Κέντρο Κράτησης να κλείσει οριστικά, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα που δε θα υπερβαίνει τους δύο μήνες. Σε δεύτερη φάση θα συζητηθούν διεξοδικά με τους αρμόδιους φορείς στους οποίους θα συμπεριλαμβάνονται προφανώς ο Δήμος και η Περιφέρεια, αλλά όχι μόνο, οι δυνατότητες για την αξιοποίηση του χώρου προς όφελος όλων των Κορινθίων, χωρίς να αιφνιδιαστεί κανένας.

Καλούμε επομένως όλους όσους όψιμα εκδηλώνουν την αγωνία τους για την τύχη του Κέντρου να μην ανησυχούν για μία υπόθεση που ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε κάνει κυρίαρχη όχι μόνο πολιτική, αλλά και ανθρωπιστική προτεραιότητα της πολιτικής μας. Οι όψιμα «ευαίσθητοι» καλούνται να εξηγήσουν στις Κορίνθιες και στους Κορίνθιους, γιατί τόσο καιρό σιωπούσαν. Καλούμε επίσης και όλους τους συμπολίτες μας που με αγώνα και αφοσίωση πάλευαν και παλεύουν για το κλείσιμο του στρατοπέδου συγκέντρωσης να έχουν λίγο καιρό υπομονή. Το κλείσιμο του στρατοπέδου είναι ήδη μία οριστική διαδικασία εν εξελίξει και τα βήματα για την τελική υλοποίησή της είναι ανάγκη να είναι προσεκτικά, τόσο για να προφυλαχτούν οι ίδιοι οι μετανάστες, όσο και για να προφυλαχθεί η κοινωνία από τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά κηρύγματα των σκοπίμως καραδοκούντων.

Συριζα Κορινθίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου